Monday, February 13, 2012

dinner @ MARINA seafood


salam semua

ini kisah last e weeks ... ekekke amik .. dah lama peruk pic2 nie dlm draft kan .. ha baru nie lah nak publish nyee ekekek .. jgn mara .. x der ape2 yg menarik cuma bila cuti panjang sikit nie adik akak yg lelaki balik .. soo ramai dan meriahlah sikit rumah akak nie .. so mlm tuu kami plan nak bawak ummi dan ayah makan seafood kat kuantan . .. ha kali nie bukan ada org belanja tapi kami adik beradik tong tong lahhh .. ;)

masa nie time cuti ... pueh cari rest sepanjang tanjung lumpur nie .. semua penuh .. hanya ada rest ini sahaja .. ok lahhh dari x der kan .. 
dah lah jauh huhuh



inilah kami adik beradik .. tu x masuk adik akak yg duk KL tuu ;)

macam biasa .. zahrien anak teruna akak nie cukup suke kalau bab2 makan
nie .. ;)

tuan tanah kena ada ... ;)

sebahagian dari menu kami mlm tu .. ;)


siakap sweet sour nie paling menyedihkan , mana tak nye kami dpt ikan yg x berapa segar .. jadi hasilnya memang kurang sedap huhuhuh  ... separuh x habis .. kalau tidak sampai kepala licin .. mencik !!




apa2 punn overall makanan kat situu boleh lahh akak bagi 80% out of 100 huhuhu .. total semua RM 210.00 utk 10 orang makan .. x berbaloi sbb ikan sweet sour tuu x dpt kami nikmati dengan puasnyeeeeeeee huhuh

27 comments:

  1. ah, memang spoil selera kalau ada 1 lauk yang tak sedap...tp tgk gamabr semua mcm sedap je..hehe

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Ieda

    nanti kalau saya dtg ke Kuantan bawa ke situ yer...he he

    ReplyDelete
  4. salam kenal...sy pun dok Kuatan juga...kalau kat tanjung Lumpur nie selalu makan kat Ana Ikan Bakar...:-)

    ReplyDelete
  5. bestnya kak mkn2 satu family..sy pun biasa buat collect adik beradik dan g mkn seafood ajak mak ayah ;)

    berseri tuan tanah tu sy tgk ;)

    ReplyDelete
  6. yang tak sedap tu menu utama pulak tu..memang geram je kalu kena macam tu..

    ReplyDelete
  7. Salam kenal..ana follow sini kalau sudi follow la ana balik ye..

    p/s: ana baru dalam blog nie

    ReplyDelete
  8. seronok kak ieda dpt mkn ramai2 ngan keluarga...
    betul tu kak klu ikan x fresh buat masak apapun x sedap...spoilkan... udahla kita bayar pulak tu...

    ReplyDelete
  9. aha..sedapnye kak..petang2 nih dah la tgh lapar..adoii

    ReplyDelete
  10. boleh tahan juga harganya ye

    bukan zahrien je suka makan, auntie tina pun happy kalau bab makan hehe

    ReplyDelete
  11. kak, kedai marina ni kedai fav sy, tp bukan yg 2nd ni
    yg 1 st lepas u turn depan peramu tu,
    yg akak g ni bru bukak,
    tp rugilah akak xrase ketam telur masin yg plg top kat stu, hehe

    ReplyDelete
  12. alahai memang wat spoil je mood nk makan2 klu menu utama dh x sedap.. huhu..

    ReplyDelete
  13. yummy lah tgk picx semua tuh..
    yg last tuh esp..nyum2...

    =D

    ReplyDelete
  14. mahal kak ek....

    sib baik yg lain ok cuma slack ikan je...

    ReplyDelete
  15. makan bersama2 family ni mmg menyenangkan hati kan..

    ReplyDelete
  16. kak,tgk gmbr cam sedap.hihi..tp xbestlah kalau x fresh2..

    ReplyDelete
  17. mkn seafood kalau reramai best kan kak.meriah.slalu mesti tak cukup sbb berebut2.ehehe...ratu CK balik ni pun puas dah sik makan seafood je.

    ReplyDelete
  18. Ala sygnya. Ikan siakap tu la yg sedap. Mmg spoil la klu dah jd mcm tu kan. Nasib la sue dah mkn sotong goreng tepung masa balik kg ari tu. . Kalau tidak,kompem teliur tgk sotong goreng akk tu. Eh! Betul kan tu sotong greng tepung. . Heerrr

    ReplyDelete
  19. saya selalu g marina seafood juagk..try ketam goreng telur masin

    ReplyDelete
  20. dpt mkn camgini ramai2 best kan kak..

    ReplyDelete
  21. kak..nsb baik x letak gmbr ketam tu..kalau x, mau ke kuantan ni ajak si kalam hati tu..haha..lamanya xg mkn kat sana..

    teringat jugak kat ikan bakar petai kt tg. lumpur tu..lapar2..

    ReplyDelete
  22. perghhh best...feveret saya kerapu 3 rasa...dulu pernah makan kat ana ikan bakar petai...

    ReplyDelete
  23. sy pun suka kak bab makan nie..zahrien kita boleh geng...hehehehee..

    cntik2 pic akak..suka tgk...

    ReplyDelete
  24. Wahh nyum2 sedapnya kak, murah plak tu utk 10 org makan kan, berbaloi2

    ReplyDelete
  25. k.ieda kami pn suka kedai yg blh pilih2 ikan then suh masak apa kita nak..ekekke..

    * sedapnya kuah tomyammmmm

    ReplyDelete
  26. kak..nti akk tangkap sekor kat market leh msk siapak sweet sour tu kak..hahahahaha

    ReplyDelete
  27. Frust juga yea klu ada makanan yg dioder tu dah x sedap rasanya,nape x minta tukar je dgn yg lain?

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...