Monday, February 6, 2012

impian nak BUAT HEADER


salam semua

akhirnya .. duk godek2 kat WSPC niee .. jadi jugak header akak yg x seberapa nie .. ekkeke  mula2 tu duk suh adik akak download photoshop .. dah siap download akak buat crop utk pic akak nie .. dia ajar akak , alhamdulillah cepat je akak tangkap ekekke .. bab2 edit nie memang x pandai tapi bila tang nak crop pic nie akak tgk dengan teliti dia tunjukkan caranya ..

maklumlahh akak nie memang O dengan PS nie .. haa , akak crop gambar dan save .. buat editing dan HEADER nie melalui wondershare photo college .. ha kalau uols x tahu , google je software yg akak sebut tuu .. lebih mudah nak buat header sebenarnya .. ;)


amacam ??? ok tak header akak nie .. duk senyummmm je bila bukak blog sbb puas hatii , x seberapa sebenarnya .. masih belajar lagi .... tapi bila guna PS nie memang kena banyak sabar lah kan .. salah crop x cantik kan .. sooo sape2 yg dah biasa guna sure dah tahu kan .. ;) 

lepas nie akak nak rajinkan diri crop pic dan buat header ... ;))


30 comments:

  1. pas ni blh buat bisnes header plak...*gurau je*..

    ReplyDelete
  2. ekekek siapalah sudi tempah dik
    akak x pandai sgt buat
    nie dlm belajar
    try & error ;)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. TQ wan .. alhamdulillah ;)

      Delete
  4. wahhhhhh..cantek header tersebut! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ dear ... kanak2 baru belajr ekeke ;)

      Delete
  5. dah ok dah tu kak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah .. ekekke .. kena lebih banyak belajar nie ;)

      Delete
  6. terer akak, saya belum rajin lagi nak belajar photoshop ni, hehe, later on akan belajar la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alarr biasa2 aje ..
      akak pun baru belajar sikit2 dikk uhuhu

      Delete
  7. ieda cantik header tu. kenapa yang lain tak de sekali. lagi ramai lagi meriah : )

    ReplyDelete
  8. tulahhh kak ..
    payah tul saya nak amik gambor ber4 cantik2 kak
    kalau ada punn ada yg kejam matee .. macam2 hal lahh
    nanti header nie bertukar2 kak .. insyaallah semua akan ada .. ekke

    ingat nak amik pic satu family nanti .. susah nak dpt yg cantik2 kak huhuhu

    ReplyDelete
  9. bolehla nak menterai pasni..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekke masih belajar dik ;)

      Delete
  10. saya dah lama tinggal benda2 ni eida..tak dak mood dah nak edit apa2..heheh

    ReplyDelete
  11. ekekkek tulah .. dulu D yg buatkan ieda header yg lebih kurang macam nie kann
    inspirasi dari ituu .. ieda terus belajar nak buat ekeke
    alhamdulillah ;)

    yelah D .. D ngandung kan .. mood mengandung nie lain macm sikit ..
    sib baik D masih boleh berblog .. ada orang D nak bukak komputer pun malas
    tau huhuhu ;)

    ReplyDelete
  12. cantiknya...akak mmng tak reti nak buat semua ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sederhana aje kak ..
      saya masih belajar .. pueh jugak nak siapkan ekkeke ;)

      Delete
  13. ok la nie kak..cantiks apa..Ayu .memang tak pandai nak buat sendiri..main order jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ ayu ... ekekek dulu akak pun ada niat nak order , since akak dah ada comp rasa rugi lak kalau ada masa x xplore sendiri .. hurmm ;)

      Delete
  14. akak wat sendiri rupanya...wow..pandainya..

    ReplyDelete
  15. Uishhhh!! Baru 2 hari x jnguk akak udoh tukor pintu umah erk?! Hik3!!! Cantek kak.. Tmbh letak pic akak cenyum gitu.. Comei!! Ina suka tgk akak cenyum camtu.. ;D

    ReplyDelete
  16. cantik sangat2 header ni ieda! akak suka! wah! makin terror skrg ni ya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek sederhana je kak .. saya masih belajar ;)

      Delete
  17. cntik kak..nmpak freshp blog akak....sy xreti nk buat.....pndai akak godek2 PS yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloor hanim biasa2 je dik .. terima kasih ..
      akak paksa diri guna .. cuma buat crop je guna PS , yg lain edit2 akak guna software lain ;) lebih senang .. PS nie rumit sikit ;)

      Delete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...