Friday, January 6, 2012

sandwish KASIH SAYANG ecehhhhhh


salam semua

hurmm nie preparation akak utk anak2 sekolah 1st day school ari tuu ... x sempat nak publish entry nie pada hari yg sama .. soo akak publish je hari nie .. ekekek kira layan je pic2 akak nie .. ;)

sandwich memang salah satu menu kegemaran akak dan family , selalunya kami buat sandwish sardin @ telur .. kalau telur tuu akak suke rebus dulu telur dan lenyek2 ala2 macam kat kedai tuu ler .. haa baru sedap .. kalau sardin akak x grg punn , selalu lenyek2 yg mentah tuu bersama perahan air limau nipis utk hilang hanyir ikan sardin .. lepas tuu sapu majerin dan mayonis ..
jgn lupe timun & tomato .. kalau ada salad , perghh lagilahh mantopss penyediaannye .. ;)



paling suke taruk banyak2 .. kalau yg banyak tuu akak punyelahh ;)



taraaaa dah siap utk bfast pagi tuu .. siap bawa bekal ke anak2 , macam biasalah kann , buat punn memang utk mereka bawa bekal lahh ;) dan akak always make sure mereka ada bekal utk kesekolah , akak x pernah bagi duit saku kepada mereka sampai hari nie .. ;) 

kenapa ?? sbb akak x pernah bagi dan mereka x minta .. kalau mereka minta selalunya lepas balik rumah utk mereka beli jajan di kedai dekat ngan rumah akak ...


41 comments:

  1. bagusnya kak.....lagipun makanan di kantin tak terjamin sgt kebersihannya...baik kita sediakan sendiri

    ReplyDelete
  2. sedapnya..


    nak sikit... heheh..

    ReplyDelete
  3. amboiii...sedpnye kak..tomato dia fresh!!
    nak jugak!!

    ReplyDelete
  4. bgs nye ank2 akk, x pnh mintak duit belanja p sekolah...

    ReplyDelete
  5. @Liyana ye dikk .. sbb x pernah minta tulah akak x kesah kan nak bagi .. kalau bagi mereka ubuh dlm tabung .. tapi x kekal lama lahh .. ada je jajan yg mereka nak beli bila balik sekolah tuu ..
    selalu sebelah petang lahh , kayuh basikal jeee ;)

    ReplyDelete
  6. rajin betul tu..
    hari2 buatkan bekal ke :)

    ReplyDelete
  7. kannn serasi la akakk nehh dengan saaya, hehhehee sedapnya la hai sandwish akak tuhh

    ReplyDelete
  8. tulah kak... kene bgn awal kan nak siapkn bekpes utk anak2....
    klu terlewat bgn, sy beli jelah... huhu...

    anak2 mmg saya bg duit saku wlupon bwk bekal...
    tp kdg2 diaorg tak blanjer pon kt skolah....
    tp beselah bdk2, mesti nak beli gak jajan kt area umah tuh.... huhu

    ReplyDelete
  9. saya pun bawakan bekal untuk anak2 ke sekolah, tp sekolah agama beri duit juga, dan bawa bekal air aje...:)

    ReplyDelete
  10. gulp...ok,kenyang tgok gmbr ni..hehe..
    bguslah kak xbwak duit,kecik2 ni jar dorang menabung

    ReplyDelete
  11. bestnya. berkat sediakan bekal utk anak2

    ReplyDelete
  12. bagusnya rajin prepare bekal pepagi..

    saya malas, bagi bekal keropok aje gi skolah..

    :)

    ReplyDelete
  13. mmg kasih syg ni cukup segalanya..lengkap! hihihi

    ReplyDelete
  14. bagusnye diorg tak penah mintak duit belanje. selalunya budak2 ni pantang tak de duti belanja..

    ReplyDelete
  15. Bagusnya kak, tak pernah lagi bagi duit saku..hanya bekal jer. Anak saya tak nak bawak bekal gi skolah lah. Tapi nak kena ajar gak nih.

    Sedap plak nengok sandwish kasih sayang akk nih ☺☺

    ReplyDelete
  16. akak, ada fb tak? nak mintak pandangan sikit sebab akak pun anta anak kat srjkc kan

    tina pun skrg ajar anak bawak bekal tiap hari

    ReplyDelete
  17. SAYA PUN NAK BIASAKAN BAGI MAISARA BEKAL LA...
    LAGIPUN LEBIH MUDAH UNTUK ANAK KITA.DIA TAK PAYAH BERATUR BEREBUT2 UNTUK BELI MAKAN KAT KANTIN..KAN??

