Sunday, January 1, 2012

MASIH ADA PEMIKIRAN BEGINI ~ budak perempuan korban RITUAL


salam semua


Satu Puak Di India Korbankan Budak Perempuan 
Untuk Dipersembah Kepada Tuhan 

RAIPUR: Seorang budak perempuan berusia tujuh tahun telah menjadi mangsa korban ritual keagamaan satu puak yang ingin mempersembahkan hatinya kepada tuhan sebagai ganti kepada doa mereka agar tanaman menjadi semakin baik.

Polis mengesahkan kejadian itu berlaku di Negeri Chhattisgarh.

Mayat Lalita Tati telah ditemui pada bulan Oktober lalu iaitu seminggu selepas keluarganya membuat laporan polis akan kehilangan anggota keluarga mereka.

"Hasil siasatan kami mendapati, budak perempuan berusia tujuh tahun itu telah menjadi mangsa korban ritual mereka yang mempercayai menyembahkan korban itu kepada tuhan akan mendatangkan hasil yang lebih baik kepada tanaman mereka," kata Narayan Das, Ketua Polis Daerah Bijapur.

Dua orang suspek telah ditahan polis atas dakwaan membunuh Rabu lalu.

info : mstar


subhanallahhh .. masih ada manusia yg mempunyai pemikiran macam ini .. !! ya allahhh kasihan kanak2 yg menjadi mangsa itu .. apa nak jadi dunia skrg nie ??? aduhhh takutnyaaaaaaaa akak .. minta dijauhkanlahh benda2 macam nie di dunia yg semakin uzur ini .. mohon allah berikan perlindungan buat kita dan ahli keluarga kita .. jagalah anak2 masing2 .. kalau keluar , jgn diambil ringgan pengawasan anak2 .. 

x dpt bayangkan wajah kanak2 itu yg dijadikan korban .. dah macam zaman dahulu kala pula .. huhuhu


11 comments:

  1. ada lg skrg ni kak,jat pernah terbaca tau, bdak2 kat malaysia yg hlg 2 kes nk buat ritual 2 la.sejauh mana cerita x tahulah.

    ReplyDelete
  2. mcm2 kes..ingat zamn dulu je ada benda2 camni kan sis

    ReplyDelete
  3. sebab itu pendidikan itu penting..kalau masih amalkan gaya hidup zaman kuno jadi lah macam ni..

    ReplyDelete
  4. huhu... sungguh menakutkan...
    masa ada y ikut cara kuno ni dlm zaman y serba moden ni..

    ReplyDelete
  5. kat sana mmg byk kes ni
    mmg gerun baca

    p/s::lawa new header akak ni

    ReplyDelete
  6. @☆*♥L@dy @yU♥*☆ tkasih dikk .. x pandai nak buat yg cathie2 tuu ;)

    ReplyDelete
  7. @LYAfrina kesian budak yg jadi mangsa tuu huhuh

    ReplyDelete
  8. @diana betul tu D .. sedih dan takut lahh huhuhu

    ReplyDelete
  9. @zati embong uishh biar benar Jat .. adoiii menakutkan lah jat huhuh

    ReplyDelete
  10. Astafirullah..

    takutnya ayu baca. kalau depan mata.. harus ayu tak mahu nyawa ..

    minta jauhlahkan..
    selamat tahun baru buat kak ieda...
    miss u,
    cantik rumah kak ieda..biru

    ReplyDelete
  11. @Citarasa Rinduan tulahh seram kan ayu .. terbayangkan anak2 kita ..

    miss u tuu dik .. akak selalu je ke rumah ayu .. ayu je sebuk ;)
    x per .. paham , org berniaga macam tulah dik ..

    semoga tahun baru nie memberikan rejeki yg melimpah ruah buat ayu ;)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...