Wednesday, February 15, 2012

kasihan RITA ~ jgn duk sebuk hal dia boleh tak !!!


salam semua

adoiii x paham akak .. yg sebuk duk kacooo nak provok2 si rita nie kenapa erkk ?? kutuk2 dia dengan kata2 yg kesat , kenapa ?? ... serius akak cakap , akak simpati dengan nasib rita dan anak2 dia .. yelah , seorang yg bernama wanita terpaksa servive tanpa suami disisi , di saat macam nie punn ada juga org2 yg sakit ati nak menggangu hati dan perasaan dia .. 

sudah2 lahh berilah dia ruang dan biarlah dia harungi kekusutan dan kemelut dlm rumahtangga dia dengan tenang .. jgn ditambah .. kita doakan sahaja dia akan dapat menyelesaikan masalah itu dengan baik .. insyaallahhh 




Rita Rudaini Tuntut Pemilik Twitter Mohon Maaf Kerana Menghina

PETALING JAYA: Pelakon Rita Rudaini Mokhtar menuntut seorang pemilik Twitter @bob_azuan segera membuat permohonan maaf kepadanya kerana menghina, memfitnah serta memalukannya melalui laman Twitter akaun tersebut.

Rita berkata, tindakan individu itu benar-benar menjatuhkan maruahnya kerana turut terlibat untuk campur tangan dalam krisis rumah tangga yang sedang dihadapinya ketika ini.

“Saya menuntut individu tersebut membuat permohonan maaf kepada saya dengan seberapa segera. "Saya telah diaibkannya dengan kata-kata kesat berbau penghinaan menerusi komen-komennya dalam Twitter berkenaan,” katanya kepada mStar Online menerusi Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) di sini, Selasa.

Rita diminta mengulas tindakan seorang individu yang menggunakan identiti @bob_azuan melemparkan kata-kata aib terhadapnya termasuklah menggelar Rita dengan perkataan “Ritaik”.

Antara kata-kata individu yang dikenali sebagai bob_azuan terhadap Rita Rudaini. Bagaimanapun akaun tersebut telah dipadamkan pada pagi Selasa.

Pemilik Twitter tersebut turut memberi komen untuk mendedahkan kisah Rita bagi tujuan memalukannya selain menggunakan gambar adik ipar pelakon tersebut iaitu Zaquan Adha Abdul Radzak sebagai gambar profil Twitter berkenaan.

sumber : mstar

satu lagi .. ini pengguna2 laman twitter , fb @ apa jua nie dah x der kerja lain ke ?? gunalah medium2 ini sebagai sesuatu yg bermanfaat , tapi bukan dengan cara begini ... 

eiiiiii benci ngan sikap manusia yg suke PROVOK2 & HINA orang   !!!!

35 comments:

  1. pity rita...ermm susah kalau pelakon sahre peribadi di laman sosial or tweet neh...

    ReplyDelete
  2. memang kesian kat dia, tapi kita sokong rita kak, sian kat dia..

    ReplyDelete
  3. itu hal peribadi dia...pihak lain tak perlulah nak campur tangan rasanya.

    ReplyDelete
  4. susah bila makin ramai org yg gunakan laman sosial ni utk hina n provoke orang lain. mmg kesian pada rita ni...

    ReplyDelete
  5. apakes plak si bob azuan tu?
    jenis suke tgk org kacaubilau..
    kena atas muke seniri baru tau langit tu tinggi ke rendah...

    ReplyDelete
  6. Kesian RR. DUgaan dunia artis.

    ReplyDelete
  7. tulah kak..el pun dok pelik depa ni sibuk nak kecoh nak kutuk nak tau hal rumahtangga org lain..ko dok diam2lah dah lah..nak tau pun bc sorg2 dahlah ko merepek raban lah sowang2 kan kak nak aib2kan org ni psl pe...ko tu bguih sgt ke..ko lagi memalukan dok pongpang aibkan org..akai xde..mau pancung idup2 ini orang la kak..

    baik ko doakan org tu spaya tenang dlm idup ..dpt meneruskan idup tabah bagai dr ko buat gini..xde pekdah la yob

    manusia2..x abis2...

    ReplyDelete
  8. kesian kat Rita..
    Napalah ada juga yg sibuk nak masuk campur hal rumah tangga org lain..hmmm

    ReplyDelete
  9. eeeeeee tak abess2 le..bosan..
    yg takde kaitan pun nk ikut timbulkan kontrobesi tu apahal...sibok betullah..
    duk diam2 jelah..nak gak aibkan org...nk tumpang glemer ke?

    geram nih!

