Monday, January 30, 2012

asam rebus dan kari ikan tongkol KAMI


salam semua

yuk jamu mata ngan menu akak minggu lepas .. ini sahaja sempat masak .. maklumlahh waktu banyak terkeja2 utk ke hsp .. walaupun ada adik beradik yg lain , akak tetap akan jengguk ayah di hsp macam biasa .. lauk2 nie masak utk anak2 dan hubby dirumah .. ok lahh simple2 ajee .. ;)





dalam kul 11 tadi dpt call dari ummi , ayah akak dah boleh kuar hospitallll .. syukurrr alhamdulillah , DR cakap dia perlu berehat dirumah .. kemungkinan lagi 2 minggu kena dtg hsp utk proses tembak @ operate batu karang dia .. syukurr sgt2 ... x sabar nak amik ayah di hsp sekejap layie ...
oh ya buah pinggang ayah juga ada perubahan positif .. dah semakin mengecut dari awal2 dulu .. syukur sgt2 ... ;))

30 comments:

  1. simple2 pun sedap..saya mmg cair air liur kalau tgk asam rebus..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah ayah akk dh kembali sihat..hihi..sedapnye kak mknn tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ dikkk .. doakan utk akak ye dikk ..

      Delete
  3. alhamdulillah dah leh keluar..
    saya doakan segalanya baik2 ajer..
    =}

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ FM .. doa2kan ayah akak ok ye dik .. aminnn ;)

      Delete
  4. Sedapnya kak!!!
    Terliur ina nengoknya.. ;)

    ReplyDelete
  5. Pertamanya ..syukur...ayah sis dah kuar hospital...lauk kamu dah cukup sedap dah tu sis...akk lebih suka yg direbus2 pd yg bersantan sis...kalau dpat menghirup asam rebus tu..amboiiiiii heaven betul rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kakak ..
      doakan buat ayahanda saya ye kak ..

      Delete
  6. Ko ni sj jer taw ..peminat ikan tenggiri taw...shedapnya!!!

    ReplyDelete
  7. hi kak rindu ngan akak hari ni baru sempat ke sini...mmmp memang sedap masak asam tu...tambah2 makan ngan ikan goreng mau 2 pinggan ngadap nasi...

    ReplyDelete
  8. ikan kering tu sedapnya...
    makan dengan nasik panas2..
    terangkat...:)

    ReplyDelete
  9. wah sedapnyer menu..mmg kena ikan masin ngan asam rebus @ masak kari tuh..syukur lah ayah akk dah kuar hospital..semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  10. Sedapnye kak..terus lapar tgk ni.. :)

    ReplyDelete
  11. adeapnye kak...;)
    baru2 ni blk ijok..dpt la merasa asam pedas air tangan abah..huhuhuhu..
    akk..smoga sume nye bjlan lancar ye..abah intan pun ade batu krang...skrang main tembak2 jek

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke ..
      akak harap prosedur itu x sakit kan
      sbb ayah dah berusia
      tak buat layie sbb buah pinggang dia baru nak kecut ..
      so ada appoitment 13/02 nanti ..

      Delete
  12. erm.. sedapnya.. walau ringkas tp membangkitkan selera...

    Alhamdulillah ayah akak dah keluar hospital..

    ReplyDelete
  13. sedapnyer asam pedas.. nyum nyum

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah kak...ayah dah sihat...lega saya dgr..

    harap pakcik terus sembuh...amin...

    ReplyDelete
  15. kak ieda... sedapnya!

    alhamdulillah... ayah akak dah boleh balik. izan yg dengar pun lega juga...

    ReplyDelete
  16. ALhamdulillah ayah akak dah discharge..smoga kesihatan kembali seperti biasa..sedapnya asam pedas tuh..terliur tgk..huuuhu

    ReplyDelete
  17. Sedapnyaa Ieda.. lauk pauk tuh.. mmg menyelerakan..

    Alhamdullillah ayah Ieda..dah boleh keluar hospital..moga cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  18. buat saya lapar... hehehe

    ReplyDelete
  19. masakan yg first tu asam pedas km panggil, my kesukaan tuh..hehe

    Alhamdullillah ayah akak dh blh discharge, sga cpt sembuh yer..

    ReplyDelete
  20. sedapnya kak...terliur sesangat ni...maklum la org bujang..balik skolah dh lewat..penat...nasi tak der org masak...hehe

    ayah dah baik yerr...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  21. tiba2 terasa laparlah pulak

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...