Wednesday, January 18, 2012

ADIK BERADIK bergaduh ~ AZWAN ALI di siasat polis


salam semua

adoiii ape lahh kes nya si azwan ali nie .. hurmmm dah tua2 nie bawak lahh mengucap bang .. sedih aar kalau org melayu , islam pulak tuu yg buat perangai macam nie .. malu ngan bangsa lain , kata2 yg dikeluarkan agak kesat dan memang mengancam keselamatan seseorang .. huhuhu kenapa mesti dengan adik beradik punn nak bercakaran sampai ke tahap polis2 nie .. sejahat mana sekalipun adik beradik nie tetap darah daging dan x akan putus sampai bila2.

duk tertanya2 .. apa yg dia fikirkan sebenarnya , bukan ke dia dah pun menunaikan haji , dah nampak keinsafan diri huhuh .. haa satu layie .. skrg nie semua bentuk luahan rasa , senang guna aje twitter .. adehhh dah jadi fenomena x baikk lak twitter nie kan ..



KUALA LUMPUR: Personaliti hiburan tanah air, Azwan Ali, 46, yang sering mencetuskan pelbagai kontroversi kini disiasat polis atas dakwaan mengugut mahu membunuh dan membakar adiknya, Ummi Hafilda Ali melalui laman twitternya.

Mendedahkan perkara berkenaan, Ummi berkata, dia menyedari ugutan dibuat abangnya itu pada minggu lalu apabila dimaklumkan anak saudaranya dan selepas mendapati ia benar sejurus membacanya sendiri, dia membuat laporan polis pada jam 6 petang Jumaat lalu.

Menurutnya, selama ini dia bersabar dengan cacian serta pelbagai tuduhan yang dilemparkan terhadapnya, namun ugutan itu sudah keterlaluan dan menggugat keselamatan diri, apatah lagi ia dilakukan abangnya.

“Siapa tidak sedih bila darah daging sendiri memburukkan dan mencaci kita hanya kerana perbezaan pendapat serta pendirian politik. Sebelum ini, saya masih mampu bersabar dan berdiam namun kini ia sudah melampau.

“Azwan mengajak pengikut twitternya membunuh saya dengan menulis ‘Jom ramai-ramai kita tangkap perempuan neraka ini...kita kerat-kerat dan kemudian kita bakar’.

“Begitulah lebih kurang ugutan Azwan terhadap saya. Ia sudah keterlaluan dan saya perlu diambil tindakan,” katanya ketika dihubungi, semalam.

sumber : hmetro


semoga dijadikan renungan buat kita .. kut ye punn kita marahkan adik beradik , jgn lahh sampai nak ugut2 macam nie .. walaupun kedengaran luahan rasa tuu macam bergurau .. tapi bahaya bila di jadikan isu polis moliss nie , adehhhh .. 


35 comments:

  1. air dicincang x kan putus..tapi kalau sebab politik boleh jd bergaduh..ntahlah kak..emm

    ReplyDelete
  2. No komen sebab kita tak tahu siapa yang bersalah .... tapi sedih jugak adik-beradik bergaduh kan? Selalunya orang kita ni brgaduh pasal harta tapi ni macam ke arah politik le pulak.

    ReplyDelete
  3. nak cincang nak bakar pun tu darah daging sendiri.. manala pegi sifat kasih syg mereka.. huhu

    ReplyDelete
  4. slm kak..;)
    hmmmmm..apela nak jd ngan si azwan nih..x abis2 citer dia

    ReplyDelete
  5. AA ni mmg biler twit tu x jaga bhsa....moga dia berubah la

    ReplyDelete
  6. Astaghfirullah Hal'azaiimmm... itulah ieda kalau boleh apalah salah adik-beradik bersemuka berbaik tak payahlah bertwitter bagai. Lainlah kalau sekadar nak sembang-sembang...

    ReplyDelete
  7. dulu, kini dan selamanya sebegitu kans huhuhhhh

    ReplyDelete
  8. tak dapat dibayangkan, lahir dari perut ibu yang sama, membesar bersama, tapi bergaduh mcm ni rupa

    ReplyDelete
  9. alahai....
    macam2 la mereka ni

    ReplyDelete
  10. bukan ke dlu dia n ummi bsatu mnntang azmin but now dh bpaling tadah plak dah... pening

    ReplyDelete
  11. apalah macam ni, pelik betul..tu pasal malas nak tau pasal diaorang ni..

