Monday, January 16, 2012

MASAK BELACAN JERING ! siapa suke ??


salam semua

ini menu tengah ari akak semalam .. huhuhu dah x tahu nak masak ape .. last2 umi akak cakap kita masak simple2 sudah , macam biasalah kan .. akak nie manee lah nak masak yg canggih2 berhias2 nie ekekek x pandai lahh wehhh .. janji kena ngan tekak ujan2 nie kan .. perut punn x leh tunggu lame2 .. kalau boleh dah masak tuu terus nak makan .. ekekke

haaa nie ikan hapeee ?? sape tahu angkat keyboard !!! muahahhaha 
sbb akak x hinggat nama ikan ape nie .. aci ! ... 
selalu buat goreng @ belah belakang nie .. macam biasa taruk garam dan kunyit je .. sedappp makan ngan nasi panas2 .. ;)



ok .. dan ini adalah masak belacan jering ... haaaaaaaaaaaaaa sape jugak yg tahu ?? alehhhhhhh ramai dah tahu kann .. hurmm lagi sedap nie .. akak yg dah makan punn rasa nak tambah2 ..

haa nie bukan akak masak .. tapi UMMI akak yg masak .. sooo jgn sape2 tanye resepi dieee ekekek .. konperm kalau akak bagi , uolss buat x akan jadi muhahahhaha ..

adehhh ok2 .. jgn benci akak ;) .. tahu uolss dah terliuq kann .. nak wat camneee , entry draft macam nielahhh .. klik je bile2 masa rasa sesauiiiii muhahahahah .. ok2 pi nuu makan .. dah timee ponnnn !! ;)



22 comments:

  1. sambal jering tuu yamy!! hehe

    nasib akk publish nak dekat lunch time jd sy taklah sengsara hehe

    nota: kak,nnt sy kurierkan fm sabah sekali dgn fm jakarta ya..mungkin hujung bulan ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekke kalau tak khinat je kat yati kan ;)

      ps : ok dikk .. yehaaa syoknyeee nak dpt FM ;)

      Delete
  2. ikan kerisi kak
    kalu cheqna panggil ikan kisi je =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek bukan kisi dikk ..
      kisi lain sikit .. tapi nie kira adik beradik dia lah ;)
      x silap akak hurmmm gelama rasenyeee ..

      Delete
  3. Kak, terliur ina nengok lauk2 tu kak oiii..

    ReplyDelete
  4. akak telah melakukan kekejaman keatas kita...!!!!~ Skang perut kita dah berkeriut!!` Wakkkkkkkkkkk...Lapar...Sila bertanggungjawab ye kak...Hahahahaha~

    ReplyDelete
  5. adoyai mnmbh kelaparan sedia ada ni....ikan gelama ye...kalau ikan tu mak saya suka....:)

    ReplyDelete
  6. klu xsilap ikan merah & ikan gelama, yg org dok dlm pantang blh makan tu, btl x kak..???

    Sy xmakan jering tp nmpk menarik je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaaaaa yelahh
      ikan gelama
      akak punn rasa2 macam tuu
      aah org dlm pantang cukup suke makan ..
      pandaiii hajar ! .. ;)

      Delete
  7. Assalamualaikum Ieda

    singgah tengah hari ni...makan belacan jering

    ReplyDelete
  8. Kak ida..sue pun byk tak kenal jenis2 ikan ni..hihihih..
    Sedapnya masak jering belacan tu..tak pernah mkn. Mcm mana nak buat tu kak..Ngee

    ReplyDelete
  9. serius ckp saya mmg jakun..tak pernah dgr..mkn lag lah x pernah..hihi..

    ReplyDelete
  10. jering sedap tau... kalau buat ulampun dah sedap... ikanper yerk terlupa gak...

    ReplyDelete
  11. owh ummi akk yg masak eh.hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeee ;) umi akak yg masakkkk ..

      Delete
  12. isk lama betul x mkn masakan mcm ni. sedapnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ieda nie .. kes dah lama x makan lah nie .. tu yg suruh mak masak ekke ;)

      Delete
  13. Wow jering belacan.. ngancam ler.. :)

    ReplyDelete
  14. sedapnyee kak..dah lame intan x masak sambal jering..selalu blk ijok abah akan bekalkan jering mentah..tp bile smpi gombak..intan pegi bg kat jiran2..hehehhe..sbb malas nak masak ;))

    ReplyDelete
  15. Ummi yg masak mana tak sedap. Memang berpinggan-pinggan kakak percaya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek ye kak ..
      percaya kan ..
      ekekek kalau saya masak x seenak ini

      Delete
  16. akak suka ikan kerisi, manis jer rasa isinya

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...