Monday, January 31, 2011

Cucur Togeh & Carrot

  
salam semua

mlm nie x daya nak masak .. so buat nie jer
kebetulan nina & riena x der , mereka dah ikut nenek mereka balik kg pagi tadi sempena cuti sek CNY nie ...  soo dinner kami mlm nie cucur togeh & carrot jer .. jadilahhh , bila malas mcm ini lah
menu diettt konon ... ekekekkeke , nak tulis panjang2 punn dah x daya ... :)




ps : sunyi lak bila budak 2 org tuu x der .. nie zahrien dah duk merenggek jer nie .. bila kakak2 dia x der nie sunyilah kan .. aduhhhh 


Pencarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011


salam semua 

arinie x sempat nak BW .. akak akan BW mlm nanti yer .. tunggu yer semua ..
nie masuk dan update sekejap jer .. xtually baru habis meeting dgn DATO CEO kolej dari kul 8.30 pagi sehinggalah jam 1 tgh ari nie .. 

banyak amanat sempena kami nak ke Kolej Universiti nie ..
soo akak update mana yg sempat jer  ... tadi tgk ada mamber blog yg TAQ contest nie .. tgk senang jer .. joint jerlahhh ekekkeke
akak di TAQ oleh adik Bee aka http://syiraciecie.blogspot.com/

Pencarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011




 Buat entri bertajuk : Pencarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011 (done)
Letak Header Hikayat Si Luncai  (done)
Jawab soalan ni : Blog korang ringan, ideal atau berat ?   (done)
Tag rakan-rakan blogger korang sesuka hati     (done)
Pastu postkan link entri korang ke ruangan komen entri ni       (done)
Blog-blog yang join segmen ni luncai akan timbang berat di iwebtool 
Pemenang akan luncai promote dalam sticky post selama 1 minggu

Tarikh tutup 31 Jan 2011 / 11:59 PM


Blog Korang ringan , ideal @ berat ?

akak rasa blog akak ideal .. sbb akak selalu update dgn entry2 terkini mengenai kehidupan akak dan suke share knowledege2 dunia skrg , serta akak x lupe share mengenai herbalife dan tips2 kesihatan :)

TAQ : kepada semua followers tersayang akak :))


Sunday, January 30, 2011

KIDS & KINDERGARDEN BY SIAPA SAYA? SAYALAH..


salam semua

mlm2 nie nak joint contest lagi ...
ermm mana tahu ada luck kan :)
moh kita ramai2 joint nak .. klik ajer kat banner bawah tu ..

doakan akak berjaya yer ..


 


dan

gambar yg dipertaruhkan adalah
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


nama : Putra Muhd Saiful Zahrien
umur : 3 tahun
Tadika Langkah Gemilang

tarikh tutup : 06 feb 2011






The Dipr - Sudu Khas Untuk Biskut Oreo


salam semua

haa petang tadi akak layan biskut nie di rumah 
sambil2 BW .. sedappp , korang suke tak ?? dan rupenya di negara luar ada terciptanya the DIPR nie sudu khas untuk biskut oreo .. haiii macam2 hal dunia skrg nie kan ..ermm nampak sgt biskut nie amat popular disana ..

haaa x pernah lagi nampak di mesia nie .. ker dah ada ??
kowang pernah tgk ??
 
  The Dipr
 cantik kan sudu nie .. x terfikir lak akak melihatnya .. ekekkeke

 
 
akak dan anak2 memang suke biskut nie .. tapi  x leh makan banyak sbb manis + mahal skrg nie .. jadi sowi lah nak makan selalu kan :))

Blogger Mata Cantik


 salam semua

haaa ari nie akak suke 
sbb !!! adik yana yg cumie nie menjenggah umah akak  nie ..
yerlah kan .. akak nie bukan lah blogger yg femes punn .. sekadar berBLOG utk mengisi masa lapang, tetiba ada adik si mata cantik nie dtg jenggah 

haaa walau pun kat shoutmix akak tuu jer
eekkekek thanx dikk sungguh akak terharu .. akak ingatkan blogger2 yg dah femes nie x nak singgah umah akak yg x seberapa nie .. maklumlah org x pandai IT .. duk tulis punn merapuuu jerk ekekekek

