Tuesday, February 7, 2012

apa yg perlu anda LAKUKAN sblm usia 30 TAHUN


salam semua

macam2 kan .. betul ke ada diantara wanita yg takut bila usia menginjak ke 30 .. haaaaaa pada akak , akak x takut sbb kita tetap akan berginjak usia kan .. cuma terpulang kepada individu tu sendiri utk menceriakan lagi perjalanan kehidupan masing2 agar ia tidak hambar .. 

dibawah adalah perkara2 yg patut anda lakukan sebelum usia menginjak ke 30 , sempat ke buat ?? ekekke 

pic google

DENGAN waktu yang terus berlalu, sering kali Anda mengatakan “Seharusnya, aku mampu melakukan hal yang lebih baik dari sekarang!” Usia terus memburu dan memaksa Anda untuk melakukan sebuah perubahan.

Lakukan 30 kegiatan berikut sebelum Anda berusia 30 tahun agar saat Anda menengok diri, Anda dapat tersenyum bangga. Ini dia, seperti ditulis oleh So Feminine.

1. Jatuh cinta, meskipun hanya satu kali.
2. Membeli sepasang kasut yang sangat mahal atau sangat memalukan – yang tidak akan Anda gunakan untuk kedua kalinya.
3. Tidak tidur selama 48 jam penuh.
4. Menghadiri sebuah festival muzik.
5. Pindah dari rumah orangtua.
6. Bertelanjang dada di depan umum.
7. Naksir dengan seseorang yang tidak seharusnya Anda taksir.
8. Bernyanyi di depan umum.
9. Berlibur ke negara antah berantah yang terkesan liar dan penuh tentangan.
10. Mempelajari bahasa asing.
11. Memotong mahupun mewarnai rambut dengan gaya yang akan Anda sesali seumur hidup.
12. Mencintai seseorang yang akan Anda sesali seumur hidup.
13. Lakukan sesuatu untuk amal.
14. Bekerja ke luar negeri.
15. Menambah tindikan, tapi bukan di area telinga.
16. Pertimbangkan untuk memiliki sebuah tatoo.
17. Memulai usaha sendiri.
18. Pergi ke kelab bersama teman-teman wanita.
19. Hamil.
20. Berhenti merokok.
21. Menonton pertandingan sepak bola secara langsung.
22. Menjadi pihak ketiga pada sebuah cinta segitiga.
23. Bercinta di tempat berisiko tinggi.
24. Mencintai rakan sepejabat.
25. Mencuba olahraga ekstrim.
26. Melanggar hukum.
27. Membeli hartanah untuk pelaburan.


hurmmm ada yg akak pernah buat dan tidak , tapi x ingat lak masa tuu usia dah menginjak 30 tahun ke belum .. .. ekekek uols macam mana ???

12 comments:

  1. tahun depan cheqna 30 =)

    ReplyDelete
  2. saya tahun dpn umo 30..hihii

    ReplyDelete
  3. Huhu...ade yg dah pnh buat, tp ader gak yg tak buat.alamaksss!ai dah lebih 30 kew??hehhe...

    ReplyDelete
  4. byk dah buat
    ader yg jugak x sesuai untuk muslim mcm kiter cth no 6,15,16

    ReplyDelete
  5. Ieda...8 tahun lepas saya 30...masa tu tengah lahirkan yang bongsu...he he...tapi banyak yg dalam list tu yg saya tak akan buat kot..ihik..

    ReplyDelete
  6. Salam K.ieda :)

    Tahun ni sy menginjak ke angka istimewa tu... alahai, ade yg sanggup buat, ade yg dah buat & ada yg semmgnya sy xakan buat...hehehe

    ReplyDelete
  7. eh banyak point2 yang menakutkan je ni..hehe :)

    ReplyDelete
  8. hai kak...sy thn dpn akn melangkah ke angka 3 la..tp sy ada formula utk kekal cantik n sihat...follor ur blog..follow back k..:D

    ReplyDelete
  9. nak takut apa..kan??
    kita hidup ni memang untuk tua...:P

    ReplyDelete
  10. ada segelintir la yg sempat saya buat..

    ReplyDelete
  11. menghampiri 30 ni.. tp ada yg dah buat.. mana yg x patut dibuat xkn nk buatkan kak? hehehehe

    ReplyDelete
  12. OMG..x dpt bygkan umur nak masok 30 thn.. tp 5 thn lg la..hehehe..

    relax je dulu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...