Wednesday, January 11, 2012

asam rebus & sambal kelapa


salam semua

dah lama x masak asam rebus nie .. haaa akak panggil ini asam rebus .. kalau di tempat lain x tahulah .. sedap kalau ubuh tempoyak sikit .. ;) nie kebetulan ada bendi .. akak memang suke kalau masak asam rebus taruk bendi nie .. sbb akak suke makan .. ekekke .. 

oh ya hubby akak punn x leh makan bendi sbb anggin .. pantang ! ... ;) akak ?? no pantang2 .. janji x memudaratkan ekekek


haaa nie semua dah tahu agaknyee .. sambal kelapa .. senang je .. tumbuk lada dan udang kering sikit .. hurmm sedapppp ! makan saje macam tuu dengan nasi panas2 perghhhh x menahan ekekeke

ok nie je menu kami .. ok lahh kan .. janji utk membuka selera tuu ada .. ;) mood nak tulis panjang2 memang x ada skrg nie .. tepek gamboor je .. sbb masa terhad malam2 nie ekekekk ;)


30 comments:

  1. kuah ni kalau makan kena banjir baru puas..hehehhe..
    lepas tu dah habis angkat pinggan hirup kuah..terbaikkkk!!!hehhe

    ReplyDelete
  2. SEDAPNYE KAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!! PALING PABERET MASAK ASAM..ASAM REBUS KER..ASAM PEDAS KE..MEMANG HANTU..MKN HARI2 PUN XPE..
    TP SAMBL KELAPA TU X PENAH MAKAN..MCM SEDAP JEK KAK..KASI HANTAR SIKIT UTK BUKA POSE SYE NNT ;)

    ReplyDelete
  3. sedap nya tgk sambal kelapa tu

    ReplyDelete
  4. kak best nye lauk gini
    simple gini lagi layan

    ReplyDelete
  5. Alahai kak ieda!!!! Terliur dah nih.. Nak!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. rara pon suke bendi.bukan pompuan mmg elok mkn bendi ke?

    ReplyDelete
  7. salam kak..
    ni 1st dengar bendi tu angin.. he3
    sambal tu tumbuk udang kering ngan lada pastu gaul ngan kelapa mesin ja ka...

    ReplyDelete
  8. huhu...menu akak ni buat saya lapor le kak...cam ne ni...hehe

    ReplyDelete
  9. aduh kak...saje tau dera perut lieya petang2 nie...terliur dibuatnye hah...... ni rase nak buat asam rebus weekend ni karang.....sedapnye lahai ngan bendi sume..lieya mmg hantu bendi...mase preggy hari2 mkn bendi konon nak senang bersalin sebab byk lendir kan hahaahaha

    ReplyDelete
  10. Sedap hirup kuah tu kak..
    makan gini bertambah nih hehe

    ReplyDelete
  11. sampai hujung bulan ni saya takleh masuk blog Ieda la...dok telan air liur je...punah diet saya...he he he..

    ReplyDelete
  12. Kakcik kalau buat sambal kelapa, resepinya = kelapa parut + cili api + ikan bilis + tempoyak/air asam jawa + sedikit garam. :)

    ReplyDelete
  13. asam rebus tue macam kuah pindang jerrr hihi...mungkin lain nama kot kat tempat saya...(^_^)

    ReplyDelete
  14. sedapnyer mmg betul pembangkit selera

    ReplyDelete
  15. Asam rebus dgn kacang bendi itu yg mengoda kakak ieda. Kakak suka masak style macam ini. Tapi sambal kelapa nak kena belajar dulu....

    ReplyDelete
  16. sedapnye asam rebus tu kak....el mmg suka mkn bendi tu
    sambal kelapa plak kalo letak tempoyak perghhhhh
    mau pusing kapla muahahahaha

    ReplyDelete
  17. sambal kelapa tu tak pernah pun akk makan..tp akk nampak cam sedap jer sis...buat pun mudah..nnt nak try..

    ReplyDelete
  18. saya suka kuah tu... kalo disirup lg sedappppp

    ReplyDelete
  19. Sedapnyaa Ieda.. asam rebus tuh ngan sambal kelapa..aduahii..lapo plak pewut nengoknya.. :))

    ReplyDelete
  20. sedapnya lah asam rebus tu kak ieda... makan nasi mesti bertambah2 jadinya.

    ReplyDelete
  21. yus pun panggil asam rebus ieda. baru dua hari lepas yus buat juga, guna ikan yang sama juga...:)

    ReplyDelete
  22. hr ni bwat singgang daging j..huhu..2 j yg ad :P

    ReplyDelete
  23. wahhhhhhhhhhhhhh.... sedap2... lapar la pulak!!!

    ReplyDelete
  24. Sambal kelapa tu nampak segar! Mesti kena makan segera kan, sebab tu lauk mentah. Kalu simpan lama cepat basi la kan?

    ReplyDelete
  25. cair air liur ni tau kak ieda..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...