Cik yana nie dah femes tau .. dah beribu follower dia .. x sangka sudi jenggah blog akak nie suke tgk mata dia .. cantik ! BOLAT

dia adalah cik Yana

 

 kata nak bagi cadbury .. nakkkkkkkkkkkkkk
x kan x nak kannn ekekekke

** akak tgh tunggu kalau2 ada lagi blogger2 fames yg sudi jenggah akak disini :)

ps : mcm mana kalau akak dah femes ?? adakah akak akan pergi ke blog2 newbie nie ?? insyaallahhh sure akan singgah .. tapi masa tuu akak dah x kerja koot .. duk melayan blog ajer .. sebagai kerja baru ekekekek ( perasan femessss )

Contest pic hitam putih paling cool !


salam semua

haa akak telah di TAQ oleh G akak mama Gee
ekekek sejak menang contest muslimah paling anggun nie ..gatai2 jer nak joint contest kann

ekekekke bukan berlagak tapi dah kebetulan adik G taq akak kann soo kenalah jugak usahakan cari pic hitam putih paling cool ..

contest nie dianjurkan oleh adik Si Gadis Mata Coklat 





1.Kena jadi follower blog ni ~ DONE
2.Letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ni ~ DONE
3.Buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100? ?*ayat yang simple je tau!* ~ DONE
contoh : kalau saya menang , saya nak shawl banyak - banyak !
4.tag 5 kawan-kawan yang korang rasa mesti dia nak join ! ~ DONE
5.tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011


ok .. pic yg akak pertaruhkan adalah 

taraaaaaaaaaa


pic .. my love ayah wiff ibu ..
wajah tua ayah diambang usia 68 tahun .. yang keletihan
ayah masih gagah walau ingatan sudah sedikit kurang .. walau mcm mana sekalipun 
we all LOVE ayah so much !!!




pic asal

v
v
v
v
v

 


** kalau akak menang akak pun nak cardigan ( suke mcm yg G request jugak )  .. x kesah lah berapa helai .. janji dpt satu + mana2 FM luar negara .. maklumlah akak nie FM collector ..



 akak nak TAQ

angah sayang
adik mummy ayu
adik gieyana life
adik reiyana ynn
&
kak alona cintamanisz

 

Rita Rudaini Tamatkan Sengketa Dengan Mertua


 salam semua

alhamdulillah baca berita pagi2 nie .. pasal rita & family Aidil Zafuan .. ermmm syukur lah mereka dah berbaik semula .. haa kan bagus mcm tuu .. 

akak sebenarnya ada pengalaman mcm nie .. tapi dari sebelah akak lah .. akak dan hubby kawin suke sama suke .. but kami adalah dua pupu iaitu nenek dan atuk adik beradik .. so kami dlm satu family .. tapi ayah dan mak akak x berapa suke dan menentang keras perkahwinan kami , entahlah mereka x suke akak kawin dua pupu nie .. ( sbb x leh citer .. )  .. tapi masa tuu akak bertekad nak teruskan jugak ..mak yg lebih x suke .. tapi sebulan lepas kami kawin mak dah leh terima sbb ayah akak selalu nasihat , x baik kita x suke hubungan mereka nie sbb nanti anak kita yg susah .. seperti tidak merestui .. bila ibu & bapa x merestui banyak masalah akan timbul dlm perkahwinan ini ..

sekarang alhamdulillah mak dan ayah akak x marah lagi .. mereka dah suke .. dah 11 tahun kann :) cucu2 mereka punn dah besar .. :) syukurrr 
dan berbalik kepada kisah rita nie .. akak suke sgt sampai ada rasa lega di dada nie bila baca ..