    ReplyDelete
  10. saya dah naik nyampah dah dgn org yg tak abis2 nk ngata kat rita ni..dorang tak paham langsung mcmna persaan seorang isteri yg terpaksa berdepan dgn semua ni..pandai nk tunding dgn mata kasar jer..

    kak mekasih bagi link tu..syg akak..

    ReplyDelete
  11. saya dah naik nyampah dah dgn org yg tak abis2 nk ngata kat rita ni..dorang tak paham langsung mcmna persaan seorang isteri yg terpaksa berdepan dgn semua ni..pandai nk tunding dgn mata kasar jer..

    kak mekasih bagi link tu..syg akak..

    ReplyDelete
  12. kesian rita moga allah kuatkan semangat dia meneruskan hari2 mendatang

    ReplyDelete
  13. lupa lily nak cakap..
    lily tengok nuffnang akak tu..ok jer kak..ngam jer tu tempat letak dia..Insyallah..suatu hari pasti ada BE juga tu..^^

    ReplyDelete
  14. dengki dengan kak rita la tu,,,haha

    ReplyDelete
  15. tulah yg kena tanggung bila dah jadi celebrity ni.....apa2 pun kita harapkan yg terbaik je lah buat Rita

    ReplyDelete
  16. sian rita. tak rasa bersalah ke orang tuu..

    ReplyDelete
  17. kesian kat rita...harap2 semoganya akan berakhir nanti...:-)

    ReplyDelete
  18. kesian rita...apalah individu tu. Baik jaga kehidupan sendiri, kenapa nak sibuk hal orang kan...huhu

    ReplyDelete
  19. xde keje tol org yg wat cmtu kan..tah ape2 jee!

    *sentap plak..hehe*

    ReplyDelete
  20. rita pn tak spatutnya bercakap pasal hal umah tangga dia dlm laman sosial.sbb yg komen ke apa ke walaupun peminat...kita tak kenal mereka.taktau hati budi mereka.pape pun kite doakan yg terbaik utk rita...

    ReplyDelete
  21. Medium yg boleh mendapatkan ganjaran kenapalah disalah guna... kelak diri akan dibakar api neraka tak takut ke? Kenapalah tak nak fikir sebelum berbuat sesuatu...

    ReplyDelete
  22. cian RR x habis2 dugaan yg di terima...sebab mulut lantang bersuara mmg ramai x suka...theyols suka yg jenis bermuka2 kot,....gerammmm fighting RR...ai sokong uols *tetiba jer* ngeee

    ReplyDelete
  23. semoga rita tabah menghadapi, yelah kak skrg ni kalau nk gaduh or kutuk mngutuk gune je twitter FB, lohai dah disalahgunakan pulak

    ReplyDelete
  24. heyyy~ Kak Ieda kite pun mencik la org yg suke sibuk2 kehidupan org lain, sian mereka as artis, takde life, suke tgk org lain huru hara...
    sedih dgn mentaliti org sebegitu...

    ReplyDelete
  25. salam ..
    betul2..sekarang ni twitter dah jadi medium utk org bergaduh..biasanya artis la yg kita nampak..
    utk kes rita ni, mmg kesian lah..

    ReplyDelete
  26. saya pun tak faham..apa kene dgn org² mcm ni..dah takde keje agaknye..gunakan FB atau Twitter utk lepaskan kemarahan dgn menghina org lain..pelik!

    ReplyDelete
  27. teruk betul org tu..klu dah x suka artis xpayahla smpi mengaibkan dia..huhu

    ReplyDelete
  28. biarlah dia dan keluarganya berbahagia

    ReplyDelete
  29. sian ngan rita ni kan..lepas 1 ..1 dugaan dia..smoga dia tabah

    ReplyDelete
  30. sy pun sian kat rita..walau dulu mcm2 cerita ttg dia...tapi tetap kesian dgn ibu yg survive mcm ni

    ReplyDelete
  31. tulah kan kak... nape nak sibuk hal2 peribadi rita nih.... biarkan rita selesaikan masalah nih dgn tenang.... lgpon kita tak tau masalah sebenarnya kan????

    smoga rita tabah dan dpt selesaikan masalah beliau....

    ReplyDelete
  32. sy sk rita ni.. kesian dia tau...

    ReplyDelete
  33. kenapalah nk d sebokkan hal org lain..pelik2 je manusia ni.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...