Monday, January 2, 2012

SHERY MERLIS & ASH ~ manisnya DUDA bertemu JANDA


salam semua

ramai yg melangsungkan perkahwinan pada tarikh keramat 010112 kan kan kan .. hurmmm kira salah seorang artis yg melansungkan perkahwinan ini adalah shery merlis & ash .. x sangka pula mereka bercinta .. dlm hanya 6 bulan , cinta boleh terpaut kan !! .. sesungguhnya cinta itu buta , x perlu tunggu lama2 .. suke sama suke terus je menikah dari menimbulkan buruk sangka .. 



Tarikh 1 Januari 2012 menjadi tarikh istimewa kepada Ash dan Sherly Merlis yang akhirnya bergelar suami isteri selepas bercinta lebih kurang selama 6 bulan. Untuk makluman, Ash (29 tahun) merupakan bekas suami kepada Dira Abu Zahar manakalah Shery Merlis (40 tahun) pernah menjadi isteri kepada Esma Daniel. Hasil perkahwinan mereka yang sebelum ini, Ash mendapat seorang cahaya mata manakala Sherly Merlis pula dikurniakan dengan 2 orang anak.


 
Majlis pernikahan Ash dan Shery diadakan sekitar jam 10 pagi. di Madrasah Islahiyah Addiniyah, Taman Ibu Kota, Kuala Lumpur. Untuk makluman, tiada majlis persandingan dilakukan oleh kedua-dua belah pihak. Jumlah wang hantaran dirahsiakan dengan Ash menghantar tiga dulang hantaran iaitu sirih junjung, cincin dan manisan. Senang cerita majlis pernikahan Ash dan Shery dijalankan dengan suasana yang cukup sederhana.

uishh besar2 dah anak teruna shery kan ?? x sangka pula .. baguslah dia buat keputusan utk berkahwin lagi dari hidup sendirian nie , sunyii je .. semoga perkahwinan dia buat kali kedua ini mendapat keberkatan allah dan berkekalan hendaknya ... majlis mereka pun simple aje .. yg penting nikah , x ada majlis resepsi dimana2 punn .. syukurrrrrrrrrrrrrr kesederhanaan itu sgt2 lah penting ;)

hurmmm semoga mereka kekal bahagia ;) dan selamat menjalani 
resmi rumahtangga ..


20 comments:

  1. baru tau..alhamdulillah, seronok la pulak nengok diaorang ni, mudah2an berkekalan bahagia hendaknya..AMIN

    ReplyDelete
  2. Bujang dah anak sherly..
    Tahniah buat mereka..
    moga kekal bahagia hingga kehujung nyawa..^^

    ReplyDelete
  3. sweet sgt tgk diorang!! :)

    ReplyDelete
  4. suka Sherry..hehehe..xsangka dah 40 tahun dh..huhuhu.apa2 pun smoga hubungan kali ni kekal hingga anak cucu.. AMin..~

    ReplyDelete
  5. alahai sweetnya majlis dorang, simple je yg penting selesaikan yg wajib kan

    betul kan kak, dah bujang anak2 sherie

    ReplyDelete
  6. Syukur...Alhamdulillah..Sudah termaktub..jodoh mereka berdua...Moga bahagia dan berkekalan..Amin..:)

    ReplyDelete
  7. tahniah utk mereka berdua...whoaa tak sangka shery merlis dah mempunyai anak2 yg besar.

    ReplyDelete
  8. semoga berkekalan utk mereka ber2.

    ReplyDelete
  9. @Pn Kartini tulah kak .. harap2 jodoh kali nie berkekalan kan .. org cakap kalau kali kedua selalu bahagia ;)

    ReplyDelete
  10. @Huda aah wajah tuu x nampak ada irass .. tapi kalau dah jodoh tuu , hanya allah yg tahu percaturannyee ;)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...
    semoga kekal hingga ke hujung nyawa la depa..
    sherry shomel tp skrg ni tgk makin kurus melidi..
    pasni sure gemuks kan.. hehehhe

    ReplyDelete
  12. @♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ ekekke aah ,, ermm dikk kalau akak tgk kann wajah shery ada imbas2 wajah leily lahhh .. ke wajah leily ada imbas2 wajah dia .. cute je kan .. awett mudeee ;)

    ReplyDelete
  13. Mudah2an berkekalan hingga ke akhir hayat...tak nampak pun sherry tu tua dari Ash kan...

    ReplyDelete
  14. dh besar ek anak sheril..x tau pun.moga dia bahgia bg kali kedua

    ReplyDelete
  15. tahniah buat mereka....

    ooobaru tau bekas suami dira rupanya...

    semoga perkahwinan mereka berkekalan dan bahagia

    ReplyDelete
  16. owh..ni lah ash ya..dengar kat radio tadi..

    ReplyDelete
  17. cantik Sherry Merlis..:)

    ReplyDelete
  18. suka tgk sherry dari dulu lagi....
    tahniah.....
    moga kekal bahagia....

    ReplyDelete
  19. 40 dgn 29...tu la jodoh namanya kan kak..

    ReplyDelete
  20. tak sangka sherly tu dah 40thn...suka tgk dia..cute dan sweet....anak teruna dia pun dah besar dan handsome...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...