Sunday, January 1, 2012

BERSYUKURLAH


salam semua


Pagi setelah membuka mata
sedang nafas masih terhela
lafazkanlah Alhamdullilah

tapi alangkah kita lupa tatkala mengesat tahi mata
di bibir hanya meniti seranah.

Tengahari keluar segala sumpah
dek sekelumit cuma panas
panas Neraka tidak pernah dirasa
leka mengejar dunia yang dilaknatNya
Ah, perut turut penuh terisi
pelbagai rencah resepi terkini
gendut-gendut senang hati
lupa kita pada Pemberi rezeki.

Menikmati matahari terbenam, asyik
namun berfikir tidak walau sedetik
dibiar waktu terus berlalu
tanpa bersalah dan ragu
sedikit pujian pada Allah tidak berlaku
Ah, lupa kita siapa Pencipta.

Melayani malam yang tiada sudahnya
dibuai hasutan syaitan-syaitan
tunggang terbalik agama dilakukan
Ah, iman usah dipersoalkan
akhlak terbiar bertaburan
kelak datang bala baru menadah tangan.


nukilan : tabir khairuzan 


" ya allah ya tuhan ku , aku bersyukur atas apa yg telah kau berikan kepada aku dan keluargaku , rezekimu , kurniaan mu dan keredhaan mu , kau himpunkanlah kasih sayang diantara kami agar tidak terpisah , sebagaimana kau mengasihi hamba2 mu ini , kau berikan aku kekuatan dalam meneruskan perjalanan di bumi mu ini , 

berikan keredhaan dan keimanan yg kuat buat ku dan suami ku , kau terangi hati anak2 ku dlm mempelajari ilmu2 yg berguna , sesungguhnya dikaulah yang maha berkuasa , mengetahui dan memahami hamba2 mu ini ... aminnnnnnn ya rabbal alaminnn "

17 comments:

  1. Kembalilah kepada jalan yang diredhai Allah...

    ReplyDelete
  2. Assalam ieda..selamat tahun baru 2012.
    pembuka tahun baru 2012 dengan langsir baru ye..cantik biru sejuk mata memandang..

    ReplyDelete
  3. @Acik Erna tkasih acik .. sederhana je acik .. x pandai nak buat lawoo2 ;)

    ReplyDelete
  4. Salam Eida.
    Terima kasih singgah di blog akak.

    Selamat tahun baru semoga tahun ni akan tercapai apa yang diimpikan.

    ReplyDelete
  5. assalam dari mama..selamat tahun baru 2012..mama juga berharap mama adalah diantara org2 yg sentiasa bersyukur dgn apa yg Allah berikan buat mama !!..hu2x..

    ReplyDelete
  6. selamat tahun baru kak

    ReplyDelete
  7. Amin..

    masa berlalu semakin pantas.

    ReplyDelete
  8. slmt thn baru..wah header baru :)

    ReplyDelete
  9. Syukur atas segala limpahan nikmat kurniaanNya..kita selalu terlalai dengan nimat itu..selamat tahn baru ieda

    ReplyDelete
  10. Selamat tahun baru! Bersyukur diatas nikmat Allah berikan:)

    ReplyDelete
  11. @eiela selamat tahun baru dik ;)

    ReplyDelete
  12. @mama aini ye kak .. sama2 kita doakan ;)

    ReplyDelete
  13. @Nieda selamat tahun baru juga buat akak .. ;)

    ReplyDelete
  14. @teratai selamat tahun baru akak ;)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...