Sunday, January 15, 2012

MACAM nie ROZITA CHE WAN cakap ikut tema


salam semua

kalau dah berumur , buatlahh cara dah berumur .. huhuhu kerana nak ikutkan trend dan tema , kita kena buat , bagi memenuhi aturcara majlis yg telah ditetapkan .. huhuhu malunyee bila anak2 muda yang melihat diluar sana .. hurmm memang kenapa dia sahaja yg org pertikaikan ?? 

yelahhh sbb dia yg lebih mendapat perhatian ramai .. dia cantik .. dia cukup segalanya .. dia juga ibu .. sooo memang lah org lebih ambil perhatian dari artis2 lain ... even akak memang minat dengan dia nie ..


tapi sayang .. kalau macam nie pemakaian dia .. agak2nyaaa apa kata shahir .. adakah dia bersyukur sbb x terus serius dengan cik TA kita nie ... huhuhuu bukan kahh banyak lagi pakaian yg lebih molek dan padan dengan usia anda ?? banyak2 pakaian .. pakaian yg menampakkan separuh dari betis ini yg menjadi pilihan cik TA .. huhuhuhuu sedih sgt2 ... 

ini adalah sebahagian komen cik TA bila ditanye pasal isu pemakaian dia di majlis harijadi teman artis baru2 ini ..



Saya hanya mengikut trend dan tema diberikan. Janggal pula jika saya hadir di majlis itu dengan berpakaian berbaju kurung. Lagipun, ia majlis hari jadi, bukan kenduri kahwin.
Sebenarnya kami tertanya-tanya adakah definisi pakaian sopan bagi Rozita bermaksud “baju kurung’. Rasanya banyak baju kasual lain yang sopan dan bersesuaian dengan usia beliau, misalnya berseluar panjang atau berskirt labuh sedikit. Dia berkata lanjut:-
Yang peliknya, kenapa mesti saya yang menjadi sasaran pada hal ramai lagi yang berpakaian sama?.

Memang sukar mahu puaskan hati semua orang. Lagipun, ia hak masing-masing. Saya juga tidak kisah dengan komen dan penerimaan mereka yang tidak puas hati dengan saya.

Saya terima dengan hati terbuka jika mereka mahu memberi nasihat. Namun bila menggelar saya tidak sedar diri, tidak takut tuhan, perasan remaja, ia bukan lagi nasihat.

Tidak ada yang sempurna di muka bumi ini. Lebih baik jaga hal sendiri dan cermin diri dulu sebelum mahu menghukum orang lain. Cukup-cukuplah mengaibkan orang lain. Lagipun, pakaian saya itu bukan untuk disebarkan di Internet.

petikan : abang NARA



 peminat dan orang ramai mengkritik sbb orang sayangkan kita !!! .. orang x nak artis kesayangan mereka buat benda2 yg x senonoh @ sebagainya .. lebih2 lagi anda adalah seorang wanita islam huhuhuhu ... harap2 cik TA sedar dari mimpi nanti yg dia adalah diantara pilihan orang ramai yang sentiasa mengikuti perkembangan diri dia ..


mengapakah kita perlu menjaga aurat kita ???


" BAGI MEMELIHARA KEHORMATAN WANITA ITU DAN BAGI MENGELAKKAN BAHAYA FITNAH "
Wahai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin: “Hendaklah mereka berjilbab (bertudung dan berpakaian labuh) menutupi tubuh mereka.” Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal, karena itu mereka tidak di ganggu. Dan Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. (33:21)


14 comments:

  1. hmm..artis mcm nih la...alasan nak ikut tema...tema la sangat kan..

    ReplyDelete
  2. arahan Allah tak nak ikut???
    huh..emo disitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelahh dik
      huhuhu sedih pun yeee ..
      wajah dan cantik kurniaan allah ..

      Delete
  3. ermm, susah kan kak..doakan jelah biar dia terbuka hati nanti..saya suka dia gak tapi singkat sangat la baju tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye dikk
      singkat gileer
      atas betis tuuu
      huhuh kalau bawah lutut , kira boleh terima layiee huhuh

      Delete
  4. kecantikan itu ujian allah sebenarnya.. huhuu

    ReplyDelete
  5. nak seribu daya..tak nak seribu dalih..apa2 je lah cik Ta..dia rasa dia macam anak2 dara lagi kot!

    ReplyDelete
  6. singkat sgt baju dia tu..mcm tak cukup kain..

    ReplyDelete
  7. Nama pun artis,kak...diorang tak confuse ttg halal haram...nauzubillah...semoga Allah memberikan petunjuk buat mereka...

    ReplyDelete
  8. tu lah.. banyak lagi cara pemakaian lain yang bleh ikut tema.. biarlah dia...

    ReplyDelete
  9. susah nak tegur org macam nie. Byk alasan yg depa dok bg...

    ReplyDelete
  10. saya minat dia tp bila dijwb camtu dan selalu pakai camtu rasa mcm..hmmm...tah lah..smoga allah bukakan hati dia untuk berubah kerana agama kita islam.yg wajib adalah wajib.

    ReplyDelete
  11. kalau dia artis hollywood mungkin sesuai la kot...dengan tomahan yg diterima tentang isu ini hope ada perubahan kannn...

    ReplyDelete
  12. semoga Allah beri hidayah kepada beliau...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...