    ReplyDelete
  18. Ieda...sukanya saya tengok ibu2 yang rajin siapkan bekal untuk anak2 ke sekolah...contoh yang sangat baik tau :)

    ReplyDelete
  19. wah ....kagum laa ngan akak...tak penah bagi duit belanje...so maknenye dieorg tak penah le pegang duit banjer time kat sekolah kak yeak....bagus gak akak didik camtukan...

    peberet lieya ni jugak kak....tapi tak suke kalo ade bawang hahaahaha....

    ReplyDelete
  20. akak bagusla cmtu..jimatt :)

    ReplyDelete
  21. @lieyalatif ye dikk ... memang x pernah .. selalu tu mereka mintak bila dah balik sekolah , mereka nak beli apa2 utk makan .. itu je akak bagi .. :)
    yelah dikk belajar berjimat dari kecil x rugi apa2 ;)

    ReplyDelete
  22. @ZalinZalina dlm seminggu adalah 1-2 mereka ieda belikan sarapan diluar .. sbb bosan makan mee , mee hun dan segala jenis mee dan nasi grg kan .. hurmm adakalanya mereka nak nasi lemak .. ha barulah ieda belikan ;)

    ReplyDelete
  23. @diana aah D .. lagipun kalau sediakan makanan dari rumah nie , jimat dan sudah tentu terjamin kebersihan dia ;)

    ReplyDelete
  24. @Tina Othman tina akak dah lama x buka FB .. tina ym akak je ..

    iedaimmi@yahoo.com ... ;)

    ReplyDelete
  25. @fiza aah dikk .. sbb dari awal lagi memang akak bekalkan pada mereka .. dan mereka dah tahu setiap kali ke sekolah akak akan bawakan bekal utk mereka ..

    alah bisa tegal biasa dikk ;)

    ReplyDelete
  26. @AnneRaini anak2 ieda x .. mereka memang x pernah minta , bila balik sekolah baru minta utk beli aiskrim atau jajan ..

    lately nie ieda bagi pun mereka simpan dlm tabung , mereka x bawa ke sekolah pun ;)

    ReplyDelete
  27. @Errah ye dikk kecik2 memang kena ajar menabung .. tapi anak2 akak x menabung punn layie .. sikit2 je .. sbb duit yg akak bagi selalu dia beli jajan bila x ke sekolah ekekke ..
    kedai runcit dekat ngan rumah ;)

    ReplyDelete
  28. @~ yus ~ oh ya .. hurmm alhamdulillah .. ieda tgh carikan anak2 sekolah fardu ain mereka lahh yus ..

    ReplyDelete
  29. @Zue AnnaLeeya aah zue .. ekekek ;) budak2 .. kata nak simpan .. tapi bila balik sekolah ada je mende nak beli ...

    ReplyDelete
  30. @Ati Masrif aah kak .. hari2 .. sampai naik buntu ..
    tapi lengkap lahh .. isnin sehingga khamis , gilir2 nasi grg , mee hun , mee btg , sandwish dan nasi lemak ( beli bungkus ) ...

    senang je nak prepare sarapan pagi nie cuma perlu bangun awal kak .. soo memang kena rajin lahh ;)

    ReplyDelete
  31. @munna aah munna , akak bangun seawal 5 pagi setiap hari utk prepare sarapan mareka .. bekalkan dan makan di rumah lain pula ..

    kdg2 tuu mereka makan biskut , cornflakes , quaker oats @ nugget , sossej sblm ke sekolah .. bekal lain pula ;) sbb bekal makan kul 10 pagi kannn ..

    ReplyDelete
  32. alamak kak...mcm ni sandwich mimi suka tapi tak reti nak wat...nak adjust air limau tuh...huhuhu.....slalu wat tumis dulu.....tp mimi suka mcm ni...nak skit bleh??? hehehehe

    ReplyDelete
  33. bagusnya ida..tak perlu bwk duit dah sbb bekal tu dh cukup berkhasiat utk dorang kan

    ReplyDelete
  34. lor bgusnya ank kak bwk bekal, jrng jump budak2 bwk bekal sekrg ni..

    ReplyDelete
  35. izan pun suka buat sandwich macam akak buat tu. terus suruh muhaimin pegi kedai beli roti ngan sardin... terliur gamaknya...

    ReplyDelete
  36. wahhh... bekal nak bawa pegi sekolah ka... teringan zaman sekolah rendah 9,10 dulu... tiap hari bawa bekal... huhuhuhuuu

    ReplyDelete
  37. @SeputihSalju aah dikk kebanyakan sekarang nie even jiran akak .. x kerja punn bagi duyit utk anak2 belanja makan di kantinnn huhuhu

    ReplyDelete
  38. @Kalamhati yee wehhh ;) jimat dan menyihatkan ;)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...