Monday, January 9, 2012

DADAR dan SERAWA DURIAN


salam semua

kelmarin petang akak dan mak buat ini .. kebetulan nenek saudara yg nak makan .. dia call cakap nak dtg rumah dan nak merasa makan dadar .. ciann nenek akak nie .. alahh dia yg akak selalu ceritakan yg pandai urut orang2 beranak dan sakit tuu .. haaa dia memang rajin akak amik bila cuti hari minggu ... so kelmarin petang akak buat dan amik dia .. dia dtg punn dah lewat petang ..

sebenarnya x berapa nak menjadi , entahlahh kuali yg kami loyangkan tuu melekat2 pula .. eiiii naik malas .. lepas tuu akak basuh balik dan loyangkan sekali lagi .. alhamdulillahhh menjadi lahh seperti didalam gambar nie .. hurmm anak2 akak pun jarang dpt makan kan .. time akak rajin2 macam nie barulah mereka merasa nak makan ekekek .. 

sooo layan jelahhh , oh ya uolss kenal tak kuih ape nie ?? haaa kalau akak panggil dadar manis .. kuah dia macam buat serawa deyan tuu lahh .. kira lepas loyangkan , angkat , gulung dan potong2 macam nie dan bila nak makan , makanlah dengan kuah serawa tuu ;) alahhh makanan orang2 kampung je .. simple2 ..

serawa .. kebetulan ada deyan .. so masukkan aje 

dadar .. masa bancuh ubuhlah garam secukup rasa .. makan macam nie aje dah sedap sebenarnya sbb ada rasa lemak2 gituuu


santapan kami petang ituu .. ;) makan bersama teh O atau kopiii .. ok ajeee


29 comments:

  1. owh mcm kueh ketayah eh kak texture dye.

    ReplyDelete
  2. aduhaaaaaaaaaiii..serius terliur ni kak oiii!!

    ReplyDelete
  3. errrr... nak juga ni.. sedapnyer... lama dah x makan...

    ReplyDelete
  4. aduh.. terliurnya tgk serawa doyan ni huhu..

    ReplyDelete
  5. berseri gambar serawa ni ;)

    mmg ngam pekena dgn kopi atau teh..sedapnya kak :)

    ReplyDelete
  6. sedap nye kakkkk...pose harini

    ReplyDelete
  7. aduhai...sedapnya kak ....

    ReplyDelete
  8. sedapppnya! akak ni selalu tayang makanan... kecur air liur!!!

    promosi pembukaan!

    http://www.etiey.com/2012/01/babykids-stuff-promosi-lowest-price.html

    ReplyDelete
  9. Tak pernah makan dan tak pernah dengar pun ada makanan serawa ni. HEHEHEH Tapi look yummehhh! HEHEHE

    ReplyDelete
  10. makan dengan gulai pun sedap..:p

    ReplyDelete
  11. kak meh anto sini sikit , kecur air liur ni kak...kalau preggy ni confirm meleleh air liur anak sebab x dapat rasa hahahaha...

    ReplyDelete
  12. sedapnyer kak..
    dadar tu ala2 kuih ketayap gak eh..

    ReplyDelete
  13. Salam Ieda...tengok kuih dadar ieda tu teringat pulak saya kat arwah mak saya yang suka buat kuih dadar kaler putih je tu...selalu arwah buat besar2..arwah kata senang makan, sorang satu aje dah kenyang :)

    ReplyDelete
  14. nampak sedappppp...walaupun g tak makan durian..tp kalau buat kuah mcm ni g leh makan skit2... :)

    ReplyDelete
  15. tak pernah makan lagi dadar & serawa durian nih...

    ReplyDelete
  16. tak tau lak pasal dadar ni...selalu kalau buat pengat duyan cecah ngan roti atau roti jala jer...festaim dgr pasal dadar manis ni...

    ReplyDelete
  17. tak pernah makan..nampak sedap tu.roti jala win tau.

    ReplyDelete
  18. sedapnyaa.. tgk serawa doyan tuh..makan plak..ngan dadar manis.. perggghh.. tak terkata dah nie..hehehe..

    ReplyDelete
  19. mak aiiii kak!!!
    sedapnya!!!
    ;D

    ReplyDelete
  20. perghhhhhhhhh kakkkk kalau yg nehh memang buat ku terliur habis nehhh

    ReplyDelete
  21. akak, bagila resepi dadar tu..sara nak buat..serawa tu dah tau nak buatnya..hehe..tq in advance :)

    ReplyDelete
  22. @-Sara- ekekek simple je dik
    ermmm bancuh tepung dan telur dannnn ermm nanti tanye mak akak sbb masa tuu dia yg bancuh .. akak duk sebuk buat serawa deyan tuu ;)

    ReplyDelete
  23. @wahida sedap dikk ramuan dia same je macam buat roti jala cuma dia x lah kena menjala .. loyangkan atas kolii je ;)

    ReplyDelete
  24. @CikPuanHaLia aah ketayap ada inti kan .. nie x der intilah .. buat putih je ;)

    ReplyDelete
  25. @Amy Syaquena ekkeke akak doakan amy ngandung bila tgk dadar akak nie .. aminnnnnnnnnnnnnnnnnn ;)

    ReplyDelete
  26. @Cikpuan rara aah dik macam ketayap lahh cuma ketayap ada inti kan ;)

    ReplyDelete
  27. kak ieda!! datang ni nak makan dadar ngan serawa deyan tu boleh?

    dadar ni lempeng juga kan kak. teringat hari tu balik kg kaklong izan bagi serawa durian ni. cicah ngan roti pun dah sedap sangat!

    ReplyDelete
  28. sedapnya serawa duit tu. nakkkkkk ! :p

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...