Monday, January 16, 2012

KEDAI 1 MALAYSIA di buka di PEKAN ~ kite baruu TAHU


salam semua

tiba2 je mak ada sebut pasal kedai satu malaysia nie .. bukan ape .. dia ada baca dalam paper baru2 nie pasal kedai satu malaysia nie .. terus je ajak akak terjah .. ape layieee mengodang2 lahh akak ke kedai nie bawak sekali canon kesayangan akak leeer .. nenek punn ikut .. kenalah bawa .. siann duk umah je kann ;)

ok lahhh dari pemerhatian akak lahh kedai nie memang ok lahh sbb banyak barang2 yg dipack semula dan diletak atas jenama 1 malaysia .. hurmmm dan murah lahhh .. memang ok lah berbanding dengan barang2 yg berjenama tuu kan .. kalau tuu ada yg mahal dan kita x mampu .. 

soo kedai macam nie , kira membantulahh .. cuma yg akak x berapa puas hati adalah lokasi kedai nie .. adehhhh dekat ceruk sana nuuuuu ( kowang x tahu kuut ) di pekan nielahh .. lokasi bukan lah di tengah2 bandar .. haaa tu yang silap nyeee huhuh , patutlah akak x tahu kewujudan kedai nie .. nie punn mak akak tanye ngan sedara kami .. dia cakap dah dekat2 1/2 tahun di buka ..

kedai yg cantik dan kemas dari luar layiee .. tapi bila tgk loksai dan kedai nie .. macam baru buka kan kan kan .. hurmmmmmmm


tgkk banyak barang2 berjenama yg dijenamakan dengan nama 1 MALAYSIA .. ekekke agak kelakoor kat situu .. tapi ok lahhh nama punn kedai 1 malaysia .. ;)


susu 1 malaysia punn ada .. tapi ada lahh jugak barang2 yg berjenama yg mgkin kerajaan x leh nak jenamakan utk 1 malaysia nie .. mgkin sbb harga pasaran nyee dah sedia mahal kan .... kalau air mineral tuu 0.29 aje .. murah kann ... kalau kat luar , yg ada jenama tuu mauu 1.20 kann ;) tapi telur still mahal .. ekek sbb x der beza dengan tunas manja @ pasaraya yg lain ..

27 comments:

  1. kalo kt ptrjya p0n dok tmpt terceruk jgk..haihhh =_=

    ReplyDelete
  2. bg saya kan kak, lantak la brand ape pun
    janji murah & tak beracun
    heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekke ko dikk
      kalau beracunn akak pun x nakk wehh ;)

      Delete
  3. Kat Shah Alam takde lagi kot...

    ReplyDelete
  4. Tak pernah gi lagi kedai 1 malaysia nih. Jauh dari umah lah...huhuhu...

    ReplyDelete
  5. kat rumah ema pun ada satu..tp masih tak sempat nak pergi lagi...huhuhu

    ReplyDelete
  6. wahhhh...baru intan tau dah ade kat sane..
    best la mcm tuh.. ;)
    kat gombak nih mcm belum ade lgi

    ReplyDelete
  7. rasanya kalau dari segi lokasi memang dorang cari kat luar bandar sebab luar bandar nie sebab luar bandar nie masih banyak orangyang memerlukan KR1M nie berbanding kat bandar..tapi its still debatable..sy sendiri tak pernah datang kedai satu malaysia so nak komen pun tatau pe..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. kat putrajaya pun ade satu kak....tu le kak, dari pemerhatian lieyapun same cam akak...ade yg mahal jugak dari kedai2 lain.....taip mmg cun jename ni kan...1 malaysia lagi....oh ye kak, kedai ikan 1 malaysia pun ade tau kak...lieya tak penah plak pegi lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishhh ada kedai ikan gak dikk .... hurmmm
      baguslahh sekurang2nya meringgankan beban org2 yg susah
      tapi kan lieya rege dia sebenarnya lebih kurang sama
      murah 10 sen - 20 senn jewwww huhuhu

      Delete
  9. owh..ada juga kedai nama 1 malaysia ye kak

    ReplyDelete
  10. BRU TAU GAK NI... nnti blh la terjah..

    ReplyDelete
  11. tapi terbaco paper tadi kata nye sales rm20,000 sehari..wah masyuk tuh...

    ReplyDelete
  12. bila pulak nak ada kedai ni kat Temerloh pula...

    ReplyDelete
  13. kat Jb ni tak pernah jumpa lagi..ke lily jer yg yg x tau ni..

    ReplyDelete
  14. sbb telor tuh mmg g2 kot harganyer :)

    ReplyDelete
  15. say lum smepat terjah kat jb sbb jauh sket, tpi mmg nmpak murah kan kak...

    ReplyDelete
  16. kat Sg Buloh lum ada lagi Kak Ieda..

    ReplyDelete
  17. oo ada jgk kt sana yer...

    ReplyDelete
  18. kat area kami ni lom ada lagi kedai 1 malaysia.huhu
    *murahnya air mineral tu kakieda, rm1 boleh dapat 3 air mineral 500ml.tapi syg kan lokasinya tak strategik gitu :)

    ReplyDelete
  19. x pernah masuk lagi kedai 1 malaysia... :(

    ReplyDelete
  20. kat kjg ade da ke eh

    amboii soping la kak

    ReplyDelete
  21. sy xpnh lg g kedai 1 mlys ni.. dkt kg hubby pun ada.. dkt parit buntar tp xsmpat nak terjah lg.. :-)

    ReplyDelete
  22. Patutla org kata murah ye, mmg Berbaloi la harganya tu

    ReplyDelete
  23. kat area klang xada lagi ke..huhuhu..

    ReplyDelete
  24. merata2 tempat dah ada sekarang

    ReplyDelete
  25. ok jugak kedai 1Msia ni..dptlah kurang beban skit
    kt kpg el ni ada kedai koperasi turut join jula brgn 1msia ni
    oklah not bad..kita try and error kan

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...