Tuesday, May 31, 2011

tidak lah JELITA mana ..


salam semua

huhuhu x de lah jelita mana pun mereka2 nie kan ?? kalau x make up , takut lak tgk ekekeke :) alhamdulillah akak di kurniakan wajah yg x seberapa nie .. make up pun cantik .. x make up punnnn lagi cantik ! ahaksss pelacan lah pulak !!!!!


 






ps : internet lembabnyaaaaaaa lah pulokkkkkk .. satu2 loading huwaa






Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

TIDAK ada RASAMAS !


salam semua

jumaat minggu lepas waktu lunch akak diajak kawan ke ECM .. jalan2 katanya sbb nak pi beli perfume dan sorang lagi tuu nak usha baju anak teruna dia .. kebetulan ada sale .. hermm mereka lah yg membeli .. akak tgk jewww .. bukan x nak beli tapi budget x der utk bulan nie .. sibb baik lah x tergugat iman nie .. kalau tidak melayang jugak kad kredit kuu goreskan ekekeke

lepas dah jalan2 peyut lapar lah pulak .. 1st nak makan KFC .. tapi mak buyung kawan akak tuu dah lama ngidam nak makan RASAMAS .. akak ok jew .. sbb punnn dah lama x makan .. huhuhu mcm biasa ... selalu mengecewakan akak .. kenapa erkkk rasamas skrg dah x sesedap dulu huhuhhuu

ruang dalam RASAMAS 

masa nie org x ramai punnn tapi service dia huh ! lembab ... huhuhuh

nie je yg akak order sbb still kenyang masa tuu ..
dan bawah tuuu my friend , mak buyung yg order .. lambat ! sampai lapor2 dah .. sorang lagi kawan amik laksa penang .. perghhhhhhhhhhh pedas nak mati ! .. adehhhhhhhhhhh


air yg akak dpt sekali ngan noodle tuu .. but akak x minum sgt sbb dah lama x minum ais dan gas nie .. sorry 

mereka2 yg kelaparan huhuh .. ciannn kat kawan2 akak petang tuu , dah lah lapoor , pedas pula !

pic last surelah pic tuan tanah ekekekekke


UOLS DAH MAKAN ! .. AKAK BARU NAK PI MAKAN .. HUHUH BILA TERINGATKAN RASAMAS TUU , SUMPAH X NAK MAKAN DAH !





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

Kalau KENCING malam


salam semua

bukan nak cerita pasal anak akak yg kencing malam tapi tertarik dgn topik yang dibincangkan disini .. masalah kencing malam nie , boleh dikatakan ramai ibu2 yg mengalaminya .. specially bila anak2 yg dah free dypers kan .. termasuk akak , tapi akak still x berani nak free dypers utk zahrien sewaktu dia nak tidur , walaupun dia x minum susu sblm tidur .. 

ermm entahlah .. mgkin sbb x nak letih menjemur tilam @ sebagainya .. akak x pernah lupa pernah sekali riena terkencing malam di tilam .. masa tu dia dah pra sek .. yaaaaa tuhan ! seksanya sbb mereka tidur berlapikkan tilam yg tebal .. huhuh bila ditanya , katanya dia bermimpi .. hermmmm adakah mgkin kerana mimpi yg menyebabkan kita terkencing malam ?? nasibbb baik itu lah [ertama dan terakhir dia terkencing malam !

oleh Hafizah Iszahanid

Masalah anak kencing malam (bedwetting) sememangnya antara perkara yang membimbangkan ibu bapa apabila pulang ke kampung atau bercuti. Persoalannya, apakah ini satu tabiat biasa yang boleh dibiarkan, apalagi jika ia berterusan sehingga si anak mencecah usia 6 tahun?

Menurut Khidmat Nasihat Kesihatan United Kingdom (NHS), kencing malam atau nama saintifiknya 'nocturnal enuresis' sangat biasa di kalangan kanak-kanak terutama di bawah usia 7 tahun. Satu dalam 5 kanak-kanak berusia 7 tahun, satu dalam 20 kanak-kanak berusia 10 tahun berhadapan dengan kencing malam dan ia lebih kerap ditemui di kalangan kanak-kanak lelaki berbanding perempuan.

Kadang kala tabiat kencing malam boleh juga disebabkan oleh keadaan kesihatan seperti masalah diabetescystitis (radang pada pundi kencing). Ada juga di kalangan sesetengah kanak-kanak, tabiat ini mungkin disebabkan ketidakupayaannya menghasilkan hormon anti-diuretik dengan cukup yang berfungsi mengawal penghasilan air kencing pada waktu malam.

pic : google

5 Panduan Atasi Anak Kencing Malam

* Jumpa doktor bagi menghentikan permasalahan ini jika anak anda berusia 6 atau 7 tahun. Ujian akan dijalankan bagi memastikan anak bebas daripada masalah jangkitan pundi kencing.

