Tuesday, January 31, 2012

zahrien & BOBOY


salam semua

dah lama x cerita kisah anak2 akak nie .. skrg nie zahrien dah ada binatang kesayangan dia tau .. haaa jgn terperanjat , dia selalu ikut hubby akak memberi makan .. hurmm sayang sgt zahrien pada binatang pelihaaan dia .. dulu akak pernah cakap hubby ada menyimpan ikan dlm aquarium kan .. still ada aquarium nyee cuma dah duk dekat bengkel hubby skrg nie .. soo zahrien jaranglah tgk ..

skrg dia dah ada teman baru .. tiap2 petang rajin memanggil utk diberikan makanan .. hurmmm kalau nak tahu apa binatang peliharaan zahrien .. jom kita layannnnnnnnnnnn


setia menemani ayah tiap2 petang ...

tgk tuuu nak dekat dia takut .. pegang tali je ekekekek

haa inilah dia


v


v



tapi ini bukan BOBOY yg dimaksudkan .. ini ibu dia .. 

BOBOY zahrien adalah ini


ha nielah dia BOBOY zahrien .. setiap kali dia panggil BOBOY musti menoleh .. macam pahamm je ;)



3 beradik !! .. semua ada nama .. tapi akak x hafal ahahahha tahu BOBOY aje


apalahhhh yg di gelakkan 4 beranak nie ... lucu benar tuu , kakak2 yg takut nak pegang dan usap .. risau lembu2 nie melenting .. tapi lembu2 nie sgt2 baik dan jinak ..


dah agak lama hubby akak pelihara .. dari kecil .. bertukar2 ayah dan ibu ( sbb kena sembelih ) skrg nie kami ada 8 ekor semuanya .. bolehlahhhh lagi 4 ekor di kebun akak di sebelah darat .. alhamdulillah , masa ke semasa lembu2 nie beranak pinak membesar dengan sihatnyee dan gebu2 ahahhaha .. bolehlahhhh setiap lembu membawa rejeki kepada kami .. bekalan buat anak2 , mana tahu akan dtg sesak2 boleh jual kann .. ;) 

yang lagi 4 ekor tuu saje kami letak di kebun akak .. dari tanah dibiarkan , biar lembu2 itu membiak di sana .. x lah kosongg je kebun tuu kan ;) hubby lah yg rajin menjaga .. kalau ikut akak .. huhuh geliiii .. tgk dari jauh bolehlahhh ... skrg nie zahrien dah macam pandai dah .. setiap kali hubby cakap nak bagi makan lembuu dia dah xcited duk tarik tali idung BOBOY .. ekkeke


21 comments:

  1. berbudi pada haiwan..rezeki datang

    ReplyDelete
  2. serius comel adik yg pakai baju merah tuh. rasa nak cium2 je pipi dia. hehe..

    ReplyDelete
  3. tgk zahrin teringat akak...ikut akak la dia....tp esok2x dia mesti handsome nye..

    ReplyDelete
  4. serasi zahrien ngan boboy tu ye kak.. izan pun takut nak dekat2 ngan lembu...

    arwah FIL izan pun mmg dari dulu bela lembu. sejak dia sakit thn 2000, abg hubby izan yg jaga. bila arwah meninggal... dialah yg bertanggungjawab sepenuhnya pada lembu2 yg dekat 100 ekor lebih...

    ReplyDelete
  5. besarkan lagi eida..
    untung besar tau kalau buat bisnes..

    ReplyDelete
  6. wah bagusnya kak ieda! dah 8 ekor fuh kat mata ni nmpk RM je. hehe.. bagus anak2 pun rajin tolong kan!

    ReplyDelete
  7. he he he...gelak pulak saya tengok lembu ni...ingatkan haiwan apa yang zahrien suka...zahrien ni macam anak mat salleh la..rambut perang... bestnya kat kawasan rumah Ida boleh bela macam2...

    ReplyDelete
  8. Jinak2 semua lembu ni ye kak..
    senanglah nk jaga..^^

    ReplyDelete
  9. wah dah jadi tokei lembu rupanya ieda..hehe masyuuukk

    ReplyDelete
  10. untung bela boboy ni kak boleh dpt hasil lumayan ;)

    sonok dpt duduk rmh bawah mcm2 boleh hasilkan :)

    ReplyDelete
  11. zahrien dan boboy! kawan baik la tu!

    ReplyDelete
  12. Dulu2 la masa dok kat kg MIL,ada gak bela lembu... anak pompuan k.atie bagi nama TOM pulak.La ni Encik Tom dah buat gulai :D

    ReplyDelete
  13. sronok tgk badan zahrien, bulat. arwah FIL akak dulu pun ada gak lembu camni.

    ReplyDelete
  14. wahh!! tokey lembu. nanti kalau dah bertambah beranak pinak lagi masyuk nih:)

    ReplyDelete
  15. beraninya zahrien duk kat lembu.pakai bju merah tu..kn kna kjr

    ReplyDelete
  16. time korban..laku ni sis..hehe

    ReplyDelete
  17. Cuba ler letak si Zahrien tu atas Boboy, amik gambar, Macam tunggang kuda. Mesti comel!

    ReplyDelete
  18. hehehe...Zahrien siap boh nama lagi, boboi...cute!...hehe

    Klu dpt kat anak sy ni mau dorg buat kuda nih, kat kg atok dorg bela kambing pun dah dikerjakan dorg, mesti kn jadi kuda paksa...haha

    ReplyDelete
  19. owhhh bagus kakk...perghh si boboy tu mesti syok dok di panggil2 hehehe

    ReplyDelete
  20. rupanya ada gak ternak lembu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...