Friday, January 20, 2012

yang HARAM tetap HARAM



salam semua

bila terbaca dari blog adik INI .. akak rasa macam pelik .. bila haram telah dibahaskan agar tidak nampak haram oleh majikan sebuah pasaraya ini .. macam mana tuu .. konon2 jgn sampai orang melihat kita seolah menghina .. dah nama pun daging BABI itu HARAM .. so tetap HARAM , bukan kerana adat kan .. huhuh

sedih , tak kan orang bukan islam x tahu sensitiviti orang islam kan ..


Jadi janganlahh pandai2 mengubah hukum allah , jika benarlah benda itu HARAM jgn lah memandai utk mengHALALkanyee ... kecuali didalam keadaan darurat

 Babi itu tetap haram. Tapi dididik dengan cara islam. Dibelai. Dijaga. Diberikan makanan berkhasiat. Adakah babi tu halal? Adakah babi tu digelar babi islam?

Samalah juga dengan bercouple pun. Yang haram tetap haram. Couple islamik? Cara islam bukan couple berdua-duaan. Boleh bercinta tapi secara islam. Jumpa dengan mak ayah sekali. Yang pasti couple bukan bermakna bercinta. Bercinta bukan couple semata.

renung2 kan lahh

** akak dulu x pernah berdua2an dengan suami , kami kuar pasti ada kawan2 bersama .. dah bertunang , kuar pula bertemankan adik akak .. alhamdulillah kini kami sudah punn mempunyai cahaya mata .. adehh teringat lakk kisah silamm ekekke ;)



8 comments:

  1. betul kak... apa yg haram tetap haram dan tak boleh diubah...

    ReplyDelete
  2. dah tentu yg haram tu berdosa mana boleh dihalalkan...

    tapi manusiakan semua ambik mudah jer...

    ReplyDelete
  3. ini dinamakan menghalalkan cara...haram tetap haram...tu la owg bukan islam tak faham konsep islam ok lagi kalu owg islam tapi sendiri xfaham konsep islam nak wt camne kan

    ReplyDelete
  4. eh takut plak nk beli daging kat pasaraya kan..takut tertipu

    ReplyDelete
  5. betul jugak, yang haram tetap haram, mana ada yang haram berubah jadi halal.

    ReplyDelete
  6. Dah terlampau pandai sgt la tuh sampai yg haram nk di halalka

    ReplyDelete
  7. kat KL skrg byk kedai mkn cam tu yer..kata halal,tapi sebenarnya tak..takut pulak

    ReplyDelete
  8. rasanya kes ni selesai daa kan..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...