Wednesday, December 7, 2011

TOMYAM kaki AYAM


salam semua

hahahah sure pelik kan .. selalu org masak tomyam campur dan seafood kannn kann .. akak buat sikit kelainan sbb kebetulan lepas buat BBQ last week , ummi akak simpan banyak kaki ayam .. soo akak xder idea nak masak ape .. hubby cakap , buat je tomyam .. haaaaaaaa apasal akak x terfikir kan .. maka terjadilah kejadian campak2 menu tomyam kaki ayam ..

mcm niee punn laju je semua makan .. namee dah lapoor ekekke apa ada depan mata semua habis .. tapi kann seyess sedap .. hurmmm 1st time juga akak masak nie .. sblm nie jarang masukkan dlm tomyam campur kaki ayam .. sooo bila 1st time buat kira dah ok .. lepas nie kena buat lahh lagi


kalau masak tomyam kena ada telur dadar kan .. x dpt di pisah kann .. anak2 akak cukup suke :) kalau x der lauk telur dadar je punn mereka x kesah .. lagi2 makan dgn kicap .. hurmmmmm

tgh hari tuu akak buat ikan kerisi belah belakang .. ubuh kunyit dan garam je .. hurmm ikan mcm nie makan ngan nasi panas2 sedap kan :)

tadaaaaaaaaaaaaaaa lauk simple2 utk kami yg simple2 nie .. terselit juga jering tua disituu , buat ulammm ekekke



28 comments:

  1. Wah2! menu menjilat jari nih! tomyam kaki ayam ok jugak..ari ni akak juga goreng ikan kerisi.

    ReplyDelete
  2. bila ibu msk...semua sedap.kan sis,mesti anak sis mkn bertambah2 kan

    ReplyDelete
  3. eh lieya selalu buat la kak hahahaah...sebab lieya mmg hantu lutut ayam..sedap di ratah2 he hehe.....

    ye la kak, bile buat bbq ...tang lutut ayam tu sure terbiar...nak buang sayang...so buat tomyam atau sup laaa...mmg terangkat!!

    ReplyDelete
  4. Yang penting, makanan tu halal, bersih serta kena dengan selera kita, kan Ieda? :)

    ReplyDelete
  5. Kak ieda, saya ni kaki tomyam hihi, baguihla Ada idea gini

    ReplyDelete
  6. pergh..nampak menyelerakan..

    ReplyDelete
  7. suka jugak makan kaki ayam tp sejak adh kawen ni kurang dah sbb husband tak suka pulak..hehe

    ReplyDelete
  8. dulu2 penah makan kerabu kaki ayam, tapi tak brp gemar rasanya, first time dgr letak dlm tomyam, mcm menarik je kan kak

    ReplyDelete
  9. tom yam kaki mmg best aper..lya klo buat..just melatah sajer la.. sedappp

    ReplyDelete
  10. yus tak pandai mkn kaki ayamlah ieda. . .huhu

    ReplyDelete
  11. Sy suka buat sup kaki ayam, sedap!

    Kaki ayam mmg terbaik la kak...ehheh

    ReplyDelete
  12. alaa.. saya lunch mi grg jer tadi. tgk gambar akak terus lapar! huhu~

    ReplyDelete
  13. ikan kerisi gorang garing2 memang sedap..boleh bertambah makan nasi

    ReplyDelete
  14. @~ yus ~ oghh ieda favourate niee ekkeke :)

    ReplyDelete
  15. @LYAfrina buat sop kami kurang , tapi kalau tomyam nie .. hurmm kena buat layiee :)

    ReplyDelete
  16. kak ieda mmg suker jering yer? sedap x? eB nk cuber tapi arwah abah pernah warning jgn mkn. x tau naper.

    ReplyDelete
  17. @Tina Othman kerabu kaki ayam ! ... haa tu 1st time dgr jugak tuu :)

    ReplyDelete
  18. @ajumohit oh yaa .. hurmm akak lepas nie kena buat layie sbb hubby suke pulakk :)

    ReplyDelete
  19. mmg sedap akak kaki ayam ni.lg satu kalau akak buat nasi ayam guna air rebusan kaki ayam..nasi akak lg sedap dr biasa..lembut..

    ReplyDelete
  20. ieda ada ikut tutorial tu dengan betul tak? Yus mcm belum nampak apa2 perubahan pun. Masih guna reply to comment button yang lama ni.

    Apa pun, yus pun tak tahu sangat nak bantu kalau tak jadi. Kena tanya orang yang ajar tu nampaknya...:D

    ReplyDelete
  21. @~ yus ~ pening kepala dah yus dgn kod2 nie .. mula buat ada error .. lepas tuu ok .. tapi x nampak sama macam yg diberitahu huhuh

    ReplyDelete
  22. izan tgk telur dadar akak ni terus lapar. anak2 izan pun suka sgt makan tomyam...

    ReplyDelete
  23. wahh sedapnye!! seb bek dh makan kalo x mau perut ni bunyik..hehe...tomyan n telur dadar pn dh cukup..mmg xdpt dipisahkan! :)

    ReplyDelete
  24. tomyam kaki ayam memang peberet cik ina. semua lauk tu menyelerakan:)

    ReplyDelete
  25. kombinasi lauk yg TERBAEKKKK.....kalo buat sup ke...sardin ke..tomyam ke...telo dadar musti adoo...hehee

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...