Wednesday, January 4, 2012

BERKAYUHAN ~ 1st day school for nina & riena


salam semua

alhamdulillah bermulanya sekolah hari ini .. pagi2 lagi macam biasa akak bagun utk menyiapkan sarapan buat anak2 akak .. bekalan utk mereka ke sekolah hari pertama ini .. insyaallah akan berterusan sehingga bila2 .. mereka semua ok .. senyum dan penuh semangat ekekke , sama naik ngan zahrien juga .. hari nie bersiap awal sbb nak ikut hantar kakak2nye ke sekolah 

Seperti yg sedia maklum , nina & sabriena bertukar sekolah dan hari nie merupakan hari pertama mereka di sekolah baru .. syukur , nina dan sabriena ok dan x mempunyai banyak masalah .. macam biasa mereka ke sekolah SRJKC Pekan ( Sek Keb Cina Pekan ) , sekolah lama nina masa pra & darjah 1 .. soo bila masuk sekelas dia skrg nie darjah 4 , adalah kawan2 masa dia darjah 1 dulu .. x lah dia  kekok sgt .. cuma sabriena sahajalah , nampak dia macam janggal sikit .. maklumlahh kawan2 baru ..

hari nie kira akak dan hubby mengekor mereka berkayuhan basikal ke sekolah .. sbb selepas nie mereka akan ke sekolah sendiri dengan berkayuh basikal .. alhamdulillah pagi2 nie memang ramai sepupu2 dia yg ke sekolah dengan basikal , kira ada geng lahh .. cuma sekolah mereka berbeza :)




 makan & minum paksa sebelum ke sekolah .. 

 macam biasa si kecik zahrien juga bersiap utk ke tadika nye .. cuma ari nie dia x beruniform sbb dah hari rabu kan .. kira pakai uniform start minggu depan lahh ;)


 suasana di perkarangan sekolah .. sekolah mereka bersebelahan dengan sekolah menengah


semoga berjaya anak2 ibu .. ibu sentiasa mendoakan agar anda semua terang hati menerima pelajaran dari cikgu2 .. insyaallahhh .. dan balik nanti akak akan menyusul melihat mereka di sekolah .. lepas nie ibu x hantar dan ambil lagi , hanya hubby yg akan menemani mereka utk dua tiga hari nanti ... ;)

sooo gud luck buat anak2 ibuuu dan selamat kembali ke dunia pembelajaran !


33 comments:

  1. Alahai so sweet Ke sekolah kayuh beskal ye, take care ye Nina and riena, Suasana Damai jek Naik beskal tu hihi

    ReplyDelete
  2. akak pow kacuh basikal gak ikut anak2 ker???
    kat sekolah di japan budak2 umur bawah 12thn rule x kasi bawa basikal...semua jalan kaki...setiap dearah mesti ada sekolah terdekat akan ada group senior dtg ambil then jln ke sekolah for safety actually....naik sekolah menengah rendah baru leh naik basikal

    ReplyDelete
  3. anak2 sis sekolah cina ker?
    teringin nak tau cam ne procedure anak2 masuk sek cina..cite lah sis. kena tau cakap cina dulu ker?

    ReplyDelete
  4. Bestnye pegi sekolah kayuh basikal..
    lily sampai skrg tak reti kayuh basikal.. :)
    Good Luck utk anak2 akak..^^

    ReplyDelete
  5. bertuahnya diorang dapat ibu yang rajin, dah siap bersarapan lengkap sblm ke sek..teringat lak zmn2 sek dl..hhuhu

    ReplyDelete
  6. belah sini semalam start buka sekolah...

    kak..fieza kan xpenah sempat nak sedia kan bekfes utk anak2..bagi duit suh dorang pndai2 la mkn pagi kat sekolah sblm masuk kelas...huhuu

    ReplyDelete
  7. nina & sabriena dah besar, mesti pandai sesuaikan diri w/pun kat sekolah baru tu..

