Wednesday, January 18, 2012

MACAM - MACAM ADAAA tapi tetap pilihan yg INI !


salam semua

jgn maraaaaaaaa nie sepatutnya posting kelmarin .. amikk sbb banyak entry2 dlm draf yg lum akak publish soo main ikut dan akak lahh nak post kan .. ekekke kite post pasal makan leer .. nak2 bila dah dekat waktu makan .. ape layieee .. saje je akak post entry nie .. ahahhaha .. pic2 bfast kami yg entah bilee x hinggat .. hahahha aci .. janji ada pic makan2 kan .. blog akak nie kan blog makan2 jugak .. kasi semua tengang2 peyut ekekke .. 

ok lah layan je pic kuih muih kami pagi tuu .. semua beli yeee .. x der yg buat .. x der makna nak buat kuih pagi2 .. tahu nak ngap masuk perut terus je ekke

kuih kegemaran kami , sedap lak makcik nie buat .. texture dia lembutttttttt sgt2 .. , kuih ape nie .. haaaaaaaa dah lupe !!

nie macam biasa .. jumpe akak beli .. kalau x jumpe x beli .. 
burger mesia akak panggil ;)

haaaaaaa nie nasi lemak rm1 .. ok tak .. adehhh dulu kan , zaman dolu2 lahhh , x cukup kalau akak makan 1 je .. selalu tuu akak makan sampai 2 bungkus .. muhahahha tapi sejak diet miet nie .. sowii lahhh , ader nangis nanti kalau makan sampai 2 bungkus ..

tapi bila tgk .. pilihan ini adalah yg utama .. konon2 x nak makan sampai 2 .. tapi bila zahrien dan anak2 x habisss .. ahhaha akak leerrr yg ngabehhhh kan nyeeeeeeeeeee .. 

close up sikit .. penangan nasi lemak daun pisang nie lain sikit tau .. kalau boleh setiap minggu akak akan beli .. tapi x leh lahh kan .. dah set utk 2x seminggu ajeee .. kalau tahan nafsuu lahh ekekek


nie jelah .. bfast ala kadar .. nasi lemak pun sebungus utk akak .. kenapa sebungkus aje ?? haaaa sbb sblm akak kuar pi beli nasi niee akak dah punn siapkan mee hun goreng utk anak2 .. soo mereka makan tuu aje .. ;)



29 comments:

  1. kuih coklat tu kuih apa ye??
    comel je bulat2...:)
    saya rasa saya pernah makan..takingat namanya apa..>

    ReplyDelete
  2. Sedapnye akak..
    lapar suda ni tgk makanan ni semua..^^

    ReplyDelete
  3. woiiii ape ni haaa tunjuk kuih2 tgh org lapo..kan dah leleh ditghari..sj lah tu kan..wakakakaka..el x tahan kalo npk nasi lemak daun pisang...mmg layan 2bgkus...hehehe kalo msk nasi lemak..dr pg smpi malam leh mkn..perghhh ternak lemak kaw2 pya muahahahaha

    ReplyDelete
  4. nasi lemak daun pisang tu menggoda lah kak... lapar2...

    ReplyDelete
  5. kuih lompang kan kak ieda, mesti sedap...kalo kak ieda buat lagi sodap, heeee~

    ReplyDelete
  6. sedap nyaaaa akak! aish. :)

    ReplyDelete
  7. kak ieda..tu kue kaswi kan...apa2 pun nasi lomak tu mmg terbaekk la buat saya lapo ni..saya kalau nasi lomak rm1 mmg kena mkn 2 bungkus la..hehehe..tak padan dgn badan kecik saya ni..

    ReplyDelete
  8. kuih kaswi kan tu..biasanya bentuk yang segiempat pastu letak kelapa atasnya, tapi style terkini bolehlah nak buat bentuk macamana pun, pastu ada yang asingkan kelapa tu..feveret jugak..

    ReplyDelete
  9. Kak...nasi lemak tu manarik betul lah. Kuih yg coklat tu pon my fav gak tu, ntah apa namanya ntah.

    ReplyDelete
  10. kuih kaswi tak kak tu, alahai sedapnya nasi lemak daun pisang, skrg susah nak jumpa

    ReplyDelete
  11. ohhh akk..stop la buat n3 makanan..!! ;(

    ReplyDelete
  12. sy suka kuih yg 1st tu.. xtau nama kuih pe.. tau mkn je..hihii

    ReplyDelete
  13. qema pun suka kuih warna koko tu, kuih lompang ke apa..sedap:)

    ReplyDelete
  14. sy xkenal kuih yg first tu kuih apa tp ada budak pahang dok bt praktikal kat opis sy ni, sy tya la dia, dia cakap kuih lompang, dia kata ada 1 kuih mcm ni jgk tp potong kecik2 & gaul dgn kelapa parut tuh, sedap!

    ReplyDelete
  15. sedapnya kak.... burger malaysia feveret munna

    ReplyDelete
  16. walau dh kenyang.. bila tgk pic2 ni terus rasa lapar balik.. isk..

    ReplyDelete
  17. Perghhh, nasik lemak yang menangkap jiwa...
    Rinduuuu nak makan nasik lemak :)



    p/s: Klau sudi VOTE MJ untuk contest FB ye :)
    https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071
    TQ

    ReplyDelete
  18. kuih kaswi tuh kan..tapi naper asing lak kelapa nyer yer...

    ReplyDelete
  19. nampak sedap lah kuih errr kuih apa yg warna coklat tu.. terasa2 plak kat tekak ni.. eheheh..

    ReplyDelete
  20. uwaaaa akak sengaja zoom gambar makanan dekat2 ni....

    ReplyDelete
  21. perghhh tu kuih kaswi kegemaran jugak tuh!! dah la rupanya pon upgrade...hahahahaa tambah akak kate sedapp...so saya terpaksa tanya...kat mana akak beli! nak alaamat jugak! aakkakakkakaa

    ReplyDelete
  22. lompang ke yg coklat tu kak.sodap nya nmpk.

    ReplyDelete
  23. cedapnyer nasik lemak...biasanyer kuih2 tu kalo balik kg saya akan beli kat kg semuanyer best...

    ReplyDelete
  24. kue kaswi....mak saya selalu buat..hehee.tgk nasi lemak...sedapnya tetmbh nasi lemak daun pisang...

    ReplyDelete
  25. akk suka jugak kiuh kaswi tu sis...akk suka apa saja kuih yg dipdnkan dgn kelapa...lopes...apam...

    ReplyDelete
  26. perghhh mcm2 menu , berselera jadi nye

    ReplyDelete
  27. kuih coklat tuh selalu gak makan.. kuih kasui kan.. selalunya org wat petak2 pastu terus gaul ngan kelapa.. sama ke kak.. :)

    ReplyDelete
  28. yg 1st tu kuih kasui ke?

    cantik betul bentuk dia!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...