* Jangan hukum anak kerana ini memberinya lebih banyak tekanan. Kanak-kanak ini tidak upaya mengawal tabiatnya dan hukuman akan menjejaskan jati dirinya.

* Hormati hak peribadinya - kanak-kanak malu kerana kencing malam dan tentu dia tidak mahu orang lain juga tahu mengenai masalahnya.

* Latih anak bangun malam untuk kencing. Amalan setiap malam akan mendidik akal dan tubuhnya untuk bangun membuang air kecil sebelum dia kencing di katil.

* Berfikiran positif dan sabar. Beritahu diri anda yang usaha si anak menghentikan tabiat ini memakan masa. Sikap kurang sabar hanya menjadikannya lebih tertekan.

info sepenuhnya : DISINI


harap dapat membantu kawan2 dan adik2 sekalian yg mana dah berumahtangga ,, tapi x mustahil kalau org dewasa juga mengalami kencing malam .. adakalanya seperti didalam mimpi juga .. betul tak ??

 

Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

Monday, May 30, 2011

kerdil disisi SI KAKI panjang !


salam semua

huhuhuhuh x menahan akak melihatnya .. x pernah lagi jumpa insan kerdil nie .. pernah tahu lahhh .. dan si kaki panjang nie ... perghhhhhhhhhhhhhh panjang benorrrrrrrr ! terkasima kejap akak bila lihat nie huhuhu , 
ok lah moh layan pic2 nie :))

He Pingping from Inner Mongolia, China's autonomous region, the world's smallest man sits underneath Svetlana Pankratova from Russia, the Queen of Longest Legs, as they pose at Trafalgar Square in London, Tuesday, Sept. 16, 2008.


Pingping, born with primordial dwarfism, holds the Guinness World Record for the smallest man at 74.61 cms (2 feet and 5.37 inches) and Pankratova holds the Guinness World Record for the longest leg of any woman at 132 cms (4 feet 4 inches) in length.


kecilnya dia di bawah si kaki panjang .. panjang tuu woooooooooooooo
hari nie nak berbuka apa ya ?? any idea huhuh





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

janji KENYANG !


salam semua

semalam x tahu nak masak ape , sampai rumah dari kg dah cakap ngan hubby x nak makan nasi .. so akak pi beli bahan2 utk buat mee grg .. ermm mcm biasa mee grg akak x der sayur .. tu mujur ada taugeh .. sbb anak2 akak x suke .. ermmm alhamdulillah selamat utk mlm tuu .. makan pun dah agak lewat , dah dekat kul 8.30 mlm .. x perlah janji akak x lapar sgt sbb insyaallah bekalan utk perut hari nie :))

 mee grg biasa2 jeeeeeeee :))

 bahan2 punnn biasa2 aje .. :)



haaaaaaa kebetulan ont'tway balik ada pasar malam .. tujuan hanya satu nak beli kacang rebus nie .. huhuh dah lama mengidam nak makan .. sedappp ! sebekas rm 2.00 , ok lah kannn

UOLS DAH LUNCH ! ...

 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

sejuk-sejuk di TEKAK


salam semua

rinduunya kat uols .. 2 ari akak x online sbb balik kg .. mlm jumaat tu nak lah jugak BW di rumah sekali tenet di rumah pun JAM huhuhu .. sooo memang x beronline lah akak sehingga ke pagi nie .. sooo daku kembali ... hope tenet di rumah will be ok petang nanti .. :) anak2 ada dirumah nie , kecuali zahrien , akak still hantar nursery sbb kalau bertiga beradik tuu dirumah alamatnya akak sakit kepala bila balik :) 

ok nie cerita kelmarin , akak try test buat aiskrim kat umah dengan anak2 .. ekekkek tapi rasanya x berapa nak jadi sbb akak blend 2x jewww .. huhuu anak2 dah x sabar nak makan specially zahrien , 2-3 kali ulang2 bukak peti .. tensi juga akak nie .. hermm mereka xcited bila dpt tahu akak buat aiskrim .. hasilnya ermm tgk lah .. x berapa nak jadi .. aiskrim milo with coco crunch .. main bedal je masuk ape yg ade ekekke :))

tapi tulah ..x sampai sehari punnn aiskrim dah habis .. ngan ayah2 nye suke sgt .. janji ada gaye2 aiskrim katanyeee huhuhuhhu :) nak sejuk kan hati ibu yg frust sbb x berapa nak jadi


 dah lah puasa hari ini .. insyaallahhhh :) x menahan lak tgk nie pagi2 ..



