Tuesday, January 3, 2012

titisan peluh hubby


salam semua

sejak akhir2 ini hubby akak selalu sebuk , alhamdulillah tempahan kerja2 besi dia banyak dan mencurah2 .. orang cakap rezeki tahun baru .. tapii apa yg merunsingkan akak adalah kesihatan dia .. hubby akak nie siang malam kerja .. nak cakap mencari rejeki buat kami , sebenarnya dah ok dah .. sedih sbb dia selalu tidur lewat malam .. siang kalau berhenti pun utk makan dan sembahyang aje .. x sempatlahh nak tidur atau rehat2 kan diri macam kita nie ..

akak bukan ape , cuma risaukan kesihatan dia .. skrg nie dia selalu mengadu sakit dan serban2 tangan .. x tahu kenapa , mgkin kerana peredaran darah yg x setara .. akak rasa lahhh .. dia memang x boleh berembun sgt .. kalau buat kerja sampai tgh malam tuu akak lahh yg selalu ingatkan dia , jgn terlalu lewat berhenti , dah berkali2 panggil barulah naikk .. dengan akak2 sekali x lena tidur .. selalu dia akan berhenti kerja pukul 12 malam .. huhuh bayangkan .. dah lah seharian siang bekerja .. bertambah pula malam



skrg hubby buat kerja dengan adik sepupu dan seorang lagi saudara dia .. tu pun adik sepupu selalu x sehat .. huhuh , kerja tengah banyak , memang susah hati akak nie .. nasihatkan hubby dia x dgr .. akak memang susah kalau nak bercakap dengan dia .. nak bincang sesuatu punn x sempat ..


kerja2 besi yg dah siap , masih belum dpt dipasang kerana x cukup masa dan pekerja huhuhu

memang syukur dengan rezeki yg allah berikan , tapi kalau kesihatan dia x dijaga akak sgt2 risau dan susah hati , sekali dia demam dan jatuh sakit sampai seminggu x bangun dan x buat kerja huhuh .. skrg nie akak tgh ligat mencari pekerja tambahan , dah advert dlm mudah.com , sbb pekerja skrg nie x lama .. sbb saudara hubby akak tuu nak kerja sementara je .. huhuh 

soo sape2 yg ada kenalan di sekitar pahang yg nak kerja di bahagian kimpalan besi nie , call akak .. insyaallahh ada rejeki utk kami kongsikan bersama ..


32 comments:

  1. Rezeki jangan ditolak tapi jangan juga sampai mengabaikan kesihatan. :)

    ReplyDelete
  2. cantek hasil keja husbnd akak.teringin nk berpagar wrought iron macam ni tp lom ada rezeki.huhu..apepon,semoga akak dpt cpt2 cr pekerja bg membantu husbnd akak tu k..:)

    ReplyDelete
  3. sabar ye kak,xpe nnt mesti ada org 2.

    ReplyDelete
  4. murah rezeki keluarga akak yer... dpt byk tempahan...
    tu la kan kesihatan kena jaga juga... takut sakit kemudian hari... moga suami akak dengar cakap akak tuk jaga kesihatan...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah.. rezeki jangan ditolak... lagipun kalau hubby rajin di depan mata x pa,.. jangan 'rajin' kat belakang kita, nak buruk sangka x baik, x prasangka buruk musykil pulak...

    ReplyDelete
  6. kak..ti kita carikan..rasanya ade member yg berminat..tp dia buat wiring..part time kimpalan

    ReplyDelete
  7. @CGG yang dia diarea mana ?? kalau jauh dia nak ke huhuh

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah rezeki tahun baru,
    tapi betul la kan, kalu byk duit tapi badan x sihat nak buat ape kan? sian kat anak2 kan..

    p/s : cantik header baru kak ieda nie, nampak cam zaman dulu kala.. hehe

    ReplyDelete
  9. @aimaniman x kesah pasal rajin , tapi rajin dia terlebey sokmo sampai menjejaskan kesihatan , skrg nie macam2 sakit timbul huhu

    kena percaya pada suami , insyaallah dan banyakkan berdoa kan ;)

    ReplyDelete
  10. @kakcik ye kak .. saya susah hati pasal kesihatan dia .. cakap dia x nak dgr , selalu cakap banyak kerja huhuh

    ReplyDelete
  11. sibuk tu tanda rezeki masyuk tpi konflik plak dgn kesihatan kan kak....

    huhuuuu...

    tpi org lelaki ni mmg susah lah nk dgr ckp kite kak, selalu msuk kiri kuar kanan kan....iskhhh

    semoga akak segera dpt pembantu dan bolehlah husben bahagi masa dgn family pula...

