Saturday, January 14, 2012

mee hun GORENG , KEROPOK LIDI & Speghatti


salam semua

dah petang baru nak update pasal bfast kami hari nie .. macam biasa .. menu simple2 aje .. menu orang kampungg lah katakann .. anak2 punn suke .. akak nie x kesah punn , kalau anak2 suke , mak , ayah dan hubby suke .. yg itulahh akan akak masak selalu .. hurmm mee hun grg nie kebetulan memang dlm minggu nie x buat layie .. 

soo hari minggu macam nie memang suke buat simple2 sbb dah budget nak makan tgh ari berat sikit ekekke .. hurmm satu layie .. kalau buat bfast mee hun nie , kira ringgan lah kann .. ahaaa kan akak dan anak2 tengah diet !! .. aloorh DIET lahh sgt!!!! muahhahaha .. hurmm x perlahh usaha tuu perlu agar anak2 x lah makan berlebihan kann ekkeke ..


keropok lidi .. haa uolss sure dah pernah makan kan .. banyak dijual di pasar raya .. tapi nie stok raya arituu akak beli sblm raya masa tu ke kemamann ..



bila dah tiba petang nie .. macam2 lah dlm otak kannn .. nak2 ujann je memanjang nie .. tetibaaa je tekak nie rasa nak makannn nieeeeeeeeeee

haaaaaaaaaaa maka terjadilahhhh kejadiannn membuat 

v



v



v



v


v

SPEGHATTI muhahahahahha


adehhh macam mana anak2 dan mokkk diooo nak DIET nie ekekke
punah ranah semangat diet bila duk umah cuti2 nie .. nak2 ujan .. 

adeh salahkan UJAN lakk .. dah memang tekok tuu lapoor memanjang ahahhaha x dapek nak nolongg wehhhhhhh, silalahhh menjamu mata , speghatti yg sgt2 simple buatannyeee .. x der taruk bahan yg pelik2 punnnnn :)



8 comments:

  1. masa bc tajuk..keropok lidi..cam pelik jer.
    tp bila dah tgk gmbr..baru tau. Biasa gak mkn..hehe

    ReplyDelete
  2. bihun grg..febret el tu
    tetiba rs nak wat bihun grg tomyam
    nyum2...hehehe
    rini dinner penin nk msk ape...adoiii
    problem tul kan...:)

    ReplyDelete
  3. wahhh!! timur dan barat bersatu ye..

    ReplyDelete
  4. suka makan bihun/mee/kueteow goreng ngan kepok...sedap.yummy2.keropok lidi ye nama dia..hehee

    ReplyDelete
  5. jln2 sini...terliurnya tgk bihun itu :)

    ReplyDelete
  6. wahh...sedapnyaaa...tapi memang pun kalau time ujan2 macam-macam idea nak memasak tu datang kan..

    ReplyDelete
  7. perghhh alangkah seronoknya rasa kalau kite berjiranan..akekekekkee

    ReplyDelete
  8. lapar....dah la pic akak ni besar2..memang menguji nafsu makan awe ni..hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...