PETALING JAYA: Hubungan yang keruh melibatkan pelakon Rita Rudaini Mokhtar,35, dengan keluarga mertuanya kembali jernih apabila kedua-dua pihak sudah menamatkan perselisihan faham yang tercetus hampir tiga tahun lalu.
Peristiwa air mata itu berlaku di Pusat Perubatan Prince Court, Jalan Tun Razak di sini pada malam Khamis lalu apabila suami Rita, Aidil Zafuan,24, membawa ibu dan bapanya Azizah Arshad,58, dan Abdul Radzak Salleh,61, untuk menziarahi cucu mereka, Airit Rayyan Rizqin yang berusia dua tahun di pusat perubatan itu akibat demam panas.

Ketika tiba di pusat perubatan berkenaan, Rita telah meluahkan segala isi hati yang terbuku selama ini sehinggalah kedua-dua pihak bermaaf-maafan bagi menjernihkan segala kekusutan yang terjadi.

“Emak sayangkan Rita. Mak restu perkahwinan Rita dengan Aidil,” kata Azizah sambil memeluk menantunya dengan linangan air mata.
Rita juga turut mencium tangan Abdul Radzak sambil kedua-dua mereka meminta maaf di atas segala masalah yang telah berlaku selama ini.

 kisah lanjut DISINI


 ps : kalau kita kawin tanpa restu mak dan ayah .. memang susah .. kalau boleh mintalah restu mereka dulu barulah teruskan .. tapi kalau dah jodoh kita kuat .. insyaallah mak dan ayah kita akan paham .. inilah jodoh yg allah dah tetapkan :)

dadar ikan & kuehtiaw goreng ajeeee


salam semua

dan selamat pagi !! .. dah bfast lumm .. akak bfast nie pagi nie ..ermm dadar ikan grg & kuehtiaw goreng ...

 sini ujan jer dari tgh mlm tadi .. so bangun semayang subuh akak dan anak2 tidur balik ekekekek .. jarang kami mcm tuu selalu akak kalau dah bangu subuh x tidur dah .. banyak mender nak buat .. tapi ari nie kami tidur balik sbb ujan dgn lebatnya ...

ekekekke so ujan2 nie lapoor lah kan .. akak bangun dlm kul 8 tadi terus siapkan sarapan kami .. :) jemput makan semua ..
 
 
 dadar ikan
 

 kuehtiaw goreng 



 close up sikit ekekkekeke




ps : ari nie nak BW lagi .. sementara x masak .. ekekkekek lauk semalam dah ada .. :)

Saturday, January 29, 2011

Kuman KU2 Pelawak Bob Sakit Jantung Bengkak - obesiti !!


salam semua

dan selamat petanggg ... ok dah lucnh lum .. akak x lunch arinie .. masak utk anak2 jer .. masak lemak kobis dan ikan goreng sahaja ekekek simple jer kan .. ermm masak banyak2 lauk pun anak2 x makan .. sayr kobis nie masak lemak memang kegemaran anak2 :) 

ok lah bukan nak citer pasal masakan akak ari nie .. nie akak aa dgr dlm berita pasal BOB kumin nie .. aduhh ciann dier kan .. dlm ICU .. dan keadaan dia mcm dah stabil .. katanya dia sakit sbb keadaan dia yg terlalu berat tuu .. berat ia mencecah 212 kg uuuuuuuuuuu uuhuhuhuhu takutnyaaaaa bila dah berat mcm tuu banyaklah yg tersumbat .. 

Haaaa keadaan dia skrg nie menjadikan pengajaran kepada kita semua agar kita lebih berhati2 dlm memilih makanan harian kita ...
akak harap dia x ape2 .. kita sama2 doakan yaaa ...




Bob berada di ICU selama tiga hari baru-baru ini kerana jantung bengkak.
HUSNI Mohd Rawi atau lebih dikenali dengan nama Bob KU2 atau Kuman telah dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) di Pusat Rawatan Islam (Pusrawi) selama tiga hari setelah doktor mendapati jantungnya bengkak akibat paru-parunya dimasuki air.

