Wednesday, February 22, 2012

ANAK perempuan @ LELAKI ~ tips 4 u


salam semua

dulu masa akak ngandung , selalu jugak skodeng2 pasal petua nak dpt anak perempuan .. hurmmm masa tuu memang target nak anak yg sulung anak perempuan .. x nak lelaki .. ekekek tapi kalau dah ditakdir dpt anak lelaki anak yg sulong , akak redhoo sahaja masa tuu .. hurmmm x ada apa yg akak amalkan .. selain dari berdoa pada tuhan .. last sewaktu di 4 bulan terakhir usia kandungan akak banyak buat solat hajat bersama suami .. alhamdulillah doa dimakbulkan ..

begitu juga dengan anak lelaki akak yg bongsu nie .. akak banyak berdoa dan amalkan satu ayat .. ayat nie kak long saudara akak yg berikan .. sbb masa tuu anak akak dah ada 2 orang kan .. soo memang berharap sgt yg last nie anak lelaki .. alhamdulillah amalan dan doa2 ituu , dengan izin allah , dimakbulkan .. ;)

dan kat sini akak nak share tips utk nak dpt anak perempuan .. agak menarik infooo nie ;)

seysss geram ngan BB nie .. pic google ye


Tip Dapatkan Anak Perempuan
 
1. Mulakan dengan doa dan niat untuk memperoleh jantina bayi perempuan.

2. Pastikan hubungan seksual dilakukan pada waktu subur isteri iaitu antara hari kesebelas hinggalah hari kesembilan belas dari kiraan pertama datangnya haid.

3. Biarkan suami melepaskan hanya lima puluh peratus sahaja spermanya ke dalam rahim isteri sementara bakinya dirembeskan di bahagian pangkal rahim.

4. Selepas berasmara, isteri digalakkan tidur mengiring ke sebelah kiri dan sekiranya membelakangkan suami maka mintalah izin terlebih dahulu.

5. Akhiri dengan doa agar hajat yang diinginkan dimakbulkan oleh-Nya

Amalan pemakanan ketika janin berusia satu hingga empat bulan :
 
1. Banyakkan pengambilan sayur, sup, asam serta jenis yang beralkali.
2. Lebihkan buah-buahan .
3. Elakkan dari mengambil minuman berkarbonat.
 
Perbuatan yang digalakkan ketika kandungan berusia satu hingga sembilan bulan
 
1. Amalkan membaca surah Yusuf dan Maryam.
2. Usap kandungan dengan lembut dan panggillah bayi anda dengan nama Maryam atau Siti Aishah.
3. Banyakkan berdoa agar permintaan anda dikabulkan.


insyaallahhhh ... info : pakcik google

25 comments:

  1. Mmg teringin nak dpt anak pompuan..:) tapi rezeki tak smpi lagi..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Saya tak kisah anak lelaki atau perempuan, asalkan saya mampu didik dia jd anak Soleh dan bertakwa pada Allah. (InsyaAllah) saya nak juga ada anak satu hari nanti. :)

    ReplyDelete
  3. i like this entry....nanti nak share jugak ;)

    ReplyDelete
  4. salam dear:)
    ...bila masuk topik pembiakan memang anak2 didik tertunggu2...cuma info gurunya tak deklah sedetail n3 di atas:)
    cuma beritahu sperms bawa genetik Y ( lelaki) lebih pantas bergerak dari sperm bw genetik X!!So mana2 nak dapat bb boy nanti..masa sesuai betul2 waktu subur !...;)

    ReplyDelete
  5. kak..hmm jat pelik la kak..jat da semnggu lewat period,tp buat pregnancy test negative.huhuhu

    ReplyDelete
  6. Bgus info nih..leh cuba tuk next bb..huhu

    ReplyDelete
  7. teringin sgt bb girl..nnt pasni cuba tips nilah :)

    ReplyDelete
  8. teringin sgt bb girl..nnt pasni cuba tips nilah :)

    ReplyDelete
  9. Tak salah mencuba tips sebegini, di samping berdoa dan tawakal.

    Apapun jangan pula kecewa jika tidak mendapat hajat di hati.

    Anak tetap anugerah, kan?

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah,
    kami guna petua 2-2 kali dpt jantina yg kami inginkan...

    cumer, kalo akak ader petua nk dptkan twins leh share x? :)

    ReplyDelete
  11. bagus petua ni..anak akak 4 pompuan n sorang hero..

    ReplyDelete
  12. Emmm ada tips yer.. tapi kekadang masa nak mengandung tu habis tak ingat tipnya hehehehe

    ReplyDelete
  13. Ieda...betul la tips2 tu...saya dulu teringin sangat nak anak pompuan... ada antara tips2 tu yang saya amalkan...alhamdulillah dimakbulkan oleh Allah...

    ReplyDelete
  14. ieda tq for sharing this.. i suke

    ReplyDelete
  15. try and error ye semua..insyaallah kita merancang tuhan menentukan..

    ReplyDelete
  16. tak pernah pun ada amalan. tapi sebenarnya bagus jugak mencuba kan. mana tahu rezeki tu tertulis apa yang kita mahu.

    ReplyDelete
  17. kt blh mencuba kan..apa2 pon rezeki tpulang pd ketentuanNya kan..

    ReplyDelete
  18. bestnye info ni kak,
    sya mmg nak cuba girl plak lepas ada 2 hero ni...hihi

    tQ kak

    ReplyDelete
  19. tq berkongsi tips ini ieda...

    yus teringin nak dpt pompuan sorang lagi. Tp 4 yang ada ni dah buat yus bz skrg ni, rasa mcm tak larat je nak tambah sorang lagi...huhu

    ReplyDelete
  20. x salah mencuba kan sis..
    good tips

    ReplyDelete
  21. terima kasih kak Ieda atas perkongsian ini...

    ReplyDelete
  22. alhamdulilah sy pun amalkan petua nie...dpt jugalah sorang anak pompuan...hehehehe

    ReplyDelete
  23. TQ share info nie....syukur skrg nie Kak Nurul dah ada 2 pasang....

    ReplyDelete
  24. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips dapat anak lelaki.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...