Monday, January 2, 2012

sambal budu, tempoyak & celur pucuk ubi punnnn LAJU


salam semua

hurmmm hari nie akak masak nie je , masak awal .. x susah punn semua tumbuk2 dan rebus je .. ujan2 nie yg simple2 macam nie perghhhhh menambah2 makan ekekkeke

ok lahhh sejak akhir2 nie , memang akak x masak dan kurang masak lemak2 dan kari nie .. bukan ape .. maklumlah nak kurangkan santan kan .. tapi buat lauk macam nie , lagilahh bertambah anak2 makan .. mereka suke kalau ada ikan kukus cencaruu tuu , nak2 cicah lada dan kicap .. hurmm tu akak x buat tuu tapi mereka dah pandai amik sendiri erghhhhh .. x leh lagi nak elakk ;)

tempoyak kegemaran akak ..

pucuk ubi .. dah lama x makan .. kebetulan ada .. mak akak celurkan .. perghhhh

ahahahah pengsan sbb lawan lak pucuk ubi ngan sambal budu .. adoiiiiiii

cendawan goreng tepung permintaan anak2 .. ada lebihan arituu , buat grg macam nie lebih cepat habis .. sedapp ranggup .. goreng dengan tepung yg ranggup tuu ( alamak dah lupe nameee huhuh )

ikan cencaru .. banyak lagi dlm kuali .. nie utk diambil gambar .. selalu akak ratah je  kalau makan cicah dengan sambal budu dan sambal kicap 5 ekor yg sedang2 tuu x pernah cukuppp huhuhu macam mana nak kasi anak2 diet .. ibu dia terlebeyy sokmo makan .. tapi anak2 akak kalau makan kering2 macam nie mereka selalu makan dengan kicap .. 

kata orang kicap tuu lagilah x bagus kan ..
ada soya .. dan soya seperti semua dah maklum dia tinggi karbohidrat kann ??? huhuhuh


21 comments:

  1. Assalamualaikum Ieda

    istimewa lauk hari cuti begini

    ReplyDelete
  2. perghhh...ni betul2 membuka selera ni ieda. Yus tengok dah kecur ni,..huhu

    ReplyDelete
  3. budu makan kak..tapi tempoyak tu memang tak makan..hak3

    ReplyDelete
  4. Sedapnye tempoyak & pucuk ubi tu... dekat sini tak ade :(

    ReplyDelete
  5. sume sy suke mkan tp budu tue kureng lah kak...

    ReplyDelete
  6. Sedapnya kak, menelan air liur tengok tempoyak tu hihi

    ReplyDelete
  7. @H.J uishh dikk tempoyakk lah pembangkit selera .. ekkeke ;)

    ReplyDelete
  8. @MaryaYusof yelah kalau di bandar susah nak cari pucuk ubi nie .. di kg memang banyak ;)

    ReplyDelete
  9. @Zura ekekke org kelantan suke .. akak asal dari sana juga sbb tuu memang makan lah ;)

    ReplyDelete
  10. @ajumohit ekeke akak sorang je makan ngan ummi akak .. yg lain2 pandang2 je ;)

    ReplyDelete
  11. ha kak,mmg cmplete la ada budu+pucuk ubi+ikan rebus.hihi

    ReplyDelete
  12. lauk2 ni simple tapi betul2 membuka selera kak...

    ReplyDelete
  13. @zati embong ekekke nie jelahh , leh buat org tamnbah2 makan kan dik ekekke

    ReplyDelete
  14. @atuk aah tukk nie x tahan bila cuti2 nie lauk macam nie bertambah2 selera .. huhu susah nak kawal ekekke

    ReplyDelete
  15. ya allah terliurnya tgk tempoyakk!:P
    aishh, kena pi cari cari nii:P

    ReplyDelete
  16. wah dlm 1 hari tabik la kak..kak dpt buat byk entry..mia ni 1 hari 1 post ja..masa terlalu berharga..kdg2x mls nk amik gmbr ...apsal mood jd gini ntah...

    aduh kecuq air liur mia tgk makanan2x

    ReplyDelete
  17. perghhh...hanya itu yg mampu ku ungkapkan...

    ReplyDelete
  18. @mia-ina kekkeke mia .. entry2 nie dah siap akak buat awal2 lagi , selalu akak draft malam2 .. siang2 nie selalu akak klik publish je .. kalau semua nak buat on the spot x sempat dikk .. selalu akak BW je siang2 nie ;)

    ermm mia kan berbadan dua .. maklum tuu ekekek ;)

    ReplyDelete
  19. hmm sedap lagi terangkat...tk yah susah kelentang-kelentung pun simple macam ni dah sedap kan?

    lama dah yana tk makan budu...hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...