Sunday, January 15, 2012

JOM berjoging @ berlari



salam semua

petang2 nie .. elok sgttttt lah kalau ada xtvt berjoging @ berlari @ beraidah bersama keluarga atau anak2 .. hurmmm akak pun nak mulakan nie .. tapi akak nak main badmintonnn .. ader sape2 nak joint ! ..
ekekek ok lahh kat bawah tips berjoging yg akak dpt dari sumber ..

jom !!

Jogging merupakan aktiviti senaman yang paling mudah untuk dilakukan tapi paling susah untuk mengamalkan. Kini anda boleh mengamalkan untuk kesihatan anda di hari tua nanti dengan tips ini ;

1. Jogging di pagi hari sebelum bekerja kerana udara pagi banyak oksigen dan belum tercemar.

2. Hanya berjogging selama 15 minit. Jangan lebih dan jangan kurang buat permulaan.

3. Berjogging pada kadar yang perlahan, jangan terlalu laju jika anda baru mahu memulakkannya.
4. Minum air kosong selepas berjogging kerana dapat menggantikan ari yang terhidrat dalam badan kita.



dalam tips ini menyarankan berjoging pada awal pagi kan .. tapi pada akak x kesahh punn janji berpelohhh .. ermmm ade ke orang berjoging tengah2 hari buteee ekekkeke

selamat beriadah bersama keluarga semua !!




10 comments:

  1. adik x leh lari..adik jln laju je ye kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek lucu lak .. jalan laju2 punnn ok ;)

      Delete
  2. ari ni akak dah joging kat sekolah..turun naik tangga tingkat 4..jalan laju2 ke kelas yg jauh.

    ReplyDelete
  3. saya jogging seminggu sekali jer kak..itu pun weekend sbb xde masa..nak jogging pagi mmg susah skit laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. x per dik .. janji berpeluh dan sihat
      akak nie ujung minggu je melayan anak2 main badminton ;)

      Delete
  4. paling mls nk joging..penat :P

    ReplyDelete
  5. sy pun malas nk jogging tu sbb xkurus2..huhuhu...

    ReplyDelete
  6. nak mulakan tu malas, lagi pun tak de geng. alasankan, ntah bila akak nak kurus pun tak tahu : )

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...