Thursday, January 19, 2012

PENULIS blog x der MODAL ! ~ tindakan wardina dipertikaikan


salam semua

hurmmm ape lahhh masalahnyee si penulis blog ini erkkk ?? adehh x kan benda2 macam nie nak dibuat main2 dan mempersoalkan ?? .. pada akak lahh dlm hal dan kejadian ini , x perlulah kita nak mempertikaikan situasi seseorang itu .. cuba jadi pd diri sendiriii .. haa mcm mana ?? 

akak x terfikir punn nak mempersoalkan tindakan wardina menTWIT di twitter dia sejurus selepas kejadian itu .. huhuhuh yg akak fikirkan adalah keadaan dan keselamatan dia dan keluarga dia sahaja ..





PETALING JAYA: Pelakon dan pengacara, Wardina Safiyyah menjemput penulis blog ruangbicarafaisal.blogspot.com iaitu Tun Faisal Ismail Aziz menemuinya jika ingin mengetahui sama ada kejadian samun yang berlaku terhadapnya baru-baru ini adakah lakonan atau pun kisah benar.

Wardina berkata, dia tidak mempunyai sebarang keperluan untuk menjawab persoalan yang ditimbulkan oleh Exco Pergerakan Pemuda Umno itu seperti yang diminta. "Jika dia mahu jawapan kepada semua persoalan yang bermain di dalam mindanya sila datang berjumpa saya. Tidak ada sebab mengapa saya perlu membalas dengan menulis kenyataan saya untuk dia meletakkan jawapan saya itu di dalam blognya.

"Biarlah orang ramai sendiri yang membuat penilaian terhadap semua perkara yang ditimbulkan kerana saya sudah penat untuk bercakap mengenai hal tersebut," ujarnya kepada mStar Online ketika dihubungi di sini, Rabu.


Antara petikan menerusi ruangbicarafaisal.blogspot.com 
mempersoalkan kejadian samun Wardina.
 
 
petikan : mstar


dah x der topik lain ke , sehingga nak membincangkan dan mempertikaikan keadaan kritikal seseorang dlm sesuatu kejadian itu .. biarlahh dia .. toksah lah nak memperbesarkan apa yg terlintas di fikiran awak tuu .. cukup lah dengan bersimpati dengan orang yg terkena itu .. doa2 agar perkara yg sama x terjadi pada kita .. huhuhu pelik .. ke sbb nak tinggikan TRAFFIK blog anda ??  hahahhaha

macam2 hal skrg nie .. apa2 punn akak doakan wardina dan keluarga tabah dik .. perkara macam nie x kan wardina nak buat main2 .. dan wajarlah macam2 tindakan dilakukan secara spontan bila kita berada di dalam situasi yg mencemaskan ini .. ye dokk ???



37 comments:

  1. alahai kita pon tk terpk smpi cmtu sekali utk dipersoalkan..mgkin wardina ada tujuan sdri..mgkin dia nk hebahkan kot2 ada org terdkt yg nmpk pencuri tu kn kot blh lapor polis..
    hanya tuhan saja tahu niat wardina..simpati sangat dkt dia..tk terbyg kalo sy berada ditmpt dia..

    ReplyDelete
  2. ade jg org mcm ni kan kak..
    intan pun x terpikir ade org blh pikir jauh mcm ni sekali..
    xmungkinla benda ni tipu..haihhh..
    mcm la wardina tu xde keje lain kan..
    sengal org tuh

    ReplyDelete
  3. org tu sendiri pun tulis antara Allah dan Wardina, tapi dia tetap lah jugak nak sibuk pertikaikan

    betul ke tak ke, biarlah Allah je yg menentukan, sibuk je lah org tu, takkan lah nak tipu benda2 mcm ni, ingat main2 apa

    ReplyDelete
  4. kat ofis sy ni dorg dok crita psl bnde ni..nek tnsen sy dgr..blogger mcm ni mmg niat dia nk jtuhkan org..

    ReplyDelete
  5. huhu..mcm2 ragam manusia ni..

    ReplyDelete
  6. huh boleh lak jadi isu benda ni kan.. takkan la benda serius camni sekadar lakonan tuk raih populariti.. hmmmm sian dahla org tu di timpa musibah

    ReplyDelete
  7. Penulis blog tu macam x puashati je ngan Wardina......

    ReplyDelete
  8. agaknya dia la tu kak yg nak publisiti murahan...

    ReplyDelete
  9. yelah...dia nak meraih publisiti murahan sbnrnya. tak terfikir pula tindakan wardina spt apa yg si blogger tu tulis...

    ReplyDelete
  10. ketandusan idea kot.. ;-p
    tade kije duk pikir psl org,
    tak kuasa nyah!
    masalah seniri pun manyak, nk pikir masalah die nk twit ke ape...
    suke ati die la..
    itupun nk pertikai.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. conpom nak naikan trafik letew..muahahaha
    pehal nak pertikaikan...kalo el ditempat wardina mayb akan bertwitt berblog or berfb...yelah nak bg tau lah apa yg tlh terjadi..tuk kita lebih berjaga...eeee manusia ni suka beno nak kritik2...sape dia budak ni haaa..meh nak pelatu hahahahaha

    ReplyDelete
  12. lorrrr itu pun jadi hal....sengal pun yeak....at least kite tau laaa ape yg jadi pada wardina dari mulut die sendiri...bukan dari hebahan yg sah2 akan ade tokok tambahnyer....

    rasenye la kak, penulis blog ni yg nak publisiti murahan....

