Monday, October 31, 2011

KETOPRAK , BAKSO & bubur sum - sum ~ semua ada


salam semua

lepas penat lelah mencuci mata kami makan di food court TANAH ABANG nie .. not bad , banyak pilihan .. walau semuanya pada akak agak2 pelik .. memang berbeza dari menu2 di mesia .. 

alhamdulillah walau banyak pilihan tapi kami tetap mengutamakan makanan halal disini .. syukur sbb dah puas belek2 menu dan perhatikan dengan betul2 tanda halal tuu barulah kami berani makan dan menemui menu yg menyelerakan .. yuk layannnnnnnnnnn


ingat nak cuba makan bakso nie .. nak rasa sama tak mcm di mesia .. sayang masa kami sampai dah tutup @ x buka rasanya .. 

yeahhhhhhh kami makan di rest nie .. ok lahhh sbb menu2 dia semua masuk dik akal ekekek


akak order air nie .. es doger kelapa .. sedap sgt2 .. 

dan ini ala2 cendol kalau di mesia .. hurmmm pun sedappp , masih terasa lekat di tekak air gula kat bawah tuu :)

yeahhh ini menu2 kami .. akak , adik dan mak makan menu yg sama .. nasi ape ?? x hinggat dohhh namanya ekkeke 

dan ini menu pilihan hubby .. dia x nak makan ayam dah .. soo amik ikan sungai nie ..


air yg akak minum tuu adalah ais doger kelapa .. sedappp sgt2 .. ada campuran santan dan gula dibawahnya , kena gaul dulu baru minum .. yumx3 

puas nak habiskan bahan2 dlm tu .. nasi dia sikit je .. yg banyak adalah bahan terutama tahu grg .. besar betul , seketui2 mereka letak huhuh :) mcm biasa tukang habiskan adalah mr hubbyyy !! :)

dekat sini kalau uols nak tahu banyak makanan yg di letakkan tanda halal .. tapi ada juga kedai2 yg dlm masa yg sama menjual daging *B ... soo memang kena hati2 lah .. tgk betul2 tanda halal itu dan rajin2lah bertanya  .. kalau tidak huhuhuh x dapekkk nak nolongggg huhuh


TANAH ABANG ~ sopink ala kadar


salam semua

hurmm lepas puas ke tugu monas , kami decide nak ke TANAH ABANG .. tempat nie macam ala2 pasar borong lahhh .. banyak tingkat .. ada 12 tingkat uuu .. setiap level menempatkan pelbagai jenis jualan , ada fabrik , langsir2 , blaus wanita , pakaian kanak2 , beg tangan dan mcm2 layie .. mula2 sampai tuu fenin sbb macet sgt ! ( jem giler ) .. perghhh sampai anak2 x nak turun , hubby suh mereka balik ke bilik bersama ayah akak .. sib baikk mereka x kesah .. sbb memang tempat2 mcm nie x bagus bawak budak2 .. konperm mereka bosan kan .. sesuai utk kaum hawa je  .. ekkekek 

masuk2 je rah start rambang mata .. pandang sana pandang sini semua nak beli .. murah sikit lahhh standard harga pun ada .. nak2 jubah .. ada yg cantik2 dan ada yg murah2 .. mahal punn ada , kena pandai bargain lah kan .. nak2 bila mereka lihat kita org luar .. :) 

ok jom layan pic kami jalan2 cuci mata huhuhu




yang banyak kami rembat adalah telekung sembahyang .. kiriman mak2 saudara dan atuk .. hurmm oklahh akak dpt lah rembat satu .. x lah murah sgt tapi murah dari di mesialahhh .. :)


hubby nak cari suar jeans .. tapi sayang semua x sesuai dgn nya .. dia tinggi kan .. bila cakap nak yg macam nie mereka semua nie x pahammm huhuh , last2 hubby malas ! ...


wajah kepenatan kami huhuhuh

bayangkan kalau ada yg sesat di tmpt mcm nie .. mauuuu nangis !!!

yaaaaaaaaaaa ini lah hasil rembatan kami .. x nak lah tunjuk satu persatu .. barang biasa2 je .. selain telekung semayang , dptlah beg tangan , wallet buat hubby , sandal crocs anak2 dan hubby ... kalau blaus pula mak dan adik yg ada beli .. akak .. huhuhu budget x cukup :)


TUGU MONAS ~ luas pandang JAKARTA


salam semua

ok kita sambung cerita di jakarta ok .. jgn bosan2 tau .. banyak lagi pic nie .. maklumlahh pergi ramai kan .. soo memang banyak lah amik gambar .. :) ok2 .. sblm kami masuk jalan2 di muzium nasional nie , sempatlah akak dan anak2 bergambar dengan salah satu tugu di persekitaran monas nie .. salah satunya adalah tugu berkuda nie .. x sempat nak baca kisah di sebalik tugu nie .. tinggi ya amat .. kita dibawah kecik je ..