    ReplyDelete
  12. alhamdulilah rezeki kak ieda sekeluarga tapi betol gak tu kak..nasihatkan suami akk tu jga kesihatan :)

    ReplyDelete
  13. semoga suami akak kembali sihat seperti sediakala, insyallah :)

    ReplyDelete
  14. hubby akak tu bersemangat dalam bekerja..mungkin dia suka dengan kerja tu..tu jadi susah tu..hehe

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah kak rezeki melimpah ruah.. tapi kesihatan perlu dijaga jugak..

    ReplyDelete
  16. semoga cepatlah dapat pekerja agar ringan sikit beban kerja suami ida..

    ReplyDelete
  17. rezeki anak2...semoga ada pekerja baru nanti..ringgan skit beban...biar keluar sedikit lagi (gaji), jangan kita sakit2...


    (asha pun aritu runsing dgn pekerja...jadi utk elakkan keletihan melampau, amik pekerja lebih...jadi untung asha dpt pun skit je la)

    ReplyDelete
  18. **** tapi masa ada terluang tuk anak2...sbb dah jarang gi kedai..dah ada pekerja yang handle ikut shif)

    ReplyDelete
  19. em mmg rezki akak tu byk tempahan.lelaki kalau dah keje mmg lupa sme kak.kita yg bini ni risau tak henti.akak cuba la cari2 kan dia vitamin ke jamu ke utk lelaki.atleast ble bantu2 skit ketahanan dia...kalau ada masa tu...akak urut2kan badan dia kalau tak smpat nak gi umah tukang urut...

    ReplyDelete
  20. kalau menggunakan tenaga pekerja ni mmg mencabar kan.. now my staffs semua dah lari. Indon lah katakan.. menyusahkan...

    ReplyDelete
  21. tu la kerja banyak pun..kena la jaga kesihatan kan..bisik2 la ngan suami tu...kena rehat n cukup tdo tau..pg sok smbg lg kerja

    ReplyDelete
  22. @H.J dia suke tapi tulah , akak risau akan kesihatan dia huhuh

    ReplyDelete
  23. @Hanis Azla tulahh dah lama mencari kak .. ada dtg dan pergi , entahlah org melayu skrg x nak kerja susah macam nie koot huhuh

    ReplyDelete
  24. @~aSHa~ hurmm nampak gaya kena buat macam tuu kan ;)

    ReplyDelete
  25. @ratusiput huhu ada bagi dia makan maajun dan tonik dik .. x tahulah baru makan x sampai 2 bulan lagi ..
    tgklah nanti
    nak urut macam mana RS , naik rumah selalu tgh mlm .. akak punn dah tidoo huhuh

    ReplyDelete
  26. @Azian Elias hurmmm indon lagi risk huhuh .. nak amik bekerja punn kos kan kak yan uhuh

    ReplyDelete
  27. @exora huwaaaa itulahh yg ieda buat kak .. sampai nak jumpe dia punn dah tengah malam .. sedih sbb dia selalu bagi alasan kerja banyak , org nak cepat , kalau saya ditempat dia saya paham keadaan dia .. cuma saya risaukan kesihatan dia .. nak berleter dia x suke huhuhh

    ReplyDelete
  28. biasa la kak..org lelaki ni kalau keje mmg tak ingat ape dah..sama la dgn suami saya..risau kdg2 dgn kesihatan dorang kan..suami saya kan kalau sekali kena demam mmg tak bgun...aduss..time tu la yg buat risau se sgt..

    ReplyDelete
  29. kemas hasil kerja hubby akk.

    ReplyDelete
  30. assalam ieda..kesihatan penting jugak ieda..kalau tak sihat kerja pun tak boleh buat kan..
    pandai2 la ieda pujuk soh rehat..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...