Monday, January 2, 2012

jgn diagungkan budaya BARAT dlm SAMBUTAN TAHUN BARU


salam semua

sayang akak x ada disana .. kalau diberi peluang , nak aje akak hadiri .. seronok dengan sambutan tahun baru macam nie .. alangkah bagus kalau semua pemimpin kita mengamalkan budaya sambutan tahun baru macam nie .. fikir2 kan lahhh sampai bila kita nak memperagung2kan budaya kafir laknatullah ..

apa2 punn dgr dulu ceramah nie .. sedap sgt2 .. ;)


Shah Alam, Selangor semalam dikatakan lebih kurang 70 ribu orang berhimpun di Dataran Shah Alam menyambut tahun baru secara Islamik dengan mendengar menghadiri majlis ilmu dengan penceramah Ustaz Azhar Idrus yang ditemani Zizan Rajalawak. Tahniah..!
 dan dibawah ini adalah sebahagian komen2 orang ramai 



aku ada di situ.... yg bestnya brthn2 smbut new year bru thn nie bercorkkn islamic.. terbaik. klu dulu zaman umno haprak... berjoget aja... buang masa bnyk.. lpak.2....
shauqee

alangkah Indahnya suasana malam tahun baru jika Setiap negeri Adakan ceramah mcm nie....
tiada gejala sosial, sume anak2 muda akan tertarik untuk mendekati Islam.....
0108eimy 

malaysia ade kaum brbilang bangsa dan agama...jd dieorng nak smbut jgak,,,tkkan bngse cine dan india nk dtg ceramah agme bgni...korang kene phm la der..kene adil.Kat N.Sembilan pon ade ceramah mcm ni utk smbut Thun baru utk org islam,tapi tkdelah heboh 1 kg mcm Selangor..
lanaskar77

akak nak jawab sikit komen lanaskar nie .. aterr bodo nye koo erkk .. benda2 macam nielahh yg harus kita heboh2 kann agar anak2 muda skrg ikut joint .. dari mendahulukan pesta2 sampai ke tengah malam seperti kebiasaan .. bila kita heboh2kan hal2 begini secara x langsung orang2 bukan islam akan hormatkan kita sebagai agama yg agung dan mulia .. 

asall koo ingat orang2 cina dan india @ agama lain x leh ikut joint sekali dgr .. berlambak acara macam nie di kelantan yg dihadiri oleh orang2 bukan
islamm ok je .. x der pun mereka memberontak , stadyy je ..

adehhhhh fenin ngan minda org yg terbawa2 dengan budaya barat nie huhuh



23 comments:

  1. tu la org skrg ni tau dah nk pikir positif..suke benor la pendek akal...geram kan dgn org cenggini..

    oh ye..kak ieda ni ktn duk belah mana..saya pun org ktn,beserah..tp dah kwin duk kl dh..cuti sklh tetap balik sana..

    ReplyDelete
  2. @fieda oo beserah ... akak dah pindah ke pekan dik , dulu duk ktn kat batu 3 dik .. nanti kalau balik beserah leh lah kita jumpee ;)

    ReplyDelete
  3. yelaaa, saya pun hangin baca komen lanaskar77tu... patutnya sambutan macam ni la yang patut kita ura2 akan berbanding2 pesta maksiat sampai ke pagi tu

    ReplyDelete
  4. Eiii jahil betul mamat tu, nk cakap tak pikir langsung... Bagus Ada ceramah mcm ni.. Pengisian yg bermanfaat

    ReplyDelete
  5. suka dengar ustaz azhar idrus berdakwah

    alhamdullilah, dah ada pendedahan yang terbaik..
    kalau selit2 lawak pasi ramai suka..

    lepas nie dah tak jumpa dah percikkan bunga api dan pelbagai perayaan yang bukan2 lagi..
    syukur

    ReplyDelete
  6. Tepuk dada tanya selera..syukur, ada pihak tampil menganjur kan acara yg bermanafaat sempena mlm thn baru.

    ReplyDelete
  7. betol tu kak
    mende2 keagamaan yg rock tap berilmu nilah yg patot lebh dketengahkan kak :))

    selamat tahun baru kak :))

    selamat kenalan kak :))

    ReplyDelete
  8. sedih baca komen yg last 2.

    ReplyDelete
  9. kak ieda, cantik header baru..
    betul, patut solat syukur sbb masih lagi sihat dan panjang usia..moga tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya..

    ReplyDelete
  10. idup zizang! idup ustaz azhar! ehehe..tetibee je :P

    *nice entry la kak :)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah ada majlis ilmu macam tu..:)

    ReplyDelete
  12. cam nilah bagus , inikan setia tahun baru duk terkinja-kinja, lepas tu tinggal sampah merat-rata.

    ReplyDelete
  13. @Gen2Merah ahaaaaaaaaa anggin kan ;)

    ReplyDelete
  14. @ajumohit ye dikkk pengisian itu lebih penting dari terjerit terlolong tuu huhuh

    ReplyDelete
  15. @Citarasa Rinduan aah tuu yg bila ada zizan tuu jadi gamat sekejap ekekke ;)

    ReplyDelete
  16. @ariana kalau boleh lepas nie , banyakkan majlis ilmu2 macam nie kan ..
    banyak ape ustaz2 yg lahir dari dunia muzik , yg dah insaf , bawa mereka utk peringati ilmu2 agama kepada masyarakat skrg ;)

    ReplyDelete
  17. @aimie amalina ye dikk ada ramai dah kan mat2 rock yg dah beralih dan mendalami ilmu , haaaaaaaa org2 macam tuu lah kena panggil selalu .. ini idokkk masuk TV punn payah huhuhu

    ReplyDelete
  18. @-Sara- saraaaaaaaa lamanya x mai .. sebuk ngan si kecik yee .. ;)

    ReplyDelete
  19. @Cik Ina Do Do Cheng yelah kak .. saboor je .. ada juga dgr cerita pasal bersepah sampah lepas majlis tuu .. kesiann org majlis kan akak ... hurmmmm

    ReplyDelete
  20. Kakcik menonton di youtube. Dalam senda ada maknanya...

    Semoga ramai yang mendapat pengajaran/pelajaran dalam santai yang memanfaatkan.

    ReplyDelete
  21. duk kt umah je sambut tahun baru... :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...