Wednesday, January 4, 2012

daun sireh sumber PENCUCI VAGINA


salam semua

ada persoalan dari cik puan rara kita tentang entry akak berkenaan penjagaan vagina semalam .. kalau uols ada baca , ada 10 tips penjagaan yg baik utk kesihatan vagina kita , specially kaum wanita , akak nak kongsikan disini pencuci2 vagina yg elok ada di pasaran , insyaallahh , tapi akak x guna yg ini yee sbb akak ada beli dengan kawan .. 

kebanyakan pencuci ini adalah berasaskan daun sireh .. 
zaman dulu2 kebanyakan dari mereka menggunakan perahan daun sireh utk mencuci vagina mereka .. cuma skrg ia telah difomulsikan dengan lebih unik ..


Lactobacilus acidophilus (sejenis bakteria berguna) biasanya ada di vagina untuk menghasilkan asid laktik bagi mewujudkan persekitaran berasid yang dapat menghalang pembiakan bakteria penyebab jangkitan. 

Walau bagaimanapun, kebersihan diri yang tidak teratur, hadi, mengandung, menopaus dan penggunaan sabun berubat/biasa untuk memberish diri akan mengubah atau menjejaskan persekitaran microbial serta keseimbangan pH vagina. Ini seterusnya akan menggalakkan pembiakan bakteria/micro-organisma merbahaya dan menyebabkan gatal-gatal, iritasi, bau dan jangkitan.

Jadi, lindungi diri kamu semasa seks dan, apabila membasuh vagina pastikan kamu pakai sabun lembut yang tidak berbau atau pembersih keintiman wanita.

sumber : kotex malaysia



Pembersih Wanita Puteri Binari merupakan cecair herba kebersihan wanita yang menyegarkan dengan keharuman semulajadi ini diformulasikan secara ekslusif untuk kebersihan, kesegaran dan keyakinan wanita. Tanpa sabun, ianya lembut dan memelihara pH bahagian sulit.
Khasiat:
  • esktrak herba tradisional.
  • mengetatkan otot-otot vagina dan mempercepatkan pemulihan luka selepas bersalin.
  • menyamankan dan mengelakkan bau yang tidak selesa.
  • meningkatkan hubungan intimasi suami isteri.

 
Cucian haruman Manjanita ini bukan sahaja mampu mengetatkan serta merapatkan faraj tetapi turut mengurangi rasa gatal serta mengurangi rasa perit atau sakit dan tidak keselesaan semasa bersama suami. Dan yang pasti, Cucian haruman Manjanita memberi keharuman yang amat menghairahkan.

Membantu mengetatkan Faraj (Wanita berkahwin)
  • Membantu mencegah jangkitan
  • Haruman yang efektif
  • Perapi, melicinkan dan memelihara kulit
  • Formulasi selembut sutera
  • Anti melecur
  • Membersih kesan keputihan
  • Serasi dengan semua jenis kulit
  • Tiada Pewarna
  • Melembabkan, melegakan dan menyembuhkan
  • Menghalang Rasa Gatal

harap-harap dapat membantu semua ..insyallahh

ps : internet slow lak hari nie .. huhuh akak BW slow2 .. insyaallah sampai rumah uolsss ;), nak pi amik anak2 jap ..

18 comments:

  1. as salam sis ieda =)
    pencuci V yg akak beli ngan kawan tu jenama ape ye kak? kalau berminat nk beli gak cemane eh?
    tQ so much

    ReplyDelete
  2. @Alinx x der jenama dik , buatan kampung Pembersih Herba namanya .. dari Penawar Ind Sdn Bhd .. cer tgk internet kalau ada ..

    alinxxx dah lama x mai sini , sihat dikk alinx dah kawin ke ??

    ReplyDelete
  3. lya pakai pcuci vagina sireh emas tu.. mmg segar sgt.. dlu pakai lactacyd,, tp x sesuai

    puteri binari pon pnah pakai gak.

    ReplyDelete
  4. info yg baik kak..ramai yg tak fhm psl ni.lbh malang ramai yg berani sabun utk cuci alat mereka.huhu..tak boleh okey!


    sis..latar blakang ni gelap.adik susah nak baca entri tu.tak nmpk tulisan.huhu

    ReplyDelete
  5. ishkk kak ieda ni... aritu masa kawin kak ieda ada wish tahniah la... ahaksss, lupe eh???
    1/1/2012 aritu celeb 1st wed anniversary...

    ReplyDelete
  6. owh yeke.thanks sis.dulu rara pakai.now boleh pulak mls nk bli kan.pakai sabun je.hehehe.now dh tak boleh eh.kena cari lain ni.heee.

    ReplyDelete
  7. sya dulu suka pakai pencuci V ni semua tpi ada doktor kata, tak elok utk jangka masa panjang ...baik cuci biasa pakai air je...huhuuuu

    ReplyDelete
  8. dilla pakai yg model die rossa tu..sumber ayu kot tak silap name brand die..

    kekadang rajin, kekadang lupe..huhuhu...

    ReplyDelete
  9. munna pun dulu ada pakai pencuci khas...tapi doc kata tak elok.. cuci mcm biasa je...

    ReplyDelete
  10. tq for sharing kak.. Alycia mmg pakai pencuci sireh tu.. nama xingat..

    ReplyDelete
  11. Ada jugak...
    Kadang2 jer guna...

    ReplyDelete
  12. @Dilla Ady ekekek same lah ngan akak .. kdg2 tu ingat kdg2 tuu lupee ekekek

    ReplyDelete
  13. @mamaNoriz oh ye ke dik
    hurmm jgn selalu gunalah .. akak akan selalu guna bila time period dan selepas tutttttttt ;)

    ReplyDelete
  14. @Cikpuan rara ha lepas nie jgn guna sabun dear .. bahaya ;)

    ReplyDelete
  15. @Alinx adoii boleh lupe lahh dikk huhuhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...