resepi cilok dari adik NUANZA .. thanx dear , akak tiru2 tapi still x jadi .. tak pe , next time buat yg betul2 sampai jadi .. :))

macam mana dengan program cuti sek uols .. akak so far x plan ke mana2 lagi dgn anak2 .. tgk lah nest week koot kalau ada pun .. banyak kenduri kendara di kg kalau cuti sek nie .. sooo kena plan elok2 ..:)) sambil2 menternak badan ekekkekek

ps : pagi2 nie akak ada pendaftaran pelajar baru ke UCSA , akak bertugas di kaunter penginapan .. sampai pukul 11.30 .. soo till than , see u olas lepas nie :)





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

Friday, May 27, 2011

biar TUA janji CINTA ..


salam semua

sorry sgt2 akak lambat update ari nie .. baru lepas habis meeting dgn bos UTM .. huhhu banyak betul agenda nak2 masuk sem baru nie .. sure kerja banyak lepas nie .. :)) senyummmmm je akak nie kan , x perlahh nak buat mcm mana namenya kerja .. kena ikhlas walau rasa penat semacam .. :)) lepas2 nie akak akan bercuti selama 3 hari .. x tahu nak kemana .. cuti sek kann .. sok dah bermula .. uols kemana ??

ok sebenarnya akak tertarik dgn berita tomok nak kawin nie .. ermm dia ambil gadis berusia 32 tahun , means 5 tahun tua dari dia .. haaaaaaaaa jgn x tahu .. dia sgt2 lah mude buat gadis itu .. tapi tulahhh dah namanyee jodoh kannn :) janji dah cinta ....

JODOH ...Tomok dan Siti Rahayu berkenalan secara kebetulan.

KUALA LUMPUR: Juara rancangan realiti TV, One In A Million musim ke-3, Tomok atau nama sebenarnya Shah Indrawan Ismail, 27, akan menamatkan zaman bujangnya pada 1 Julai depan dengan pramugari Penerbangan Malaysia (MAS), Siti Rahayu Abas, 32 .
Tomok berkata, dia mengenali Siti Rahayu sejak lapan tahun lalu dan memilih 1 Julai ini sebagai tarikh akad nikah yang akan berlangsung di Dewan Serbaguna Datuk Keramat di sini.

Penyanyi yang kini popular dengan lagu Merentas Masa itu berkata, dia mengenali bakal isterinya itu secara tidak sengaja pada 2003 sebelum bertukar-tukar nombor telefon.
“Ketika itu Tomok terbabit dalam satu set penggambaran telemovie bersama New Boyz di Cheras. Kebetulan, Siti Rahayu melalui kawasan penggambaran itu dan kami bertegur sapa selain bertukar-tukar nombor telefon sebagai peminat dan artis,” katanya.


sepenuhnya : HMETRO

apa pandangan uols bila berkahwin pasangan kita lebih tua dari kita .. maksud akak kalau kita kahwin dengan wanita yg lebih tua .. bukan setakat 1-2 tahun tua .. tapi 5-6 @ selebihnya tua dari kita ?? hermmmm pernah juga terfikir .. bila dah tua nantikan .. si isteri lebih nampak tua dari si suami .. apa perasaan si isteri waktu itu ?? ekekekek akak dan suami sama tua .. kami cuba berbeza 5 bulan sahaja .. akak tua 5 bulan dari suami :)) 

JANJI HIDUP BAHAGIA .. DENGAN SULAMAN KASIH SAYANG DAN BERTOLAK ANSUR SUDAH MEMADAI , INSYAALLAH HUBUNGAN AKAN KEKAL SELAMANYA 


 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

Thursday, May 26, 2011

huhuhuuhuhuhuhuhu


salam semua

 sure pelik dgn tajuk entry akak kali nie .. kan kan kan
ok .. sgt2 cantik kan dari pandangan mata kite  ...ada apa2 yg pelik tak dengan apa yang anda dpt lihat dari gambar ini ???


  sungguh putih bersih kulitnya kannnn 



dan ia adalahhhhhhhhhh

 v
v


v


 lagi 


v


v


v


v


v


 dan lagi 



v


v


v


v


v


v


v


v


What the *@^(#@#, she's a man!!!!








Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...