Wednesday, January 11, 2012

ZARA pengubat RINDU SAFURA


salam semua

tahniah buat penyanyi safura .. sedih bila membaca artikel ini .. yang pasti kehilangan anak keduanya Nur Aishah Mariam sangat2 dirasai oleh dia sekeluarga .. alhamdulillah kini Zara Nur Aisyah lahir menjadi pengganti kesedihan mereka .. sesungguhnya percaturan dan ketentuan allah itu sgtlahhh besar , dia tahu apa yg terbaik buat hambanya ..


Zara Nur Aisyah

PETALING JAYA: Penyanyi Safura Yaacob menganggap kelahiran bayinya pada 3 Januari lepas sebagai satu rahmat selepas kehilangan anak tersayang, Nur Aisyah Mariam.

Safura selamat melahirkan bayi perempuan seberat 3.33 kilogram yang diberi nama Zara Nur Aisyah di Pusat Perubatan Universiti Malaya kira-kira pukul 4.32 petang.

"Alhamdulillah, Zara dilahirkan dengan selamat. Suami (pelakon Sharonizam Noor) pula sangat gembira dengan kelahirannya sehinggakan dia menitiskan air mata.

"Cuma Zara mempunyai sedikit masalah penyakit kuning dan kami perlu berulang alik ke hospital selang tiga hari bagi mendapatkan rawatan lanjut.

"Justeru itu saya tidak boleh berpantang mengamalkan jamu kerana ia boleh mengganggu pemprosesan susu badan saya," ujarnya yang dihubungi mStar Online di sini, Selasa.

Nur Aisyah Mariam meninggal dunia pada September tahun lalu akibat demam berpanjangan pada usia tiga tahun.

petikan : mstar

tahniah sekali lagi buat SAFURA semoga terus berjaya dalam kehidupan dan berbahagia dengan kehadiran putri baru ini ... aminnnnnnnnn 


25 comments:

  1. setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  2. Percaturan Allah keatas hambanya penuh dgn kejutan dan kegembiraan....

    ReplyDelete
  3. hikmah kan kak...yang hilang dah berganti..hnya Allah je yg tau apa yg terbaik utk hamba nya kan kak...huhuu

    ReplyDelete
  4. pengganti yg dinanti.... alhamdulillah..... walaupun kehilangan permata hati mmg satu dugaan yg maha hebat, tapi safura beruntung sebab bidadari syurga itu yg akan mendoakannya....

    comel kan kak...gebus tgk pipi tu haaa...haish.. ni terase nak preggy lg ni ekeekekek

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. Allah itu maha kaya..diberinya..penggantin walaupun tak sama..kan. Comel betul babynya..

    ReplyDelete
  6. ala cutenya anak dia...tp akak perasan tak anak dia banyak bermain dengan angka 3 hihi...

    ReplyDelete
  7. Tuhan tau apa yang terbaik untuk hambanya kan..

    ReplyDelete
  8. tahniah utk kak safura..cutenye bby dia
    Allah sntiasa mnjanjikan yg terbaik stiap umatnye..insya'Allah

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..rezeki org baru

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah... tentu terubat rindu safura pada arwah anaknya dulu...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah, smoga trubat duka mreka ;)

    ReplyDelete
  12. seronoknya tengok baby orang..
    setiap apa yang berlaku tu ada hikmahnya..kan??
    kalau kita redha insyaallah Dia akan
    sentiasa bersama kita..

    ReplyDelete
  13. syukur Alhamdulillah...

    perancangan Allah tu mmg terbaik utk setiap hamba2nya kan.

    ReplyDelete
  14. geramnye Zara....semoga Safura n Zara sihat...

    ReplyDelete
  15. tahniah.moga safura ni pon dpt baby.hehe

    ReplyDelete
  16. comelnyer...alhamdulillah kelahirannya dapat mengurangkan kesedihan kak sapura nikan...

    ReplyDelete
  17. ehh tak tau pun dia mengandung...Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  18. tahniah buat safura...comel baby dia

    ReplyDelete
  19. Dia Maha Mengetahui kan kak..

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah...percaturan Allah adalah yang terbaik untuk hambaNya..

    ReplyDelete
  21. Allah maha mengetahuikan . :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...