Bob, 38, yang dihubungi semalam berkata, keadaannya kini sudah stabil dan dia sudah dimasukkan di wad biasa, namun masih di dalam pemerhatian doktor.
“Semuanya berpunca kerana saya tidak cukup rehat. Sejak pulang dari umrah beberapa hari sebelum Ramadan lalu, saya tidak cukup tidur ditambah pula dengan kerja yang banyak. Bila kurangnya tidur, macam-macam penyakit datang ‘serang’. Saya diserang demam dan batuk-batuk selama seminggu. Isteri saya, Sri Hidayu akhirnya paksa saya ke klinik. Doktor kemudiannya suruh saya ke Hospital Pusrawi. Ikutkan saya, memang saya tidak mahu ke hospital, tetapi setelah isteri saya tetap memaksa, saya pergi juga. Di sana barulah saya tahu keadaan saya agak bahaya juga dan doktor cakap jantung saya bengkak kerana paru-paru saya dimasuki air. Saya berada di ICU selama tiga hari dan baru hari ini (Isnin) saya dimasukkan ke wad biasa pula. Insya-allah, bila air sudah kurang sikit dari badan, barulah saya dibenarkan pulang,” kata Bob yang sudah empat hari berada di hospital.
Kata pelakon dan penyanyi ini lagi, dia juga ingin mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan artis seperti Zaibo dan Azwan Ali yang datang melawatnya ketika dia terlantar di ICU baru-baru ini.
“Saya ni jenis yang tidak suka nak heboh-hebohkan sangat tentang hal ini. Mana yang tahu, tahulah. Lagipun, sepanjang berada di hospital, saya dijaga dengan baik oleh isteri tercinta. Apapun, alhamdulillah, keadaan semakin baik. Harap-harap cepatlah saya sembuh untuk meneruskan karier saya seperti biasa,” kata Bob yang sepatutnya sedang di dalam penggambaran sitkom Senario yang baru.

info lanjut : DISINI

 ps : arinie baru dpt BW .. rindu ngan nak jenggah kawan2 alam maya nie .. ader sape2 nak jumpe akak tak ?? ekekekek soklan lawak .. adehhhhhhhhhhhhhhhh :)) bukan apa .. petang nie akak dan family nak lepak di TAMAN BANDAR .. tempat waji bila tiba hujung minggu :)


Menang ! ... contest "Muslimah Paling Bergaya"


salam semua

 selamat pagi .. dah bfast lum ... akak pagi2 nie bfast nasi grg + karipap frozen & ring nuggets :) 
alhamdulillah sgt2 ... akhirnyaaaaaaaaaaaaaa :))
 petang semalam sempatlah jenggah blog sekejap di opis selepas bersibuk sakan uruskan mcm2 hal kerja ... huhuh nama pun kerja kan ... 

Cuma bulan nie memang agak2 sgt busy huhuhu .. memang x der masa langsung nak BW di pejabat .. yg sempat bila dah tiba petang2 sblm nak balik .. soo bila ptg semalam bukan blog .. baca shoutbox akak tuu .. ada adik yana ucapkan congrats ! .. hah congrats for what .. 

menang contest Muslimah Paling Bergaya .. what !!! 

ekekekek memang x percayalah kann .. ingatkan dah x der luck dahhh selama nie pun x pernah menang mana2 contest or GA .. so akak nie idoklah bertanya pada empunya blog akak contest tuu .. hermmm alhamdulillahh syukur sgt2 .. sampai akak lupa dah apa  adiah yg adik yana tawarkan buat pemenang .. ekekekek aci ! 

dan pic yg aku pertaruhkan adalah ini

dan ini adalah selingan kepada yg x berapa nak nampak pakaian
akak mlm tuuu :)




ps : ekekekek nie kemenangan pertama dan kemenangan manis buat akak sbb selepas kawin nie lah pertama kali berhias mcm nie dan  amat2 berpuas hati bila menang :)) ... bukan bangga diri tapi sekadar meluahkan kegembiraan sbb 1st time menang ....