mak , ayah dan pak jamal tunggu di kaunter utk masuk ke muzium sbb masa tuu muzium nasional ini x buka lagi ... melalui situ kami terus ke menara monas :)

anak2 berposing sakan .. :)

panas mentari x leh cakap lah .. sib baik sekejap je masa kat situ :)


bersama adik .. 


dah masuk dlm muzium nie ada pula org menjual aiskrim .. hurmmm macam biasa , anak2 akak sure nak kan .. termasuklah tuk mereka .. 

v


v


v


v


v


v


suke sgt pic nie .. so sweet .. cayunk nye zahrien kat tuk ayah nyeee :)




ahahaha mood masa nie dah layuuu :)

masa ni kami dah pun berada di altar tugu monas .. sejuk sgt2 keadaan diatas .. angin kuat .. dan boleh lah lihat persekitaran jakarta .. sama je ngan KL tower , cuma KL tower diatas nya lebih luas kan .. di altar tugu monas nie kawasan x luas .. kecil je ..


cantik kan ..


anak2 yg xcited .. nak tgk guna teropong tuu kena masukkan duit .. 5000 ribu rupiah untuk 5 minit .... huhuh

merenung jauh .. huhuh risau pun ada .. manalah tahukan ekkeke


waktu nak ke parkir kereta kami , dari tugu monas kami naik keretapi mini yg disediakan utk pelancong2 yg melawat tugu monas .. haaaaaaaaaaa nie percuma :)) anak2 siap nak naik 2-3 kali ekekke


ps : nak BW jap .. nanti tunggu sambungannya yaaaaaaaaaaa :)

Sunday, October 30, 2011

makan banyak2 ~ TUGU MONAS monumen negara


salam semua

ok kita sambung citer ... bangun pagi2 anak akak dah ajak nak berendam dam bath tab .. hurmm bukan main suke si kecik zahrien tuu .. x hinggat dunia .. sib baiikkk x pecah bath tab tuu dibuat budak2 nie ekkekek .. yelah sesekali kan .. sib baikk otel x der kolam renang .. kalau ada , mauuu mereka x naik2 kan .. 

lepas mandi2 kami bersiap bfast di bawah .. makan banyak2 kata tok mi dia .. sbb risau kalau lapar .. bukan ape .. bukan x makan dah tapi anak2 akak nie x menentu masa nak makan nye .. mana2 tempat kalau singgah adeee je mulut tuu nak kunyah kan .. sooo awal2 kena suruh makan banyak

destinasi kami pagi2 tuu adalah ke TUGU MONAS jakarta .. alahhh ala2 KL Tower tuu cuma yg unik dan bezanya tugu monas nie dibhg atas sekali di salut dengan emas tau ! .. sungguh kagummm , boleh tahan kaya indon nie kan .. kata pak jamal ini dibina zaman sukarno dulu ..


pic bawah seksi sikit ... ekekke pejam mateeee

v



v



v



v



v



 anakkk oh anak kannnn :)


 bfast akak di pagi tuuu .. sedappp mee grg dia x sama mcm yg akak grg ekekke

 tgk lah si kakak .. makan penuh semangat ! .. :))

 lepas makan mee akak mencuba bubur dia .. urmmm boleh lahh tahan :)


 kuar otel nampak bapak yg menjual pelbagai makanan panas nie .. dijamin HALAL kata pak jamal .. kalau beli pagi2 ok lah .. kalau dah sampai tgh ari x elok sbb dah banyak lekat habuk huhuh .. yelah mereka nie jual di tepi2 jalan je ..

 menuju ke TUGU MONAS .. si budak bertuah yg nak macam2 .. banyak lak org menjual sepanjang kami berada disana huhuhu


 berdua itu perlu .. tu pun puas nak ajak bergambar bersama .. huhuh malu katanya .. MALU ! huwaaaaaaaaaa


 pic nie punnn puas nak amik ekekkeke

bergambar bersama .. kat bawah nie ada jalan terowong menuju ke bahagian atas tugu tuu .. kami masuk dengan bayaran rm 3 sekepala rasanya .. bolehlahh .. nak masuk monumen dia pun boleh .. bayar jugak huhuhuh , semua dengan duit yeeeeeeeeee .. no free2 .. :)


alkisah selepas kami berada didalam nie .. kamera akak jatuh dan JEM ! huhuh geram sbb adik akak x tercapai masa akak hulurkan padanya .. huhuhu soo lepas2 nie pic adalah dari kamera adik akak .. huhuhu nampak gayanya konperm lepas nie kena cari kamera lainn lahhh huhuhu


Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...