Sunday, January 22, 2012

sabriena yg x berdaya ~ MUSIM demam


salam semua

dah 2 hari sabriena demam sejak hari jumaat .. sedih pula .. anak dara akak nie skrg kerap kena demam .. susah ati sgt2 di buatnye .. dia kalau demam .. mula lahh x nak makan itu dan ini .. minum tekak rasa pahit .. yang ketara nampak adalah dia letih .. x bermaya dan nak tidur aje .. aduhhh ..

dua kali ke klinik .. 1st ayah dia yg bawa .. amik ubat , x juga reda .. makin panas bila tiba malam .. last2 semalam akak yg bawa dia ke klinik yg sama sekali lagi .. beritahu Dr x nak ubat yg sama .. tapi saya nak ubat yg lebih baik .. , bila story dengan dr yg anak akak nie kerap demam lately nie .. Dr senyum .. katanya , skrg nie cuaca x menentu .. mgkin kerana itu .. akak risau .. 

sbb setahu akak skrg nie kalau anak2 or sesiapa yg demam , x leh amik mudah .. kerana dari demam akan terhasilnya jangkitan kepada anggota2 dalaman yg lain jika tidak di cegah dengan segera ... minta selisih .. huhuhuh


bila demam nie .. dia nak tidur ngan akak .. aduhhh sedih je .. nie duk lepak dlm bilik akak .. akak biarkan aje .. x sampai ati nak kejutkan dia .. 

pipi merah ... muka sedikit pucat ... masa nie dah bagi makan ubat .. tidur dengan lenanya .. susah hati akak .. yelah kann .. kalau anak2 sakit , siapalahh yg palingh susah hati kalau bukan kita ..


hari ini .. pagi ini  , tgk sabriena dah semakin ok .. tgk wajah dah ada sedikit kesegaran .. demam pun dah x ada .. badan dah kembali normal , cuma dia mengadu tekak masih sakit dan rasa pahit2 .. itu normal lah kann  .. alhamdulillahhh .. syukur .. maknanya ubat yg diberi Dr semalam sgt baik .. almaklumlahhh ubat FREE  !!!! .. 

ahhaha bukan ape .. agaknye bila akak ke klinik yg sama , mgkin Dr simpati dengan penerangan akak .. sah ! ... last2 masa nak bayar .. pekerja dia cakap Dr bagi free .. wahhh berbunga2 hati ... syukurrr ;)


ps : pagi2 nie akak bagun utk buat sarapan anak2 .. huhuh tekak akak rasa semacam .. haaa kang akak lak nak kena demam .. huhuhuh minta dijauhkan .. tapi seyess peritt je ni .. nak2 masa nak masukk makanan ;(


9 comments:

  1. bagusnya ada doktor cam tu..

    semoga terus sihat yer sabrina:)

    ReplyDelete
  2. ayorkkk kak
    makan ubat cepat..

    ReplyDelete
  3. Sian sabriena..
    muka dia pucat..
    musim demam skrg ni..Qis ni pon badan dia sekejap sejuk sekejap panas..risau bila anak2 tak sihat..
    Moga cepat sembuh sabriena..jgn takut mkn ubat mcm adik Qis..tu yg lambat nk baik..

    ReplyDelete
  4. skang nie mmg cuaca xmenentu.tue yg mudah demam ..sy satu family dh berjangkit demam kak..tp alhamdulillah demam sy dh beransur surut..apepon, arap si comel sabriena cepat sembuh..amin..

    ReplyDelete
  5. betul tu Ieda..bila anak2 sakit, kita rasa biar lah kita je yang sakit...kesian sangat..

    ReplyDelete
  6. wah jarang @ tak pernah jumpa klinik mcm tu..bagus la doktor tu...semoga diberkati doktor tu...

    dan semoga cepat sembuh yer nak

    ReplyDelete
  7. siannyer..
    moga cpt sembuh yer..
    sy ni pun dh sakit time nk menelan,
    simpton awal la nih.. huhuhu. ;-((

    ReplyDelete
  8. baik dr tu ya ieda, siap beri free lagi...

    moga sabriena segera sembuh, dan ieda pun sihat2 selalu...

    ReplyDelete
  9. moga cepat sembuh ok. hero kecik akak tu pun sesema n batuk2, cepat2 akak bagi mkn ubat, takmno nanti melarat lak

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...