Friday, January 28, 2011

makanan SEIMBANG @ SUPLIMENT

  
salam semua
 
dah lunch semua .. aaa ari nie ari jumaat kan :)
best lah ngulor2 tuu ekekekek .. akak x tahu nak kemana .. ermmm x plan mana2 pun walaupun gaji dah masuk kannn :)
 
soo ari nie nak cite pasal supliment nie .. ada kawan akak yg tanye elok ker makan supliment nie .. soklan cepu mas niee .. sbb akak pun x pernah amik supliment seumur hayat akak :) soo akak google utk cari kepastian dan ingin sharekan dengan semua ..

ok moh layan info nie .. mudah2an leh membantu ..

 


 
 
Membincangkan topik itu, Ketua Pemakanan di Institut Jantung Negara (IJN), Mary Easaw John berkata, selagi seseorang itu sihat dan boleh makan apa sahaja, mereka sepatutnya tidak perlu mengambil makanan tambahan.

Menurutnya, perlu atau tidaknya pengambilan makanan tambahan bergantung kepada kesihatan seseorang.Ini kerana keperluan bagi setiap individu adalah berbeza antara satu sama lain.

Menerangkan lebih lanjut kata Mary, secara umumnya, seseorang itu tidak perlu bergantung kepada makanan tambahan selagi mereka mengamalkan pemakanan seimbang dalam kehidupan harian.

“Sebenarnya kita tidak memerlukan makanan tambahan selagi masih mengamalkan pemakanan seimbang. Adalah tidak benar bahawa sebiji pil makanan tambahan mampu menggantikan makanan untuk tengah hari ataupun malam,’’ ujarnya.

Beliau menyangkal pendapat sesetengah individu mengambil makanan tambahan kerana berpandangan makanan seharian tidak lagi mampu memenuhi khasiat yang diperlukan badan.Katanya, untuk mendapatkan pemakanan seimbang bukanlah rumit seperti yang disangkakan sesetengah orang.

Seseorang perlu makan seperti yang disarankan dalam piramid makanan. Menu harian perlu seimbang - ada sumber karbohidrat, protein, serat, vitamin dan mineral - yang semuanya ini boleh diperoleh daripada makanan.

Beliau menjelaskan, sebenarnya hanya dalam kes tertentu seseorang itu disarankan mengambil pil makanan tambahan. Selain golongan tua, golongan pesakit yang mengalami masalah hati, batu karang, pankreas dan penghadaman antara yang disaran mengambil makanan tambahan.

Tidak terkecuali mereka yang mengamalkan diet sebagai contoh golongan remaja, wanita yang datang haid serta wanita hamil.


Sambung Baca: DISINI


ps : sok cuti .. minggu depan CNY .. anak2 akak semua cuti sek bermula senin nie .. sampai minggu depan .. syokkk nyer .. x yah bangun pagi2 dahhh ekekekke

 

INI pak DAVID manyak BAGUS !!!


 salam semua

ermm x tahu nak cakap apa .. bagus betul david teo nie ... dia menghargai pelakon2 dan krew produksi dia .. dgn pemberian hadiah2 nie .. yg paling best shahezy lah sbb dpt pakej umrah tuuuu

Salute lah mr david sbb menghargai org melayu / islam kita kann .. sukeeeee
ada untungnya jadi artis nie .. tapi kalau dpt produksi mcm METROWEALTH nie lahh .. x sia2 jadi artis :)

TAHNIAH !

9 Pelakon Terima Habuan Lumayan

KUALA LUMPUR, 27 JANUARI 2011: Lebih lumayan daripada tahun sebelumnya. Begitulah yang dapat digambarkan dengan ganjaran bonus yang diberikan syarikat produksi terkenal Metrowealth International Group of Company (MIG) kepada individu yang telah menjayakan penerbitan filem dan drama di bawah syarikat berkenaan sepanjang tahun lalu.