    ReplyDelete
  12. Ya allah eida..adik beradik ke tu..rasa mustahil je

    ReplyDelete
  13. hahahahahah nak gelak pun ada lah ngan derang ni...rs itu bukan ugutan..biasalah adik beradik kdg2 terlepas ckp n sj2 nak mengusik..
    xfhm lah n gan depa ni kot ye pun nak gaduh ngan adik beradik..tu pun nak msok dlm twitter n jd cover paper..apalahh tarak hotak betul...g haji..g skeolah tinggi...bongok muahahahahaha

    ReplyDelete
  14. iskisk, hari tu rita, ni azwan lak.. dah macam musim gaduh kat twitter lak jyerk retis2 kita nieh.. x malu ker orang lain baca..

    ReplyDelete
  15. biar dia duduk merengkok kat penjara tu..dia ingat dia dah ke mekah maknanya dia dah cukup kebal la tu..

    ReplyDelete
  16. kalau dengan adik beradik sendiri boleh bergaduh siap ugut nak bunuh...

    harap keluarga dkna dijauhkan dari perkara macam nie..

    ReplyDelete
  17. hishhh...lieya mmg kureng minat ngan azwan ali ni kak....rimas ar tgk die!

    ReplyDelete
  18. Hai bergaduh adik beradik spi ke tahap polis report nie dah kira dashyat nie....

    ReplyDelete
  19. Pengajaran untuk renungan kita bersama .... zaman sekarang manusia dikuasai nafsu yang tidak terkawal...lebih mementingkan kebendaan , harta dan wang ringgit ... bawalah muhasabah diri insyaAllah dijauhkan Allah...

    ReplyDelete
  20. buang yg keruh, ambil yg jernih

    ReplyDelete
  21. Tu ler bahayanya luahkan di laman twitter nie.. walaupun sebenarnya tak terniat di hati tapi bila dah dianggap serious dah jadi kes polis plak.. Moga menjadi iktibar pada org lain jugak jgn sesuka hati jer..nak luahkan emosi di laman twitter

    ReplyDelete
  22. mcm2 dunia etis ni.. dgn adik beradik pon blh jd camni.

    ReplyDelete
  23. terhape2 kan dorg ni
    sanggop putus talian tu sbb politik
    tak paham..tak pahammmm

    ReplyDelete
  24. hai taktau la azwan ni kan kak...kontroversi sokmo..

    ReplyDelete
  25. apa2 semua nak serang kat twitter...macam2 betullah manusia ni kan... tak pasal2 dah kena tahan polis.

    ReplyDelete
  26. alahai.....
    aritu baru tgk dia di ruangan 'selami jiwa' by dato' fadilah kamsah

    ReplyDelete
  27. hurmm..tak habis lg dgn azwan ni..dah meluat dah dgr citer dia..yg dia nak kerat,bakar tu adk dia sndr..klu org len apa plk dia nak buat agaknyer..insaf2 lah en.azwan..kubur dah kata mari..

    ReplyDelete
  28. adakah sebab nak publisiti?

    ReplyDelete
  29. kesian..pecah belah habis adik beradik..

    ReplyDelete
  30. Adehhh, macam2 la.. Malu kalau adik beradik gaduh semua tau kan.. :)


    p/s : Kalau sudi tolong vote MJ ye kat FB :) TQ
    https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071

    ReplyDelete
  31. inilah dia bila syaitan bermaharajalela.. menyesatkan manusia.. menjadikan manusia ini tidak berhati perut, memutuskan silaturrahim.. bila dah jd mcm ni pastinya hubungan silaturrahim itu tidak baik atau mungkin akan terputus. sdgkan Allah SWT, dan junjungan besar nabi kita juga menyuruh kita mempereratkan, menjaga silaturrahim.. tp apa dah jd skrg ni? sepatutnya abg tu yg bertindak memelihara, menjaga adik perempuannya.. skrg ni? abg pula yg ugut adik? mmg dunia dah akhir zaman...

    ReplyDelete
  32. BENCI dengan AZWAN ALI daripada dulu lagi . Mulut lancang nak mampus . Tahu lah artis konon tak kisah apa orang nak cakap , konon dia boleh hidup kalau ada orang maki dia lah apa lahhh . Dia tak perlu cakap itu semua dia sepatutnya membenarkan apa yang diperkatakan melalui perwatakan dia .

    Siapa lah saya nak mengutuk tapi geram lah dengar cerita pasal dia pun carik pasal dengan Tun Mahathir tu , dia tu sedar tak standard diri dia dgn Tun Mahathir ?

    K e s a l ohhhhhh .

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...