Friday, February 24, 2012

Bertuahnya WANITA yg GEMUK ( berisi )


salam semua

seyess akak cakap bila baca artikel nie , akak tersenyum rasa nak tergelak pun ada .. ekkeke yelah kan , kalau skrg nie rata2 wanita bertubuh gempal macam akak nie , nak sgt diet , nak sgt kelihatan cantik , kurus , mulus dan ada cutting .. hahahah tapi akak x der lah sampai nak kurus nipis melayang kan .. janji ada cutting dan specially x lengguh2 kaki bila naik tangga haaaaaaaa tul tak ?? 

Tapi melalui artikel ini .. dpt dilihat betapa bertuahnyee wanita yg bertubuh gempal ( berisi ) @ gemuk lah senang citer kan .. selama nie kita x tahu mereka2 nie sebenarnya menjadi pilihan utama kaum lelaki .. hahahhaha jgn x tahu .. agak nyee yg badannye sedang2 aje kuut .. x lah gempal sgt kann ;) adehhhh yg pasti hubby akak suke bdn akak skrg .. bila tanye dia .. sokmoooooo jawab no komen .. hahahah ;)

pic google ( alamakkk takut lak tgk "bum" dia macam tuu ahahaha )


DIKATAKAN bahawa kamera mampu membuatkan objek kelihatan lebih besar dari yang asalnya. Maka tak salah jika semakin banyak selebriti menginginkan tubuh yang sangat kurus, agar terlihat bagus di depan kamera. Beberapa di antaranya Victoria Beckham, Teri Hatcher, dan Lara Flynn Boyle.

Tapi, bagaimana dengan kehidupan sebenar? Bentuk tubuh sepertimana yang sebenarnya disukai oleh lelaki? Benarkah lelaki lebih menyukai wanita kurus? Laman Askmen memberikan jawapan yang mungkin Anda perlukan.
  • Wanita kurus atau berisi?
Ramai lelaki menyukai sedikit isi pada bahagian payudara wanita dan ramai juga lelaki menyukai kepada bokong yang indah. Perhatikan bagaimana Jennifer Lopez selalu berjaya memikat lelaki tampan seperti bekas kekasihnya, Ben Affleck. Tapi pada hakikatnya, lelaki menyukai tubuh wanita yang sedikit berisi. Bagi mereka, secara visual perkara ini sangat menarik.  
  • Mana yang lelaki sukai?
Setiap bentuk tubuh wanita itu berbeza, dan hasrat lelaki terhadap bentuk tubuh wanita tentunya memiliki perbezaan. Tapi kenyataannya, lelaki mengagumi wanita yang bertubuh lebih berisi. Pasalnya bagi lelaki, wanita tersebut kelihatan lebih “tenang dengan dirinya sendiri”. Satu hal yang penting, lelaki kurang menyukai wanita dengan bentuk tubuh yang gemuk dan nampak bulat. Bagi lelaki, wanita tersebut kelihatan tidak menarik dan sihat.  
  • Lebih berisi, lebih baik
Meskipun ulasan media biasanya menggambarkan wanita yang fit dan kurus, nyatanya banyak wanita yang lebih berisi menjadi kekaguman di mata lelaki.

Contohnya, Renee Zellweger yang seharusnya menjadi cover majalah Bazaar setelah produksi filem “Bridget Jone’s Diary” akhirnya ditolak kerana merasa dia terlalu gemuk. Jadi, sebenarnya medialah yang mendefinasikan wanita bagaimana seharusnya berpenampilan. Ingatlah, kita mempunyai peribadi yang harus menentukan bagaimana kita akan berpenampilan.

Pada ketikanya dulu, Marilyn Monroe juga begitu dipuja lelaki. Lelaki menganggap Marilyn memiliki tubuh sempurna seperti jam pasir dengan ukuran 36-26-36. Kini, ukuran wanita ideal bentuk tubuhnya adalah 34-24-34 namun dengan tambahan isi pada bahagian payudara.

