Friday, January 27, 2012

Nur dari ISLAM ~ Liam Neeson pertimbang peluk islam


salam semua

syukurr bila baca berita macam nie .. harap2 jadi kenyataan .. akak x berapa kenal artis hollywood nie .. tapi pernah tgk dia berlakon .. semoga dia mendapat cahaya nur dari allah subhanawataala ... aminnnnnnnn


Bintang filem Hollywood, Liam Neeson berkata dia sedang mempertimbangkan untuk meninggalkan kepercayaan Roman Katolik yang dianutinya untuk memeluk agama Islam. Pelakon itu yang kini berusia 59 tahun mengakui yang Azan “telah meresap ke dalam jiwanya” semasa menjalani penggambaran sebuah filem di Istanbul, lapor Herald Sun.


Ada 5 kali panggilan untuk bersembahyang setiap hari, dan untuk minggu yang pertama, ia membuat saya terganggu. Kemudian ia meresap ke dalam jiwa dan pada masa itu, ia adalah sesuatu yang sangat, sangat indah.
Ada 4000 masjid di bandar ini. Ada yang binaannya begitu mengagumkan, dan ia benar-benar membuat saya berfikir untuk menjadi seorang muslim.
Neeson telah dibesarkan di kawasan utara Ireland dan merupakan seorang penganut Roman Katolik dan dia dinamakan bersempena nama seorang paderi tempatan.
Tetapi bintang itu, yang isterinya, Natasha Richardson telah meninggal dunia pada usia 45 tahun pada 2008 dalam satu kemalangan luncur salji, telah memberitahu tentang keraguan pada kepercayaannya.
Saya dibesarkan sebagai seorang Katolik, tetapi saya fikir setiap hari kita bertanya tanpa sedar, apakah yang kita lakukan di planet ini? Semua ini tentang apa? Saya berterusan membaca buku-buku tentang tuhan, ketidakwujudan tuhan dan ateisme.
Filem terbarunya The Grey, ialah mengenai satu pasukan pencarigali minyak yang terperangkap di kawasan sejuk beku Alaska, dijadualkan untuk tayangan 16 Februari.


bangsa lain nak masuk islam .. tapi ada orang kita , orang islam nak MURTAD ! , macam mana tu huhuhuh selisih !!! 


15 comments:

  1. ooo mamat ni ieda..popular..suka tgk cite dia...Taken is the best...

    ALHAMDULILAH

    ReplyDelete
  2. Al-hamdulillah.. moga dipermudahkan urusannya dan ditetapkan imannya.. amin

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah klu artis nie bertemu taufik hidayahnya..:)

    ReplyDelete
  4. Iyalah, bila pintu hati dibuka olehNya. Kita di Malaysia ni yang sudah sedia Islam dibuka pintu mata dengan sedikit kesenangan oleh agama lain...

    ReplyDelete
  5. liam neeson berlakon mmg best.suker tgk citer the 'A Team'.alhamdulillah,kalau betul dia nak masuk islam.semoga allah mempermudahkan urusannya.Amin.:-)

    ReplyDelete
  6. saya tak kenal pun dia ni.. tp kalau betoi.. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  7. syukurlah... moga dirinya dapat mengenal Islam dan percaya Allah lah Tuhan Yang Satu...wpun usianya hampir 60 thn...

    ReplyDelete
  8. suka lakonan beliau ni...
    smoga dpt buka hati beliau tuk peluk Islam..:)

    ReplyDelete
  9. Semoga dipermudahkan niatnya...

    ReplyDelete
  10. amin..semoga dia mendapat lebih Nur utk menuju ke arah islam..

    ReplyDelete
  11. amin..semoga tuhan terus membuka kan hati dia untuk memeluk islam dan mengamal kan ajaran islan yang sepenuh nya kan...

    ReplyDelete
  12. moga terus di beri hidayah...alhamdulliah

    ReplyDelete
  13. xkenal jgk..apa2 pun kalu betul alhamdulillah..syukur

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...