Thursday, February 2, 2012

APE nie !!!!


salam semua



bertudung tapi ......................


Al-quran dengan jelas menerangkan perkara ini dalam 
surah An-Nur ayat 31 yang bermaksud : 

" Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka, dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya, dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka, dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka, atau bapa mertua mereka, atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan, dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka, dan bertaubatlah kamu sekalian kepada allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya". 

http://www.jais.gov.my

25 comments:

  1. tak senonoh betul... malukan agama aq je...

    ReplyDelete
  2. Gila...ada gak tgk gambo ni tadi kat FB.

    ReplyDelete
  3. rasa nak gi depan dia, bungkus dgn kain selimut, hehhehehehe...

    ReplyDelete
  4. sape kahh gerangan org trsebut?

    ReplyDelete
  5. tutup tp terbuka.. kdg2 kalo nampak mcm ni mmg rasa nak tegur tp.. salah tegur silap aribulan kita kena sepak.. hehehe

    ReplyDelete
  6. baik tak yah bertudung kalau dah lagu tu

    ReplyDelete
  7. assalam ieda.mana ieda dapat gambar ni..patutnya ieda jangan tutp..biar semua orang tau siapa dia..dan malu sendiri

    ReplyDelete
  8. huhuhu sapa lah yg berpesen mcmni ni... agaknye indon kot eh kak ida....

    ReplyDelete
  9. huhu ni jenis yg taknak dalami erti menutup aurat tu cemana..huhu semoga Allah bg petunjuk

    ReplyDelete
  10. tak waras kut?hemm.tutup di kepala just fesyen ke?hemm..hope dia terbuka hati n sedar kesilapan nya jugak.

    ReplyDelete
  11. dada itam pun nk tayang..

    ReplyDelete
  12. Eeeeeeeeeeeee , gaya macam hindon !

    ReplyDelete
  13. nak komen sikit.memang bagus msg yang disampaikan ni. tapi kalau boleh jgnlah letak gambar wanita ni mcm ni.
    dia buat salah,yes,tapi bukan macam ni caranya nak menyedarkan dia. :)
    ckp baik baik,bimbing yang lain supaya xbuat gini tapi bukan dengan menjatuhkan lagi maruah dier yang memang dah tercemar.
    just a thought.

    ReplyDelete
  14. ada jugak yg mcm ni kan kak.. semoga terbuka pintu hati dia..

    ReplyDelete
  15. dunia dah nk terbalik dah skrg ni ... tu terang2 tayang dada....yg pakai tudung elok semua bagai tetiba bila duduk tayang lurah bontot lagi ..... speechless

    ReplyDelete
  16. cam ne tu..tutup rambut tp dada terbuka...mcm2 fesen la..hehe

    ReplyDelete
  17. masyallah..
    buat malu jeee...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...