Saturday, February 25, 2012

BELAJAR ERTI CINTA ~ kerana itu LISA diikat yusry


salam semua

hampir kesemua blog kawan2 blogger akak ada menceritakan kisah manis pernikahan artis popular kita nie .. yusry dan lisa sudahpun selamat menjadi suami isteri yg sah pada hari khamis yg lepas .. sgt2 sweet majlis mereka ini .. tidak terlalu over dan sgt2 simple .. sedap mata memandang , sejukk kerana elemen putih dan peach yg digunakan .. sgt menarik ;) tadi akak baca cerita yusry berkenaan perkenalan dia dan lisa sehinggalah diakhiri dengan pernikahan ini .. siapa sangka kan lisa sukekan yusry .. bila melihatkan lisa , macam x percaya dialah bakal isteri yusry ...

well inilah yg dinamakan jodoh ditentukan allah .. tiada siapa yg tahu .. walhal yusry dah serik utk bercinta selepas bercerai dengan erra .. yelahh , pada akak punn yusry bukan lah jenis lelaki yg suke bertukar2 kekasih macam segelintir artis lelaki yang lain diluar sana .. kira yusry nie lelaki pilihan semalaya lah , kacak .. single dan berHARTA .. ye dokk ekekek



Yusry Abdul Halim mendedahkan dia sebenarnya tidak lagi percaya kepada cinta selepas gagal dalam perkahwinan pertamanya dengan pelakon Erra Fazira enam tahun lalu.
 
Yusry, 39, bagaimanapun berkata, perasaan itu berubah selepas bertemu dengan pelakon Lisa Surihani yang telah berjaya membuka semula hatinya untuk menerima kehadiran seorang wanita dalam hidupnya.

"Jujur saya katakan bahawa saya tidak lagi percaya kepada cinta lagi selepas kegagalan pekahwinan saya dulu. Tetapi Lisa telah mengubah pendirian saya itu sehingga membawa kami kepada ikatan perkahwinan.

"Dia adalah insan yang telah berjaya membuka pintu hati saya dan saya amat bersyukur dengan anugerah itu," ujarnya selepas selesai upacara akad nikah di Hotel Marriot di sini pada malam Khamis.



bukan lah LISA yg membuka pintu hati nya .. tetapi ALLAH yg maha kuasa yg telah membuka pintu hati hambanya2 utk melakukan semua perkara di dalam dunia ini ..

 jika bukan dengan izin allah , x mungkin kita dilahirkan , x mungkin kita dapat menjalani kehidupan ini dengan selesanya , x mungkin kita membesar dengan sihatnya , x mungkin kita bertemu jodoh dengan pilihan dari nya .. x mungkin kita mempunyai zuriat penyambung kasih kita .. insyaallahhhhhhhhhhh ;)


14 comments:

  1. Semoga jodoh mereka berpanjangan. Amiinnnn

    ReplyDelete
  2. Cantiknya..I suka sangat Lisa tu..pelat "R" kan..

    ReplyDelete
  3. Semoga jodoh mereka kekal aman damai dan berkekalan.

    Kita pun tumpang suker...

    ReplyDelete
  4. ya betul..dengan kuasa Allah s.w.t lah Yusry terbuka hatinya..kalau tak, tak jadi jugak..semoga pasangan ni kekal sampai akhir hayat..

    ReplyDelete
  5. moga berkekalan..dan dilimpahi bahagia sehingga ke anak cucu...Amin:)

    ReplyDelete
  6. mereka nampak sepadan..:)

    ReplyDelete
  7. tak sabar nak tunggu mlm ni tgk kisah cinta dorang kat astro :)

    ReplyDelete
  8. erra pun ada berdoa untuk yusry sebelum ni agar bertemu jodoh..diorang berpisah pn cara baik,respek sgt..moga mereka semua bahagia

    ReplyDelete
  9. sk betoi dorg ni.. sgt2 sepadan..

    ReplyDelete
  10. tu la mmg tak sangka betul jodoh dorang berdua ni...

    ReplyDelete
  11. moga mereka kekal bahagia selamanya..

    ReplyDelete
  12. sama cantik sama padan...semoga hubungan yang ditermeterai dgn perkahwinan kekal bahagia hingga akhir hayat...ameen

    ReplyDelete
  13. sama cantik.. sama padan... moga jodoh mereka berkekalan

    ReplyDelete
  14. suka tengok pasangan ni, sweet sgt..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...