Pegawai Eksekutif syarikat berkenaan, David Teo telah berbesar hati membelanjakan sejumlah RM4.5 juta yang diagihkan sebagai tanda penghargaan kepada pihak yang terlibat secara langsung seperti karyawan, artis dan pihak media di atas jumlah kutipan yang membanggakan iaitu sebanyak RM42 juta bagi 11 filem yang diterbitkan.
Antara filem yang diklasifikasi MIG telah berjayaa mendapat kutipan pecah panggung pada 2010 iaitu Ngangkung, Adnan Sempit, Jangan Pandang Belakang Congkak 2, Santau, V3: Samseng Jalanan dan Cuti-Cuti Cinta.

Shaheizy Sam menerima sebuah rumah Semi-D serta pakej umrah bernilai RM30,000.

Menerusi majlis 1 Dekad, 49 Filem yang diadakan di Hotel One World, di sini, baru-baru ini, pelakon Shahaizy Sam telah dihadiahkan sebuah rumah Semi-D dua tingkat dan pakej umrah bernilai RM30,000 untuk tiga orang.

Nilai yang sama turut dimiliki pelakon dan pengarah muda, Farid Kamil atas kecemerlangan beliau menerusi filem arahannya sendiri, Cuti-Cuti Cinta dan V3: Samseng Jalanan.

Sementara itu Pelakon Wanita Terbaik Festival Filem Malaysia ke 23, Lisa Surihani dan heroin Adnan Sempit, Intan Ladyana membawa pulang wang tunai dengan jumlah yang sama iaitu RM15,000.

Pelakon jelita Nora Danish, Liana Shamsuddin dan Puteri Mardiana masing-masing menerima RM10,000. Tidak ketinggalan juga Angah Raja Lawak dan Azad Jasmin masing-masing turut dihadiahkan RM10,000 selain pelakon Cuti-Cuti Cinta, Cat Farish yang mendapat RM5,000 atas keberkesanan wataknya dalam filem itu.

Pengarah filem Ngangkung, Ismail Bob Hasim mendapat durian runtuh apabila dia dihadiahkan sebuah Toyota Alphard 3.5L atas kejayaan filem tersebut yang mendapat kutipan tertinggi dalam sejarah perfileman Malaysia, iaitu sebanyak RM8.4 juta.

info lanjut DISINI


ps : untungnyaaaaaaaaa jadi artis kan ...


Yang Manaaaa Satu .. PILIHAN KALBU


salam semua

huhuhu dah tgh malam baru dapt online dan update blog ..
kat opis latelty nie sebukk sgt2 .. huhu sedih .. sbb dah naik sem kan .. dgn nak prepare dokumen MQA , daftar budak2 baru nak masuk , daftar budak naik sem .. dan mcm2 layie .. bila dah awal2 sem nie memang akak terlalu sebuk .. mlm jer dpt online .. tu yang kebanyakan etry tuu auto publish jer ..
buat siap2 mlm2 .. lepas budak2 nie tidur .. akak lak berjaga .. paling lama sampai kul 12 ..

haaa ok lah x mo citer kisah tuu ..
heheheh nak citer pasal nie .. agak2 yg mana sesuai utk akak dan family akak .. konon2 nak tukar lah kann 
konon2 !!! ekekekkekekek

 current use .. nie hubby punyer .. akak pakai kancil 850 jer .. 
plan ( konon2 yaaaaaaaaa ekkekeke ) 
nak tukar keter hubby nie sbb dia
jarang guna .. masa beli rm 98k - sebulan 986.00 tahun 2008


 toyota estima - rm 140k ( kalau recon )

@

 chery easter - rm 89k (buatan china)

@



 proton exora - rm 72k ( buatan mesia )


kalau ikut ati akak .. nak yg cantik dan x membebankan akak nak bayar bulan2 ekekeke dan yg penting leh muatkan anak2 yg tembam2 semua tuuu .. plus leh bawak mak dan ayah serta grand nanny akak tuuu :) 
kalau uolss pilih yg mana ?? sorry pilihan hanya 3 sbb tu jer yg berkenan di mata akak & hubby ..


