Saturday, February 25, 2012

BASUH buah pinggang dengan RM 3.00


salam semua

selama nie akak x pernah tahu daun parsli elok utk penyakit buah pinggang , rupanya banyak kelebihan dia .. kebaikan yg sgt2 berguna utk pesakit2 buah pinggang .. yuk akak share something disini .. 

bila baca semua nie , teringat kat ayah mamber akak yg sakit buah pinggang .. setiap minggu kena gi cuci di hospital .. katanya sakit bila proses macam tu berjalan .. aduhh x dpt bayangkan .. kita usahakan lah cara lain .. mana tahu berkesan kan .. insyaallahh .. harap2 info2 nie berguna ..



Bertahun telah berlalu, buah pinggang kita telah sekian lama menapis darah dengan membuang garam, racun dan mana-mana tidak dikehendaki memasuki badan kita. Seiring dengan masa, garam dan racun merbahaya ini berkumpul dan amat perlu kita membersihkan buah pinggang kita.

Bagaimana kita nak bersihkan buah pinggang??

Ia amat mudah, terlebih dahulu ambil sedikit parsli dan basuh ia dengan air bersih (disyorkan basuh dengan Mineral Water).

Tahukah anda apa itu daun parsli?

Daun parsli adalah daun yang digunakan untuk membuat sup. Kemudian potong daun parsli tadi dalam kepingan kecil kemudian letakkan ia ke dalam sebuah periuk dan tuang air bersih dan masak ia selama sepuluh minit dan biarkan ia sejuk, kemudian tuangkan airnya ke dalam botol/gelas dan simpan di peti sejuk. Amalkan minum satu gelas sehari dan anda akan dapati perbezaan ketara dimana segala garam, racun akan keluar dari buah pinggang anda melalui air kencing. Juga anda akan dapat merasai perbezaan yang anda belum pernah dirasakan.

Daun Parsli telah diketahui sebagai satu kaedah rawatan pembersihan yang terbaik untuk buah pinggang kita dan ia adalah semula jadi!

info : petua.orang

17 comments:

  1. aunt errah selang sehari kne pergi hospital tuk dialisis..mmg kesian tgok mcam org xupaya dah...

    ReplyDelete
  2. terima kasih kak sudi kongsi petua ni..suripun dr kata mcm ada masalah pada buah pinggang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke suri .. bahaya tu dik ..
      buat treatment cepat .. mencegah sebelum terlambat dik ..

      Delete
  3. Walau mudah tapi kalau tak tahu tak terbuat kan ieda. Bagus ieda kongsi di sini. Kakak pun tak tahu... TQ ieda...

    ReplyDelete
  4. Kawan Opis Aju baru dapat Sebelah buah pinggang Dari isterinya, operation tu hari selasa lepas, semalam dia dh sedar Dan nmpk ok, besarnya pengorbanan wife dia, moga Kwn opis tu x lupe diri huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah .. beruntung kawan aju mempunyai isteri macam tuu ..
      besar pengorbanan isteri dia .. semoga kawan aju tuu akan menghanrgai perngorbanan isteri dia sampai bila2 .. insyaallah dikk sama2 kita doakan ..

      penyakit nie selalu kita ingat x bahaya .. tetapi hakikatnya adalah salah satu pembunuh manusia di zaman ini .. huhuh

      Delete
  5. Petua yang mudah lagi murah. Tinggal usaha rajin dengan tak rajin saja, kan?

    Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah azie ..
      usaha sahaja kena lebih
      dari mengharapkan mesin dan hsp
      tapi ieda rasa mana yg dah kena dialisis tuu adalah pesakit yg dah kritikal .. huhuh

      Delete
  6. Mari kita ramai2 cuci buah pinggang..dah berpuloh2 bertahun2 dok makan -minum,elok la cuci buah pinggang kat umah dr yg kat hospital tu.Ngeri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak ..
      saya pun selalu berhati2 dlm pemakanan nie ;)

      Delete
  7. beb tq so much aku suka sgt petua yg "no drugs" ni....nak carilaaa daun pasli..aku pun dok risau makan sodap2 takut sakit kang tak ke haru!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes beb .. sama2 kita usahakan
      ieda punn x pernah guna daun parcli nie ..
      kena cari nie ;)

      Delete
  8. info yg berguna...thnks dik...

    ReplyDelete
  9. isnyallah nti kalo g market ke kedai..nti nk belikan daun parsli..harap2 xlupa..:)

    ReplyDelete
  10. oo bagus info ni.. sy xpnh tau gak sblm ni..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...