    Tingat zaman sekolah sy dulu pun g sekolah nek basikal...hehe

    ReplyDelete
  8. Amin! Amin! Amin! Kak Ieda, suka tgk pic anak dara akak dua org tgh bfast tu.. Sama je senyum lentok kepala dia.. Bangga kan kak tgk anak2 kita dh mula mekangkah naik satu ank tgga lg.. Moga diorg maju jaya.. ;) ina ngn hubby pun cuti anto aqil msk kelas.. ;)

    ReplyDelete
  9. huhuhuhu! seronoknyer tgk bebudak ni dah masuk sekolah, nak tunggu amanda lagi 4 tahun, huhuhu! :)

    ReplyDelete
  10. kira dekat la sekolahnya kak..boleh berbasikal gitu, senang lah kan..seronok sekolah cina mesti terer bahasa mandarin ni..

    ReplyDelete
  11. rara pulak rasa sedih tgk entry akk ni.sob sob.blajar pandai2 yeee.

    ReplyDelete
  12. Seronok ja tgk anak2 masuk sekolah kan..Heeee..

    ReplyDelete
  13. heeee
    samlah dgn mak pagi ni, buat nasi gorg utk adik ha
    dan bawa bekal smp bebile la
    hehehe

    selamat kembali semua :))

    ReplyDelete
  14. wahhh bukan men posing lagi sblum ke skolah heheh

    ReplyDelete
  15. terinagat kenangan bebbasikal pergi sekolah...baguslah anak2 akak ingin ke sekolah dengan basikal..

    ReplyDelete
  16. teringat kayuh basikal pergi sekolah dulu.... ingatkan tahun ni nak hantar kaka meya tadika tapi dia tak nak lah pulak....

    ReplyDelete
  17. seronok tgk pengalaman ibu2 yang ada anak sekolah..pagi tadi tanya ammar 'nak sekolah?' dia angguk-angguk xtahu la faham ke tak hehe

    ReplyDelete
  18. @Salina@IbuAqil ohh ya .. semoga anak2 kita berjaya ye ina .. thanx ina ;)

    ReplyDelete
  19. @~Siti Hajar~ ekkeke akak x der pengalaman nai basikal nie hajar , dulu sekolah ayah yg hantar dan naik lori askar sbb ayah akak polis kan ;)

    ReplyDelete
  20. @Fieza79 ekekke akak memang dari mereka pra sekolah , akak kena sediakan sarapan buat mereka .. macam x caya kat sekolah punye kantin huhuhu

    ReplyDelete
  21. @kayzie ;) tkasih dik .. aah masa akak sekolah punn , dah siap sedia mak bekal kan .. jimattt ;)

    ReplyDelete
  22. @☆*♥L@dy @yU♥*☆ishh idoklahh .. akak naik motor dgn hubby follow mereka ekekek ;)
    ooo baguslah dikk , mgkin lebih pentingkan keselamatan ;)

    ReplyDelete
  23. @ajumohit aah pagi2 .. memang sejukkk je .. akak lak over macam nak naik basikal jugak ekkeke ;)
    tkasih dik

    ReplyDelete
  24. @Ieda AlHabsyi amanda sama usia zahrien kan .. so lambat layie lah dikk huhu

    ReplyDelete
  25. @MamaEma aah kena paksa dan terpaksa rela ekekek .. kena belajar susah sikit dikk ;)

    ReplyDelete
  26. @qemaishak ekekek nanti dia akan paham gema ;)

    ReplyDelete
  27. waahh...seronok nyer tgk anak pegi sekolah!

    ReplyDelete
  28. nureen pun masuk darjah 1 th ni :)

    ReplyDelete
  29. mmg berkayuh tiap2 hari ke kak?

    bagus tu, pagi2 dah exercise kan...

    ReplyDelete
  30. dulu teringat pulak gi skola naik beskal...dgn beg jatuhnye, dgn kena ujannye...kenangan tu..

    nnti anak2 akak da besar pun mesti diorang ingat pengalaman ni..

    ReplyDelete
  31. bila tengok anak akk pergi sek. naik basikal.. teringat masa zaman saya kecik -kecik dulu. mmg best..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...