    ReplyDelete
  13. Besa arrh .. kan wardina tu artis, cuma klu ore2 yg cam kta ni kena .. mmg senyap je .. lgpun masa bertwitt berpesbuk .. buat ikut perasaan, mmg camtu laa.

    So, kta ambk laa iktibar je..yg baik dtg dari Allah yg buruk tu dr kta sndri.

    ReplyDelete
  14. blog tu mmg sengal. Menulis sesuatu yg berbaur fitnah dan menjadi bahan umpatan orang. Nauzubillah, moga kita jd lebih berhati2 bila mengeluarkan pendapat. Kesian wardina kan.

    ReplyDelete
  15. manusia ni mcm2 sifat
    Allah maha mengetahui segalanya...don`t worry kak dina we always be with u

    ReplyDelete
  16. manusia tu tak pernah dpt dugaan Allah lagi ke? sedap molot dan tangan dia mengomen ye, harap wardina tabah ye

    ReplyDelete
  17. apalah, itu pun nak jadik hal ke..Bukan ke ni zaman teknologi, haruslah menggunakan kemudahan teknologi..takde isu, nak cari isu..

    ReplyDelete
  18. klu cemtu kita pn pertikaikn lah psl motif dia buat entry mcm tu..nk traffic lew teww..ceh! mmg kwsn rmh wardina tu hot spot org merompak daaa..hurmm~ mcm2 dugaan wardina kena tanggung..and beliau sgt tenang..respect! xyah lyn blogger tu..buang ms je =)

    ReplyDelete
  19. ntah apa2 lah...mentaliti org bijak pandai mcm ni ke??

    gee pun kalau terjadi musibah cepat2 nk updet kt FB ke blog ke...kalau tak cerita semua pun..secara kias2 pun takpelah...janji dpt luah.....

    bukanlah sbb nk simpati ke apa...tp dgn dorongan kata2 smengat dr rakan2...sekurang2nya dpt melegakan hati...di samping dijadikan pengajaran buat org lain...

    ReplyDelete
  20. hihi rajin noo blogger tue fikir sampai ke situ..mmg blogging nie dunia full time dia kot.

    ReplyDelete
  21. dah habit pape pun nk tweet, so apa pulak nak dijadikan isu..technology mmmg de pro n cons, kl de kematian misalnya by tweeting or blogging or fbing mass infos sampai pada semua loved one, x payah nak call satu satu...its juz how u looks ai it loh..:)

    ReplyDelete
  22. bia la die nk twitt..die da tenang cket la tu. yg sebok2 nk tulis entry psl hal remeh temeh tu ape? sy rase yg tu baru betul meraih populariti. hahaha..shame on you dude!!

    ReplyDelete
  23. kita pun tak terpikir gitu kan kak...agak nya blogger tu la takde modal meraih populariti kot...

    ReplyDelete
  24. Ish...teruk betul lah, itu pon nak di jadikan isu. Blogger tu nak cari publisiti murahan kot, atau dah ketandusan idea.

    ReplyDelete
  25. Salam k.ieda,
    Manusia dalam dunia ni ade mcm2 jenis kan...
    tak tahulah nak ckp :)
    Kak, sy ade niat nak bg akak FM tu, tp hb sy ckp Peru - Msia sgt jauh... cost penghantaran sgt tinggi... tak berbaloi sb harga post lg tinggi dr harga FM :(
    Insya'Allah next year if xde ape2 halangan kami akan balik Msia, akak jgn segan2 ingatkan sy ye ttg FM ni... nnt sy post dr Msia... akak email address akak di email sy maryayusof@yahoo.com / maryayusof@gmail.com... Ingatkan sy sekiranya sy lupa...jgn segan2...Insya'Allah sy ingat..dah tulis dlm diary ::)))

    ReplyDelete
  26. tak dapat nak fikir benda-benda cam ni, tapi pelik gak ada lagi orang yang tengah emergency boleh lagi pinjam lappy jiran sebelah semata-mata nak twitter, org-org sekarang : )

    ReplyDelete
  27. satu je nk ckp
    orang tu mmg bangang

    ReplyDelete
  28. hmm berita panas untuk menghangatkan sesawang ... tak gitu ?

    ReplyDelete
  29. salam kenal kak..akak ni merendah diri plak hahahah

    ReplyDelete
  30. laaa.. ada yang pertikai ker.. huhu

    semoga wardina n family semakin baik baik sekarang ni..

    ReplyDelete
  31. haih la mcm2 manusia ada kan..benda camni pun jadikan isu kt blog sndiri..

    ReplyDelete
  32. Kita pun ada baca pasal ni kak..Masa tu terkedu japs..Org tu baru lepas lalui pengalaman buruk, dia boleh pulak cakap Wardina tu propa..Takkan nak tayang kat semua org yg dia trauma sampai x leh buat kerja semua kan

    ReplyDelete
  33. mungkin sebab dai rasa dia exco kot..so ade power nak tulis macam2....haha..sy pun ade gak terpikir pasal tweet tu tapi xde laa sampai nak buat entry..lain orang lain caranya nak deal masalah dia..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  34. Mudah kata pada kakak org ini cetek dan pendik akal... jangan marahlah pada yg tak setuju...

    ReplyDelete
  35. takder keje cari keje..bila musibah kena tang batang idung sdiri baru tau...

    ReplyDelete
  36. cara blogger tuh postkan entry dan ayat macam tuh dah menggambarkaan niat dan diri die sendiri.
    masyallah,taknyah sibuk-sibuk hal org.
    pikirlah positive,niat wardina utk berkongsi bukan meminta simpati.
    sedih betul ade blogger cm ni.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...