Saat ini, wanita berisi lebih disukai lelaki, seperti bentuk tubuh aktres Kim Kardashian.
  • Lelaki ingin wanita yang tampak sihat
Wanita yang tampak sihat, lebih diinginkan lelaki. Hal ini yang diinginkan lelaki untuk hubungan jangka panjang. Meskipun media dengan lantangnya melemparkan imej wanita-wanita kurus. Tapi kenyataannya, media hanya memberikan gambaran wanita untuk 2 peratus dari rata-rata bentuk tubuh wanita di dunia nyata. Jadi, kini Anda tahu wanita berisi lebih menarik di mata lelaki.

credit :  kartuniseri

soooooooo lepas nie wahai wanita2 berbadan gempal .. toksah risau .. anda semua sebenarnya menjadi perhatian lelaki2 di luar sana .. cuma kena jaga sikit lahh , jgn sampai kita nak gerak punn payah kan .. nak bawak badan tuu ekekke .. yg sedang2 aje .. bak kata pepatah dlm islamm .. sederhana ituu sgt2lah penting ;)

24 comments:

  1. Nurul x kisah sgt pun kurus nie,janji sihat.....

    ReplyDelete
  2. tak kisah berbadan besar ni janji sihat.tapi susah sangat cari size baju

    ReplyDelete
  3. Masalah kakcik pun adalah susah nak cari pakaian! ;-)

    ReplyDelete
  4. biarla org kata saya gemuk asalkan saya sihat n tak minta duit makan kat dowang, huhuuu...

    ReplyDelete
  5. saya bam bam sket.. janji hubby ske..okay.. :)

    ReplyDelete
  6. ehh g pun nk gemokkan badan balik lahh...hehehee

    ReplyDelete
  7. ikut org gak
    ada yg suka kurus ada yg suka berisi
    tp janji cihat n happy dah la

    ReplyDelete
  8. alamak..ye ker kak..hahahah..klu mcm ni kene gemukan blk la heheh..

    ReplyDelete
  9. sy pun nk berisi sket.. tp x jugak berisi.. makin kurus adalah.. huhu..

    ReplyDelete
  10. betui tu gebu ni susah nak
    cari baju..huhu

    ReplyDelete
  11. Tak kisah pon, kurus atau gemuk, janji sihat ☺☺

    ReplyDelete
  12. Saya nak kurus dan sihat..coz masa gumuk dulu cepat penat...apapun terpulang pada masing2...asal happy :)

    ReplyDelete
  13. kurus sgt bukan cantik pun...huhu...

    ReplyDelete
  14. woahh pic tu da bom! hew hew

    ReplyDelete
  15. tgk pic yg meletup tu.. kusss semangat!

    yelah kak... asalkan en suami kita kata okay, tak perlulah rasa risau kan.

    ReplyDelete
  16. janji sihat tubuh badan kak

    ReplyDelete
  17. Berisi dan tak laa kurus sgt..itu laa cantik..kan.. :)

    ReplyDelete
  18. takmo ler kurus kendering tu...asal perut flat....lengan & kaki tak berlemak sudah...yg penting FIT....

    ReplyDelete
  19. js nk kurus ni sbb terlbh isi sudah...hehe

    ReplyDelete
  20. betul kak ratu pun skang dah stop diet2 just maintainkan cenggini je.yg pntg KESIHATAN.menda paling berharga dlm hidup.

    ReplyDelete
  21. emm info yg menarik...selama ni pun anak2 dah beri tahu pun ibu lebih cute klau chubby...he he he. Alhamdulillah diberi Allah kesihatan yg cukup baik.

    ReplyDelete
  22. tak termasuk ke dlm kategori ini, huhuhu

    ReplyDelete
  23. Jlo bukan berisi..bdn dia fit. Jagalah pemakan sbb dari itu kita senang sakit. Ikut nabi. Badan dia sihat dn fit. Makan pun tak byk dan selalu bersukan.

    ReplyDelete
  24. Sy suka yg berisi sebab kan bila dekat dgn dia org ini"peramah,manja dgn special dr yg kurus lebih ke pada ke egoan "

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...