Wednesday, February 1, 2012

alamak !! TELUR PECAH


salam semua

Dulu ada teka-teki berbunyi begini, pemandu apa yang paling cermat? jawapannya ialah lori bawa telur kerana kalau lori ini kemalangan habis semua telur pecah.
Beginilah rupanya apabila lori telur terbalik di China






kalau akak nampak nie kan .. akak turun gak kerumun utk kutip telur ekekek .. buruk kan perangai .. haa ok ape .. ini telur x baik dibazirkan .. tuhan x suke .. kalau duit tuu kita ambil lain lahh ceritanya .. dah sah2 perbuatan DOSA .. kan kan kan ... duk terbayangkan agaknye kalau kat mesia .. sure ada org yg bawak dapur mini utk grg terus telur2 tuu kan ekkeke 


24 comments:

  1. mak ainya,
    byknya telur yg bertaburan di situ,
    gitulah gamaknya kan kalau telur yg byk2 pecah,
    ish...

    hihihi

    ReplyDelete
  2. Uishhhhh!!
    Kalo nak kutip tu ajak ina sekali kak..
    Tp kita kena sarut kasut boot ler..
    Hik3!!!

    ReplyDelete
  3. kalo jln raya tu panas..mesti jd telo goreng dadar ..ki3 :)

    ReplyDelete
  4. alahai syg tul telo2 tu...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Ieda

    kalau ibu2 ayam tu nampak...peras ibu2 ayam tu....he he

    ReplyDelete
  6. Sayang nya tgk telur2 tu bertaburan.

    ReplyDelete
  7. manyakknya...

    mesti hanyir kejap kat situ bau telur pecah..

    ReplyDelete
  8. Banyaknya...mmg sayanglah kalau eksiden cam ni.

    ReplyDelete
  9. banyaknya telur...boleh jamu 1 negeri 2..

    ReplyDelete
  10. kat Malaysia dulu penah org kutip duit syiling yg jatuh masa van bank yg bawak duit tu eksiden.. hehe

    ReplyDelete
  11. ni mesti jalan licin berais tu yg tergelincir kot. nak kutip pun sejuk membeku telurnya. huhu..

    ReplyDelete
  12. kalau musim manas terus jadi telur separuh masak gini hehe

    ReplyDelete
  13. hehehe mcmne nk amek kak.. dh pecah smue.... ishh brp lama lah nk cuci bersih2 jalan tu kan.. msti licin tu.... kang keta laju2 terbabas lak

    ReplyDelete
  14. terus terbau bau hanyir..mesti melekit jlanraya tu..

    kesian pemadu tu kan kak :(

    ReplyDelete
  15. klu kat tar yg panas kan malaysia ni ..masak dah telur tu agaknya

    ReplyDelete
  16. byknya telur... sedapnyer... kalo Queen pun pasti aka kutip mana yg elok lg tue.. x elok membazir

    ReplyDelete
  17. tu dia... byknya telur... rugi tu...

    ReplyDelete
  18. hehe...kak, dulu kat kg sy pnh jd gini lori telur terbalik, ms tu bulan puasa, kami semua tgh smyang terawikh, tiba2 byi dentuman kuat, semua jemaah berhenti smyang & lari p terpa kat xcident tu, tgk2 lori telur xciden, trs kami semua tmasuk imam kutip telur2 tu, tp polis yg suruh kutip tau...hehe

    Hasilnya org kg kami mewah dgn telur & dpt bt kuih raya telur free...haha

    Esoknyer jemaah nk smyang terawikh xblh sbb bau telur yg pecah tu pya la busuk, mcm bangkai, bhari2 br hilang bau tu...huhu

    ReplyDelete
  19. Mesti hanyir sepanjang jalan tu kan..

    ReplyDelete
  20. adehhh...habis satu lori telur jatuh..hehehe

    bau telur la..ehhehe

    ReplyDelete
  21. banyaknyaaaa telur pecah!!!!

    ReplyDelete
  22. huihh jika buat muffin guna telur sebanyak ni pasti penuh rumah

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...