Friday, January 6, 2012

ADA yang AMBIL KESEMPATAN terhadap NUR AMALINA


salam semua

sejak dua menjakk nie sgt2 lahhhh hot nama si budak CERDIK nie ekekke .. hurmmm ada pula kisah org menyamar suke suki bukak akaun FB dia .. tulahhh kalau dah popular macam tulah ... tapi dia popular sejak akhir2 nie .. hurmm rasanya semua dah tahu kan ..

PALSU...akaun facebook menggunakan nama Nur Amalina.

JOHOR BAHRU: Belum pun reda isu penulisan blog memfitnah dan memburukkan pelajar genius, Nur Amalina Che Bakri, 23, kini timbul pula individu menyamar sebagai gadis itu di laman sosial facebook hingga mengelirukan pengguna lain.

Selain menggunakan nama dan biodata sama, individu berkenaan dilihat menggunakan gambar Nur Amalina sebagai profil gambar akaun itu hingga menarik perhatian pelayar Internet lain yang menyangka laman itu milik pelajar terbabit. 

Bagaimanapun, ketika ditanya individu yang curiga dengan kesahihan akaun berkenaan, pengendali akaun palsu itu berterus terang dan berani mengaku dia bukan Nur Amalina dan mendaftar akaun berkenaan hanya untuk suka-suka.

Antara persoalan pengguna kepada pengendali itu termasuklah ‘Gara-gara keluar berita kau berubah, ramai nak add kau sebab nak tahu cerita sebenar, ini Amalina real (tulen) ke Fake (tidak tulen) ni?

Bagaimanapun, pengendali akaun itu dengan selamba menjawab ‘trully fake’ (sah tidak tulen) terhadap soalan individu terbabit.

petikan : hmetro

macam2 dunia skrg nie .. bila berita2 macam nie menjadi bualan dlm berita , sgt2 memalukan , dan secara x langsung orang suke mengambil kesempatan dan mengaibkan orang lain .. huhuhu harap2 keluarga nur amalina bersabar dan buat adik nur amalina ,   
cubalah berubah demi nama agamamu dan bangsamu ( sekiranya benar dgn berita2 sblm ini ) kerana x ada manusia yg tidak pernah dan x akan melakukan kesalahan .. insyaallah dikk allah maha berkuasa dan maha pengampun .. ;)

11 comments:

  1. Mujuq ngaku, kalau tak ngaku lagi susah..
    Tp itula, buat apa nak create akaun palsu kan :)

    ReplyDelete
  2. erk mcm ni pn ada ka? org tu mmg sah xde benda len nk buat dlm hidup dia sanggup create fake acc amalina..hurmm..

    ReplyDelete
  3. tu la macam2 kan .. aish

    ReplyDelete
  4. alahai mcm2 hal la manusia nih. nauzubillah, mohon dijauhkan la dari gfamily kiter yer kak?

    ReplyDelete
  5. org mmg suka ambil kesempatan.... takpelah kita doakan jelah semoga amalina kembali seperti dulu

    ReplyDelete
  6. itulah psal, napela duk buat akaun palsu 2?xde kerja lain da kot.huhu

    ReplyDelete
  7. alhamdulilah bkn dia beno nye eh...syukur sgt2

    ReplyDelete
  8. manusia sentiasa ada yg mahu mengambil kesempatan di atas kelemahan orang lain..

    ReplyDelete
  9. huuuu
    tulah
    dh x taw mane yg betol mne yg salah
    doakan yg terbaik je kan :)

    ReplyDelete
  10. agree kak,
    saya pon ada cerita bab bila popular itu...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...