Thursday, January 27, 2011

Ni satu lagi bapa SETAN !


  salam semua

sedih lagi bila baca berita pagi2 nie
aduhhhh sib baikk lah budak2 nie dihalau keluar rumah .. dari di pukul habis2an atau didera sampai mati ker .. apalahhhhh nak jadi dunia nie .. sedihhh sgt2 bila baca berita mcm nie .. mana perginya mak budak2 nie ?? nie lah dia bapa SETAN !! x bertanggungjawab langsung !!! .. 

sanggup halau malah mendera !!! .. di terajang .. sbb hanya satu x bagi wang hasil anak perempuan sulung dia yg bekerja .. dannn rupa2nya ibu mereka melarikan diri .. haaa baguslah tuu kan .. tinggalkan anak2 dgn suami yg perangai mcm SETAN nie !! .. ( eii kan dah kuar ayat2 jahat .. )


DI SINI...bangsal yang dijadikan tempat tidur empat beradik selepas dihalau bapa mereka.

SETIU: Gara-gara kakak sulung gagal memberikan wang gaji hasil kerja sambilan di kedai makan kepada bapanya, empat beradik iaitu tiga perempuan berusia lapan, 10 dan 14 tahun serta seorang lelaki berusia tujuh tahun terpaksa bermalam dalam hutan ketika hujan lebat berhampiran Kampung Guntung dekat sini, selepas dihalau bapa mereka yang panas baran, awal pagi semalam.

Selain itu, kakak sulung berusia 14 tahun yang sudah tidak bersekolah mendakwa turut diterajang lelaki berusia 59 tahun itu sebelum tiga lagi adiknya dihalau keluar dari rumah mereka di Kampung Saujana di sini, kira-kira jam 1 pagi. 

Lebih memeranjatkan, penderitaan empat beradik yang terpaksa berlapar sepanjang malam dalam kesejukan itu membongkar kejadian lebih tragis kerana mereka sebenarnya sering didera lelaki terbabit apabila disepak, diterajang, ditumbuk, dihentak dengan hulu parang serta dicucuh puntung rokok.

Kesan kecederaan semua mangsa terbongkar selepas mereka dibawa ke Hospital Setiu (HS) di sini, untuk rawatan lanjut.

sumber : hmetro

 ps : ari nie ada pendaftaran budak2 naik sem UTM .. lambat sikit akak BW yer .. tunggu .. mlm tadi letih sgt2 .. sbb anak2 buat hal .. kena hantar tuisyen huhuhu

Wednesday, January 26, 2011

watermark - thanx a lot to adik NADIA ar-rumaisha


salam semua

akak baru dpt dari email ptg tadi .. x sabar2 nak tgk dan share ngan korang2 semua .. :) taraaaaaaaa nak tunjuk kan watermark akak nie ... huhuhu org dah lama pakai .. akak barulah terkedek2 nak pakai huhuhuhu ....

 x perlah .. org 1/4 IT nie ... ekekekek x kesah lah .. nak jugak ada watermark tuu .. dan utk pengetahuan semua .. ha nie bukan hasil kerja tangan akak tau .. BUKAN !  .. hehehe ini adalah pemberian ikhlas adik blogger yg amat2 pandai bab2 buat watermark nie .. dan yg paling akak terharu dia x mintak apa2 * bayaran * punn dari akak .. huhuhuh dia buat percuma buat akak .. 
ikhlas hati katanya ..

