Friday, January 27, 2012

FRIES , KARIPAP panas kegemaran AYAH


salam semua

bila tgk menu2 nie .. teringat kat ayahanda akak .. dia memang suke makan kalau akak yg masak , x kiralah masak utk bfast , tghari atau malam .. dia akan makan .. siap tanye , siapa masak .. adakalanya pertanyaan dia mengundang senyum dari akak .. dan bangga ekekek sbb ayah nak makan kan .. dan adakalanya pertanyaan ayah itu membuatkan ummi berkerut dahi .. 

ayah cukup suke berebut makan fries yg akak grg dengan zahrien .. memang ayah lahh yg suke menyakat anak teruna akak sorang tuu .. sayu pula melihatkan pic bfast akak last week ini ..  pic 2 nie akak ambil sblm kami semua bfast pagi ahad lalu ..


 burger yg ayah beli malam tuu .. dia x makan pun .. tapi bila pagi tuu akak panaskan dia makan banyak juga .. masa tuu dah rasa pelik sgt2 .. huhuh

 karipap panas 

 mee hun sop yg akak buat .. ayah makan , tapi dia makan sikit sahaja .. dia cakap " makan sikit je nie .. jamah anak ayah masak " huhuhu padahal bukan dia x biasa makan masakan akak .. sayu pula bila akak teringat kata2 ayah .. 


 dan inilah anak teruna akak yg sejak dari semalam bertanyakan tuk ayah nyeee .. " ibuuu , tuk ayah kat mana ?? , duk hospital ke ibu ?? kenapa tuk ayah x balik ibu ?? ... aduhh sayu je ati .. akak cakap lahh tuk ayah sakit .. nanti dia balik lah bila dah sihat .. ;(

makan penuh perasaan kann .. huhuhu

dah 2 hari ayah di wad .. ketiadaan dia di rumah memang terkesan dengan anak2 akak .. mereka duk tanyee aje .. macam mana keadaan tuk ayah mereka .. sbb ayah x pernah masuk hospital .. jadi memang janggal bagi kami sebenarnya .. semoga ayah cepat2 sembuh .. x sabar nak masakkan ayah makanan kegemaran dia .. 
ayah suke makan asam pedas johor ... huhuhu

30 comments:

  1. insyaallah ayah akak takde pape...

    abah sy pon suke makan sy masak. mak kate die selalu puji sy msk sedap dkt mak tp die tak pulak ckp kat sy..hehe

    ReplyDelete
  2. alahai kak..jgnlah sedih2...ayah akk ok2 sj kt sn..hope dia cepat2 sembuh n cepat2 balik nk mkn masakan akk...cucu dia pun dah rindu tu..:)

    ReplyDelete
  3. ADOI KAK..JGNLAH SEDIH2... CERIA LAH BUAT SEMUA YG SEDANG MENUNGGU TU...

    ReplyDelete
  4. shahdu la kak baca n3 ni...huhu...
    semoga ayah akak cepat sihat...
    akak teruskan berdoa yer...

    ReplyDelete
  5. saya tak tahu ayah saya suka makan apa..heheh...
    sabar ye eida..
    kami semua pun harap ayah eida cepat sembuh..

    ReplyDelete
  6. Kakak dapat rasakan apa yg ieda rasa. Perasaan bimbang sentiasa bersarang apa lagi dia duduk sama dgn ieda mesti hati sentiasa ingat padanya...

    Zahrien doakan atuk-ayah ye... auntie pun doa sama...

    ReplyDelete
  7. Kita doakan sama-sama yer sis..semoga ayah kamu sembuh seperti sedia kala...untung kamu masih punya ayah....

    ReplyDelete
  8. moga ayah akak cepat sembuh, sedih pulak rasa baca entri ni

    ReplyDelete
  9. sedih baca entry akakni.. semoga ayah akak cepat sembuh, food akak sgt sedap

    ReplyDelete
  10. Moga ayah ieda cepat sembuh,dan nostalgia nya tgk pinggan bunga kangkong tu.

    ReplyDelete
  11. semoga cepat sembuh ayah ieda yerk.. dapat makan makanan air tangan anak kesayangannya... doa dari kejauhan untuk ayah kesayangan ieda..

    ReplyDelete
  12. semuanya nampak sedap. haha...
    semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  13. harap ayah kak ieda cpt sembuh :)

    ReplyDelete
  14. Moga ayah akak cepat sembuh k..ayah mertua sy pon br recover dr operation..syukur!

    Sedapnya menu akak..:)

    ReplyDelete
  15. ieda sabar dan teruskan berdoa ya. Kami pun doakan sama, semoga ayah ieda dapat pulang ke rumah segera...

    Cepat sembu ya tok ayah, cucu-cucu mu semua dah rindu...

    ReplyDelete
  16. berselera je tgk enu2 tu.. lapar plak tetiba ni... InsyaAllah ayah akak akan cepat sembuh dan keluar dari hospital

    ReplyDelete
  17. Moga ayah Ieda cepat sembuh yer.. bykan bersabar..yer..

    ReplyDelete
  18. sedapnyer.. huhu lapo2

    ReplyDelete
  19. Bnyaknye makanan.. Yummy2.. :)

    ReplyDelete
  20. akak..walaupun awe kenyang tpi awe tetap terliur...

    ReplyDelete
  21. pic pertama mengetuk selera ku..
    hahaha ayat tak boleh blah kan..
    nyum2..sedapnya..

    ReplyDelete
  22. kasih ayah tidak ternilai.....terharu...

    ReplyDelete
  23. alahai sayu nya sy bc n3 ni kak...semoga ayah akak sihat seperti sediakala yer...

    ReplyDelete
  24. semoga cepat sembuh yer kak...anak2 ni kalau tanya pasal atok mereka memang sayu nak jawpkann..i feel u

    ReplyDelete
  25. semoga cepat sembuh yer kak...anak2 ni kalau tanya pasal atok mereka memang sayu nak jawpkann..i feel u

    ReplyDelete
  26. harap ayah akak kuat & cepat sembuh..
    kesian kat cucunya asyik tanya je kan..smpai kita pon x reti nak jawab apa dah.
    kak kena tabah yer

    ReplyDelete
  27. moga ayahnya cepat sembuh yekkk!! aminnnnnnnn

    ReplyDelete
  28. terliur weh! jgn sedih2 lagi..

    ReplyDelete
  29. kesiannya, moga ayah cepat sembuh dan dpt rase mskn dia lagi :)

    ReplyDelete
  30. Bihun sup.. akakpun suka

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...