Sunday, February 19, 2012

HATI - HATI mereka adalah LELAKI


salam semua

salam pagi ahad yg hening .. hening ke ?? huhuhu kat sini ujan sejak pagi .. hati akak sedikit geram dan sedih pagi2 nie .. semua kerana si hubbb .. huhuhuhu apakan daya x leh nak luahkan .. dgn melayan blog je kuuut dpt lepaskan sikit geram tuu .. x perlahhh biarkan aje ... harap2 dia akan paham dan mengerti perasaan akak nie huwaaaaaaaaaaaaa ..

ok2 x mo sedih2 lah ieda .. istirfar banyak2 agar allah berikan jalan buat muuu .. aminnnnnnnnnnnnn ;) pejam mata dan sama2 kita lihat keunikan perubahan pada seorang lelaki yg memang nak jadi PEREMPUAN huhuh x bersyukur lah kan .. tapi x per .. mereka nie bukan punn ISLAM utk mengerti erti syukur ;)








Islam menentang sikap berlebih-lebihan dalam berhias sampai kepada suatu batas yang menjurus kepada suatu sikap mengubah ciptaan Allah yang mana ditegaskan dalam al-Quran, bahawa mengubah ciptaan Allah itu sebagai salah satu ajakan syaitan kepada pengikut-pengikutnya, dimana syaitan akan berkata kepada pengikutnya itu sebagai berikut:
"Sungguh akan kami pengaruhi mereka itu, sehingga mereka mau mengubah ciptaan Allah." (an-Nisa': 119)

25 comments:

  1. Inilah bila manusia cuba utk mengubah ciptaan dan takdir yang Maha Esa...

    ReplyDelete
  2. lelaki pun boring jadi lelaki.. makin pupus lak umat lelaki dlm duni cam nih isk isk iskkkk

    ReplyDelete
  3. betul kata ida..mereka bukan tau bersyukur..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Ieda

    bertambah perempuan di dunia ni lagi


    Firman Allah swt.
    “Dan segeralah kamu kepada (mengerjakan amal-amal yang baik untuk mendapat) keampunan dari Tuhan kamu, dan (mendapat) Syurga yang bidangnya seluas segala langit dan bumi, yang disediakan bagi orang-orang yang bertaqwa;(Siapakah orang-orang yang bertaqwa?) Iaitu orang-orang yang mendermakan hartanya pada masa senang dan susah, dan orang-orang yang menahan kemarahannya, dan orang-orang yang memaafkan kesalahan orang. Dan (ingatlah), Allah mengasihi orang-orang yang berbuat perkara-perkara yang baik”
    Surah Ali Imran ayat 133-134.

    ReplyDelete
  5. semalam saya baru lepas jumpa perempuan dalam toilet lelaki..rasa janggal plak..eh..silap..lelaki menyerupai perempuan..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. yang last 2 mesti org korea kan kak?

    ReplyDelete
  7. sabar ye ieda.. akak pun sedang berrduka cita. melayan perasaan.. bukan sebab hubby lah. perasaan org sakit..lara di dalam..heee


    yg last tu tak macam jantan langsung kan..

    ReplyDelete
  8. dahlah kaum hawa ni byk dah..ada pulak yg lelaki nak jd prmpuan pulak kan

    ReplyDelete
  9. sekali tgk mmg tak perasan yg dorg ni laki

    ReplyDelete
  10. a'a la ka.. sekali pandang mereka ni nampak mc m perempuan.. haihhhh

    ReplyDelete
  11. Inilah jadinya bila manusia tidak bersyukur dengan apa yang mereka milikikan dan cuba menentang hukum alam..

    ReplyDelete
  12. kdg2 kesian tgk diorang ni kak :D

    ReplyDelete
  13. kalau smua nak jadi perempuan, pupus la lelaki nanti

    ReplyDelete
  14. dear...
    Jangan sedih2 yaa...
    Sabar ekk!

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum dik...
    Jangan sedih2 tau...sabar ya...

    Pasal gmbar tu, mmng sekali tengok tak sangka pulak dia orang tu lelaki...

    ReplyDelete
  16. assalam
    minta DOA dijauhi anak2 lelaki kita terjebak spt ini...
    tak reti bersyukur namanya tu bila mengubah ciptaanNya.

    ReplyDelete
  17. gambar yg ke3 tu saya pernah tgk dia berlakon dalam beautiful boxer...pelakon thai..

    ReplyDelete
  18. betul ker diorg tu lelaki?? yang pertama tu muka boleh tahan hensem...kenapa nak jadi wanita??

    ReplyDelete
  19. nape la ye..yg laki nk jadi pompuan..yg pompuan beria ria nk jadi lelaki..

    ReplyDelete
  20. pernah gak jumpa. lelaki tukar jadi wanita.. seiap bertudung..
    tapi masih tak boleh tipu hakikat yang allah ciptakan dia sbg lelaki..

    boleh tahu tengok..

    ReplyDelete
  21. tak bersyukur dgn ape yg dianugerahkan....

    ReplyDelete
  22. dorang ni mmg tak tahu bersyukur kan...

    ReplyDelete
  23. kalah dengan wanita asli..

    ReplyDelete
  24. mereka2 yg x reti bersyukur

    ReplyDelete
  25. perghhh sanggup tu....dan mmg nampak mcm perempuan...kalo jadi lelaki pun hensem apa...isk2

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...