Sunday, February 26, 2012

3 MENU dalam satu pagi ~ syukur rezeki ALLAH


salam semua

pagi2 nie tadi ujan lebat .. lapoor lah pulak pagi2 kan .. semalam akak memang x makan habis quehtiaw hongkonmg bahagian akak tu .. sbb dah kekenyangan ratah sayur2 yg anak2 tinggalkan .. see anak2 akak susah sikit nak makan sayur .. kena paksa .. bila x paksa , kenalah akak habis kan .. sudah nye bahagian akak x habis .. simpan mlm .. tapi akak x makan jugak sbb duk layan dokumentari Lisa dan Yusry tu .. sibb baik hubby yg habiskan .. alhamdulillah x lah membazir kan ..

haa bila dah x makan semalam petang .. mulalahh pagi2 nie rasa lapar yg amat .. bangun2 je tanye ummi , nak buat bfast ape .. akak tgk ada nasi .. soo akak grg utk diri akak dan zahrien .. sbb rasa nak makan nasi lak pagi2 nie .. lepas tuu akak grg sosej dan fries sikit .. x sedap lak x der "ulam" kann .. ekkeke , memandangkan nasi grg tu sikit sahaja .. ummi akak suh buat mee hun sop .. ape lagiii akak pun buatlahhh ..



 nasi goreng utk akak .. ngeeeeeeee see banyak kann .. LAPOOO

  alahh campak2 aje bahan nye .. bawang putih , merah , lada hitam , ikan bilis akak blend sekali .. halia akak tumbuk , campak juga adik beradik tuu ( bunga lawang .. ) perencah hilal jgn dilue ( gantikan aji ) dah bertahun x makan aji ... lepas tu tumis dan masukkan ayam dan daging sikit .. dah mendidih masukkan lah sayur2an yg ada .. last sekali taruk tahu .. siap !! ;) mee hun akak selalu rebus dan asing kan .. nak makan baru masukkan kuahnyee .. ;)

hasilnyaa .. macam biasa bila bab makan selalulahh akak dpt thumbs 
nie dari anak2 ...;)

 anak teruna akak nielah yg paling laporr pagi2 .. dia yg makan dulu nasi grg akak tu .. huhuhu dah biasa makan pagi kan .. dah dpt nasi goreng , minum susu lakk .. hurmmmm tulah sebab badan dia skrg nie dah bambam .. ;)

sudah nyeeeeeeeeeeee haaaaaaaaaa kekenyangan .. ;)

bila dah jadi ibu dlm rumahtangga nie .. kenalah rajin dalam segala hal , walau ada diantara kita bekerja , tanggungjawab itu tetap kita lunaskan , jgnlah diambil mudah .. rajin memasak air tangan sendiri salah satunya .. biar anak2 dan suami rasa puas hati .. akak jarang makan diluar .. kalau dah terasa sangat nak makan barulah hubby ajak makan .. biarlah x sedap , termasin @ tertawar .. janji kita masak juga utk keluarga kita .. insyaallah kasih sayang itu akan kekal erat dan bahagia .. 

walau bagaimana sekalipun dugaan dalam rumah tangga tetap ada .. selalu akak berdoa agar allah berikan petunjuk kepada suami dan anak2 ke jalan yg diredhai .. bermohon agar suami akak tidak mengecewakan akak untuk kesekian kalinya lagi .. .. semoga allah sentiasa menyinarkan cahaya kebahagian dalam rumahtangga kami .. aminnnnnnnnnnn huk huk huk
( alamakk emo lakkk .. adehhh iedaaaa coool wokeh ... ;)

10 comments:

  1. hiii kak.. lama xjenguk sini.. bambam nye anak2 akak suka tgk diorang bersemangat

    ReplyDelete
  2. berselera betul diaorang makan yea..betul kata akak yang penting air tangan kita kan kak..

    ReplyDelete
  3. mcm2 hadoo yeh kak.. hihi..
    kmai makan naget je pg ni.. huhu.. ni nak goreng bihun je tengahari ni.. ptg kang baru masak nasi.. hehe

    ReplyDelete
  4. Sedap tgk mee hun sup tu...
    suka bila tgk anak2 berselera mkn hasil air tgn kita sendiri kan kak...

    ReplyDelete
  5. Memang bambam....mesti sedap masak nie...

    ReplyDelete
  6. kak..saya pun kasi thumbs up jgk kt akak..ermmmm..mestilah anak akak bambam kan sbb akak masak sodap..hehehe

    ReplyDelete
  7. mesti mak suka bila tengok anak2 nya kenyang kan??hehe

    ReplyDelete
  8. a'aa betoi tu kak.. walau bz mana pun kita.. jgn lupa tggungjwb kita dkt rumahtangga kan..

    air tgn is3 mampu 'ikat' perut suami...hihii

    ReplyDelete
  9. nasi goreng feveret akak jugak

    ReplyDelete
  10. Rajinnye masak pagi2. Menarik pulak tu. nak sikit.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...