Tuesday, January 31, 2012

TIPS putus hubungan dengan KEKASIH !


salam semua

susah kan nak putuskan hubungan dengan kekasih kita .. hanya allah sahaja yg tahu bagaimana perasaan kita diketika itu .. tapi ianya harus diteruskan sekiranya sudah tiada pilihan lain .. kalau hati terus disakiti , itu bermakna kita memang x der jodoh dengan dia .. soo kena fikir betul2 dan buat keputusan yg tepat

tapi kan .. akak masa putus dulu , x pernah lak guna tips2 nie ekekek hanya satu je .. akak susun ayat baik2 agar dia x terperanjat .. dan sebelum nak putus tuu akak jauhkan diri dari dia .. itu aje .. lebih2 lagi masa tuu akak nak putus tunangg uuu lagilahhh .. tapi sebelum tuu dah semayang istigharah dahhh .. alhamdulillah allah akan tunjukkan jalan .. ;)

jom akak share tips nie .. 




1) KATAKAN DENGAN TEGAS & JELAS - susun ayat dengan ringkas dan jangan berjela2 , ia akan membuatkan teman anda itu pening dan mgkin x paham

2) LAKUKAN SENDIRI - jangan suruh orang lain beritahu , ini akan membuatkan si dia rasa tidak dihargai

3) JANGAN MEMBERI HARAPAN - jangan menyuarakan harapan cthnya ; awak sebenarnya adalah yg terbaik . Ini akan mengkaburkan tujuan asal anda .. x pasal2 dia ingat anda masih menaruh harapan padanya

4) DENGAN SOPAN - pilih perkataan dan susun ayat2 yg baik ., Memutuskan perhubungan bukan bererti kita boleh memalukan dia . Tetap perlakukan dia dengan cara terbaik

5) JANGAN MENGHUBUNGI SI DIA - x perlu call @ sms bagaimana keadaan dia lepas putus dengan kita . Anda juga perlukan waktu utk bangkit dan melepaskan bayang2 kekasih anda itu

6) MENJAGA JARAK - jarakkan perhubungan anda denga kekasih anda itu sebelum jumpa utk break up , beri waktu utk anda dan pasangan anda . Dan yg penting dia tidak merasa sakit hati bila tahu akan ditinggalkan ..


sumber : pengalaman akak dan dari pembacaan 

seronok dapat menghadiri ceramah agama " Suci Dalam Debu " pengisian minda dan persada hati sebentar tadi , salah seorang panel adalah Ustaz Don Danial Don Biyajid ( Penceramah Tv Al Hijrah / Pensyarah Fakulti Al-Quran KUIS ) di audi UCSA  .. banyak pengisian hati dan minda yg akak dapat .. insyaallah semoga menjadi titik tolak kearah kebaikan ..

pic : google 
Dr Don Danial Don Biyajid


15 comments:

  1. tips yang berguna ni....betol la apapun better beritahu sendiri drpd suruh org lain yg ckpkan....

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Kak trima kasih kerana selalu jenguk blog saya.

    ReplyDelete
  3. =), saya guna tips mcm akak guna masa nak break off dgn ex-bf

    ReplyDelete
  4. yup, kalau putus masa dah diikatkan patut ikut kata akak neh...

    tapi kalau sekadar cinta monyet, dulu saya sound mcm neh..

    maaf banyak2 saya nak putus tak mau jadi gf awak lagi...kalau awak nak, awak pikir masak2 call bapak saya then masuk meminang cepat...seminggu tunggu tak de...sorry jgn call saya lagi...ehhehehee

    kebanyakkannya penakut kecuali husband saya sekarang :)

    ReplyDelete
  5. mmg bergaya sungguh ustaz nie...cayalah

    ReplyDelete
  6. ensem pulak tgk ustaz don gambar gitu..hikhik

    ReplyDelete
  7. cantik gambar bergerak tu..dpt mana....

    tips motivasi ni

    ReplyDelete
  8. dulu masa bercinta cintun mmg ada guna gak tips ni.. tp skrg ni tidak lg.. dah ada yg setia disisi.. hehehe

    ReplyDelete
  9. betul sangat kak.. kalau dah putus, jgn hubungi balik utk tanya khabar whatsoever.. ini akan memburukkan lg keadaan..

    * bukan pengalaman saya tapi kwn2 sekeliling saya..hii

    ReplyDelete
  10. tips berguna ni kak..blh simpan..hahaha

    ReplyDelete
  11. tgk skali imbas Ustaz Don hensem gak, heeee~

    ReplyDelete
  12. bagus tips tu kak...at least takdelah pihak sana terluka sgt

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...