Thursday, January 5, 2012

singgang tumis , singgang rebus , semua diet punyeee


salam semua

sejak akhir nie .. ujann je kann soo akak memang suke masak simple2 macam nie .. rebus2 semua .. ekkeke janji sedap ada ulam , ikan jeruk pekasam , ikan masin dan sambal2 .. hurmm anak2 punn ok je , semua makan , x pernah menolak lahh kan ;) 

sebenarnya kalau nak kurus cepat punn elok kalau makan singgang rebus2 macam nie .. x der santan , x der minyak2 .. tapi akak buat dua jenis singgag .. singgang tumis ala serani tuu dan singgang rebus orang pahang ..

singgang macam nie akak dan hubby suke .. ini juga dipanggil singgang tumis serani bagi sesetengah negeri .. ;)

ini singgang tumis rebus ... , singgang macam nie semua sukee nak2 
anak2 akak .. ;)

ulam2 celor kena ada ;)

haaaaaa nie paling x tahan .. ujan2 makan nie memang meletopss rasanyeee ..
makan dengan nasi panas dah ok kann .. tapi org darah tinggi , sila jauhkann ;)

budu ... cicah dgn kacang panjang rebus tadi .. macam makan orang pantang lakk .. tapi org pantang x leh makan budu sgt ekeke .. nie kira pantang nak diett ;)

kalau akak nie , bukan menu diet nie .. nie menu nambah nasi ... ekekek boleh tambah berpinggan2 nasi .. 


28 comments:

  1. Ya Allah..sedapnya menu ni kak. Begelen2 dah sy telan liur....cuti hujubg minggu nak masak camni la :)

    ReplyDelete
  2. alamak dh telan liur nih kak.. bagi resepi singgah umis tuh leh? :)

    ReplyDelete
  3. rebus2 ni elok kan kak, tak pakai minyak so kurang kolestrol n kegemukan, i likeee :)

    ReplyDelete
  4. singgang ni sesuai untuk yg bdiet...sedap!!!

    ReplyDelete
  5. singgang rebus tu my FIL paling suka n dia boleh masak sendiri kalu nak makan... menantu dia x reti lor.. huhu

    ReplyDelete
  6. sedapnyerrr...
    singgang tumis serani tu x pnah mkn lagi.. mcm mana ye?? lain k buat dgn singgang rebus tu

    ReplyDelete
  7. perghhhhh!! dah ler tengah hari ni x kluar mkn.. lapor perot awok ni.. ;)

    ReplyDelete
  8. OMG...sedapnye... kalau ade tempoyak lg best...

    ReplyDelete
  9. Ini menambah selera ni kak hihi, sejak anak2 skola ni saya rasa saya kurus skit, terutama di jari ni hihihihi...nan adooo ;)

    ReplyDelete
  10. singgah rebus tu feveret en. abah. tapi kalo menu cam yg ieda masak ni, bukannye dah jadi menu diet, ini menu bagi bertambah makan nasi jawapnye

    ReplyDelete
  11. perghhh..

    kak, ena kan suka betul makan lauk gini.. tu.. siap ada budu lagikk.. memg bertmabah la jawabnya.. pastu diet ntah ke mana la kak.. ahahhahaha...

    ReplyDelete
  12. rajin akk mkn singgang kan
    selama sye kawin..sye belum try masak ni lagi..xtau la apong tu nak mkn ke x..atau sye x pandai masak

    ReplyDelete
  13. lauk singgag dgn budu cicah kacang panjang tu yg sadap tu..mau bertambah nasi dibuatnya.

    ReplyDelete
  14. meriah nyer makanan...nak sikit..huhu

    ReplyDelete
  15. yg tgh tu tempoyak ke kak?adik nak sikit!

    ReplyDelete
  16. ni kalo sy makan...siap singsing lengan...sgt selera..ada budu, ada ikan masin..perghhh

    ReplyDelete
  17. simple tapi sangat menyelerakan..

    ReplyDelete
  18. makanan sihat ni kak...yg tak tahan tgk ikan pekasam tu..sedapnya

    ReplyDelete
  19. fuhhh! melelh tengok...

    p/s: ieda, kenapa yus tak leh baca tajuk entri ieda ya. dia kuar semua bentuk simbol, ada tanda soal lah..huhu

    ReplyDelete
  20. alamak singgang ikan sodappp tu... kak kasila resepi singgang ikan..hehe

    ReplyDelete
  21. Ieda... kalau kakak macam ini gerenti tak boleh sepinggan. Limau kasturi tu menggoda betul:)

    ReplyDelete
  22. sedapnya kak... singgang ni ada depan mata mmg bertambah2 nasi jadinya.

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum Ieda

    kat KL panas

    ReplyDelete
  24. Kak Ieda, saya suke gulai taucu, tu kat atas tu gulai taucu kan kak??? lame tak wat gulai taucu tau, asyik la makan bergoreng n berminyak, mane tak berlemak badan saya ni kak, huhuuhuh......

    ReplyDelete
  25. Ish .. ish .. ish .. sedap2 semuanya ye.

    ReplyDelete
  26. singgang rebus,hirup kuah j p0n dh meletopsss :P

    ReplyDelete
  27. ratu kalau ada yg tukang masakkan mmg jalan kak lauk2 camni...sbb kalau ratu buat sndiri takut tak sedap.ehehe.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...