Ya allahhhh sungguh2 akak terharu masa mula2 citer pasal watermark nie , sbb ada jugak insan yg sudi menolong akak yg memang x pandailahh bab2 buat nie .. event nak apply watermark dlm pic punnn termenggah2 akak mencari dan mengodek ekkekekek ok lah kan .. 

akak sgt2 berpuas hati dgn watermark yg adik nadia aka http://nadiadania.blogspot.com/ buat nie .., sungguh cantik , kalau x percaya singgahlah umah dia  .. banyak watermark yg simple2 dan menarik untuk tatapan semua ...  :)

THANX A LOT sekali lagi .. nanti kalau ada jodoh kita jumpa .. leh akak belanja makan nasi kukus di shahputra yer dikkk :) oh ya adik nadia nie org kuantan rupenya .. haaa dekat sgt lah dikkk .. x sangka lah kan .. memang peluang jumpa tuu tinggii .. hermm dikk bila kita nak jumpa nie ?? :))








cantik kan .. buka nak puji diri akak tuu .. tapi nak cakap pasal watermark tuuuu cute sgt2 :)


ps : org kalau x lokek ilmu dan ikhlas nie hidup dia bahgia kan ... insyaallah tangan yg memberi lebih baik dari menerima .. tapi mcm akak menerima dgn penuh lapang dada sbb maklumlah bila x pandai tuu akak rajin bertanya .. dan sungguh2 terharu bila ada sudi dan sanggup tolong kita kann .. nak ucap terima kasih jugak pada semua blogger2 yg ada membantu akak dlm semua hal .. insyaallah budi anda di kenang sampai bila2 .. dan allah sahaja yg dpt membalasnya :))

 




Tasik Chini Giveaway


  salam semua

boring , penat , ngantuk dan sgt2 busy !! ..
oleh kerana itu akak terjoint ini GA 
muhahahahhahaha jgn mareeeee skrg nie tgh hanggin joint GA .. :)
saper2 nak joint leh jugak .. moh ramai2 kan ..

GA dari adik ecah aka http://ecahdenan.blogspot.com/


  

 Tasik Chini .. akak pernah sampai sekali jer disini , di pahang .. best sgt2 sbb keindahan bunga teratainya ..
masa mula2 sampai akak duk bayangkan andai kata adalah NAGA tasek chini nie .. aduhhh harus mati terkejut kami muhahahhah .. masa tu akak pergi ngan family , kebetulan menghantar adik kenduri kawin dgn org chini .. so x lepaskan peluang lahh .. luas jugak tasek chini nie .. kami dibawa menyusur sehinggalah ke sungai chini ( selama nie x pernah tahu ada sungai chini ) dan sepanjang menyusuri sungai tuu kami dibawa ke satu lokasi yg dipanggil lubang ULAR .. haaaaa jgn x tahu keluasan lubang tuu adalah sebesar luas mulut tong dram tuu .. peerghhh sungguh2 melopong mulut kami2 mendengar cerita dari pemandu pelancong kami tuu aka org asli sekitar tasek chini, besar betul ular nya .. kata mereka itu mitos dulu2 lah , mereka punn x dilahirkan lagi masa tuu  .. hermmm memang menarik .. kalu pergi sure x kan lepaskan peluang menyusuri tasek chini nie lagi .. :)


 nak TAQ - adik EL



ni syarat2 die ( sorry dik akak copy jer ekekek ) malehh :

1- sudi2 kan la follow blog ecah ni ye..bkn ape..nnt snang nk update..(eleh ko cah, nk suh follow ckp jela..hihihihi) - DONE

2-wt satu entri khas ntk "Tasik Chini Giveaway" ni..tajuk seperti kt atas..link kan ke entri ecah ni ek?? - DONE

3-copy banner "Tasik Chini Giveaway" kt atas nun...n paste kn la kt dlm entri korang...ok2..LETAK BANNER DALAM ENTRI JE EK?SILE JGN LAYAN BEBELAN KAT ATAS NI...huhu - DONE

4-cite sket dlm entri tu, ape yg korang tau ttg Tasik Chini..stori la sejarah ke ape...x kesah..ape yg korang tau je...yg t'flash dlm kpale..(aip!!!jgn google!haha..ikut korang laaa) - DONE

5-tag SORANG kawan anda...sorang je ha...cian korang nk tag reramai... - DONE

6- Last but no least, tinggalkan link entri korang dlm ruangan komen..chatbox xmo ehhh..ponin ecah nk cari nnt ha... - DONE




Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...