Thursday, January 19, 2012

MENU yg berulang - ulang


salam semua

entry makan layieee .. jgn maraaaaaaaa ekekek

akak buat layie bubur untuk anak2 minggu lepas .. huhuhh adakalanya kita nie dah x der idea kan .. sarapan yg sama silih berganti setiap hari .. bila tiba hujung minggu nie memang terasa nak tukar selera buat sarapan lain sikit .. soo akak buat lah bubur nasi nie .. 

akak buat banyak jugak 3 put susu besar tuu .. haaa sampai ke tengahari lah .. senang , anak2 punn boleh makan ulang2 kan ..  uolss macam mana ada rasa bosan tak ?? makan sarapan yg sama setiap hari .. dah macam pusingan lakk huhuh


kali nie buat lobak masin , bawang dan telur pula .. tukar2 selera sikit ..
 


sempat layie akak adun jemput ikan bilis .. hurmm permintaan hubby ... ;)

ini bubur akak .. ok lahhh punnn dah kenyang macam nie .. ;)

inilah menu kami pagi tuu .. alhamdulillah , x tahu nak cakap ape dah .. mood utk bercerita lately nie payahhh sgt2 .. haa dah dtg lahh tuu , jgn dtg mood bosan sudahh ekekke ...

21 comments:

  1. hurm...kene dengan tekak saya kak ieda... malam tadi dinner bilis kicap n telur kocak, simple je but nasi bertambah2, heeee..nak snap gambar malas la plak, heeee~

    ReplyDelete
  2. sedapnya bubur nasi kak ni... nampak selera jer...simple tp sedap...hehe

    ReplyDelete
  3. yg simple2 gini la yg sedap..

    ReplyDelete
  4. Bubur tu kalo dpt kat org yg tgh demam cm ina ni elok bebenor tu kak.. Hik3!!!

    ReplyDelete
  5. kalo kene dgn selera, ulang2 p0n xpe :P

    ReplyDelete
  6. menu berulang pun xkisah sbb sedap..hihii

    ReplyDelete
  7. alamak.... sedapnya kak....

    ReplyDelete
  8. rajin sungguh akak nih yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahh dikk nak makan anak beranak ..
      anak2 akak kuat makan .. kalau buat macam nie kira cukup sampai tghari ekekek ;)

      Delete
  9. izan suka makan bubur nasi kak. tapi jarang sangat buat sendiri sbb ramai yg tak makan. ada satu tempat kat parit raja tu, best pulak siap ada telur masin ngan serunding ayamnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kat parit raja muar ke dik ??
      kalau disana akak x pernah sampai layie ..
      sbb dah jarang balik izan ..
      hurmm aah sedap kalau ada telur masin dan serunding ayam ;)

      Delete
  10. kalau ada cendawan goreng sedap ni kak.

    ReplyDelete
  11. Lapar plak ptg2 ni tgk bubur akak.

    ReplyDelete
  12. adoiiii sedap tu bubur ikan bilis...jemput2 tu lagi..adoiiii lapo lapooo

    ReplyDelete
  13. mmg kenyang kalau gini.. huhu

    cukup sebulan tak nampakkaki dah.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahah sabor je dikk
      lawak lahhh ..
      akak risau gak , kalau sungguh2 x nampak kaki nie ekekeke

      Delete
  14. kan best kalau kita berjiran..ekekekek

    ReplyDelete
  15. ratu mmg suke kak mkn bubo nasi.satu hari mesti ulang byk kali sbb cam tak puas.tp bubo ratu mesti ade lawan sambal tumis...kangkung...telur hancur...ade 3 ni cukup dah lelain takde pn takpe.mmg layann...

    ReplyDelete
  16. sedap sungguh.....lama tak buat bubur ni

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...