Monday, January 9, 2012

akhirnya DATUK SERI ANWAR IBRAHIM di bebaskan


salam semua

 akhirnya kebenaran di tegakkan ;)


SEBAK...Ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim kelihatan sebak selepas Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur membebaskan beliau daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan tiga tahun lalu. Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah ketika menyampaikan keputusannya menegaskan bahawa mahkamah tidak dapat memastikan 100 peratus bahawa integriti sampel DNA tidak terusik. Turut kelihatan isterinya, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail. Foto A


Mahkamah pada Isnin membebas dan melepaskan Anwar daripada tuduhan meliwat Mohd Saiful.

Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah menyatakan mahkamah tidak dapat memastikan 100 peratus bahawa integriti sampel DNA yang dikemukakan sebagai bukti tidak terusik.

Dalam pada itu, Anwar yang juga Ketua Umum PKR turut mengucapkan terima kasih kepada keluarga dan barisan peguamnya sepanjang perbicaraan kes berkenaan berlangsung sejak 2008.

"Saya ucapkan terima kasih kepada (Datuk Seri Dr Wan) Azizah (WanIsmail) dan keluarga kerana bersama mengharungi liku yang pedih ini. "Saya ucap tahniah kepada kewibawaan, kepintaran dan kesungguhan Karpal (Singh) dan barisan peguam yang bekerja bertungkus lumus dengan penuh komitmen sebagai pejuang yang mahu menegakkan keadilan," katanya.

petikan : metro

tahniah buat DATUK SERI !!


26 comments:

  1. phewww...macamana dengan Saiful pulak ya kak..dah hilang dara dia..ekeke

    ReplyDelete
  2. Bila ada nama ada saja bahayanya..ada saja dugaan dan cubaan menjatuh dan memburukan...Apa pun Allah yg maha mengetahui...

    ReplyDelete
  3. nampak berumur dah dia skrg ni

    ReplyDelete
  4. @Tina Othman aah dikk .. dia dah semakin uzur sebenarnya .. tapi bersemangat ;)

    ReplyDelete
  5. @Eye_nee ye akak .. kebenaran akan terserlah sekirannya kita benar .. itu janji allah , dia punn dah puas menderita dan disakiti ..
    sebagai manusia kita ada akal fikiran , jadi terpulang kepada kita utk menilai .. bukan kerana dia pembangkan atau pemerintah ,
    salah tetap salah , benar tetap akan ditegakkan kebenarannya ;)

    ReplyDelete
  6. @Prettywrite huhuh tu no komen dik ekekke ;)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Ieda

    moga DSAI dipihak yg benar...Insyaallah

    ReplyDelete
  8. kesian saiful..
    heheeheh...
    mesti sekarang ni dia tengah fikir taktik lain pulak...puak2 tu kan suka
    buang masa dengan benda2 gini..
    ekekekek

    ReplyDelete
  9. AIr mata kakak luruh juga bila melihat kekuatan Wan Azizah. Perjuangan DSAI dia belum selesai...

    ReplyDelete
  10. apa pulak citer sebelah pihak lagi...hmmm mesti malu

    ReplyDelete
  11. @diana hhuhu yelah D .. suke buang masa .. dah tu sudah lahh .. buang masa , duit tenaga .. ingat x berduit ke bende2 macam nie .. erghhhh
    duit rakyattt jugak !! ;(

    ReplyDelete
  12. @atuk ye tuk .. insyaallah sentiasa di pihak yg benar .. hanya allah yg mengetahuinyee ;)

    ReplyDelete
  13. @Kakzakie hilang debor saya kak .. saya pun mengikuti dlm diam ekekke ;)

    ReplyDelete
  14. @ajumohit hurmm entahlahh .. kalau dia malu x per .. takut x puas hati layie ekekek .. ;)

    ReplyDelete
  15. Allah yg MAHA MENGATAHUI kan? :)

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah..masih ada keadilan dlm sistem kehakiman..

    ReplyDelete
  17. semoga terungkai semua persoalan,
    semoga ini yang terbaik untuk semuanya :)

    ReplyDelete
  18. @kayzie ye dikk selepas ini , x perlu takut dengan sistem kehakiman kita , masih ada yg telus ;)

    ReplyDelete
  19. semuatu dah di rancang....di bebaskan xbereti beliau tidak bersalah.....fikirlh....

    ReplyDelete
  20. Apa lahhh saiful tuuu kann . Padan muka beliau .

    ReplyDelete
  21. perundangan dunia bergantung kepada peguambela... bergantung kepada hakim dan bergantung kepada pendakwaraya... samada dapat mengemukakan bukti serta saksi yang kukuh.. Walaupun dibebaskan, belum tahu ianya salah atau tidak secara realitinya... ramai pembunuh2 yang terlepas hukuman, yang suspek bunuh datuk sosilawati pun nampak gaya akan terlepas... tapi bukan beerti ia benar... dan ramai juga yang dipenjara 2,3 tahun kerana mencuri barang tak sampai rm100... ramai juga anak gadis terpedaya, jadi keldai dadah dan dihukum mati... sedangkan dia sendiri tidak tahu apa kandungan dlm bagasi...
    Salah atau tak, realitinya di sana nanti baru kita tau.... kita tak boleh kata org itu salah, bila dijatuhkan hukuman, dan tak boleh kata dia tidak bersalah apabila dibebaskan... apa yang boleh dikatakan, "dia menang kes...."

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...