Wednesday, December 14, 2011

TOMYAM CAMPUR , singgang tumis , lemak daging bersama REBUNG


salam semua

hari minggu lepas akak memang x der idea nak masak ape .. last2 mak cakap masak je campak2 .. hahah ummi akak pun pandai guna ayat campak2 .. agaknya bila campak2 nie semua menjadi dan licin ekekke .. kira x nak lahhh xcited sgt nak masak kan .. tapi hasilnya x sedap ahahah .. soo bila dah bagi akak idea masak campak2 .. apa layiee .. akak masak lah menu yg simple2 , yg pasti anak2 suke ..

maka terhasil lah tomyam campur , singgang tumis ( ada lebihan masak ) dan masak lemak daging bersama rebung .. hurmmmm nie paling best .., kalau nak tahu hubby akak x makan rebung nie .. dia x suke bauu dia, katanya teruk sgt baunyee huhuh ..


perghh terasa nikmatnyeee :)



ikan kerisi kukus cicah budu ! ... hahaha x amik lak pic budu .. malass nak amikk kang ada yg terliuq lakk ... , ikan kerisi skrg nie mahal kan .. sekilo sampai cicah rm 12.00 huhuhu bercinta nak beli .. kalau beli punn yg sedang2 jewww ...

26 comments:

  1. tomyam campoq tue terlioq tgk
    ai rebung pun x makan akak
    x lalu ngeeee

    ReplyDelete
  2. wah sis gulai rebung tu mmg buat adik terliur yg amat sgt..huhu

    ikan kerisi dah lam adik tak beli.malas nak buang sisik dia.itu ikan kegemaran adik, goreng garing2 cicah sambal belacan mmg buat adik bersila tak mo bgn2.

    ReplyDelete
  3. woahhhh terus perut ni laparrr .

    sedapnya lauk tu sumer...

    ReplyDelete
  4. tomyammmm!!aduhaaiii dah la tak mkn lagi ni kak oiii..huhuh...

    ReplyDelete
  5. tahniah, anda berjaya buat saya terliur

    ReplyDelete
  6. akak... terliur dah ni tgk lauk2 tu... x sabor nak balik mkn...hehe

    ReplyDelete
  7. adoiii sejak pki dslr baru ni..gambar semua meleleh anak tekak kak woiii...smpi rs nak jilat skrin komputer dah..tp boleh thn lg...
    ni yg x menahan nak sambar satu gak dslr canon ni...tgu duit nuff laaa hohohohoh

    ReplyDelete
  8. Ieda... ini bukan campak sebarang campak
    campak menjadikan makanan lebih gempak

    ReplyDelete
  9. emmph...sekali meleleh da air liur ku...slurp !

    ReplyDelete
  10. sumer pics menyelerakan.. tetiba rasa lapar.. huhu.. rebubg tuh mmg baunya x boleh tahan.. tp rasanya sedapkan kak..

    ReplyDelete
  11. Campak2 pun nampak sedap tu kak..menyelerakan..^^

    ReplyDelete
  12. Kak, sedapnya Tomyam ituuu :)


    Terliur nieh :)

    ReplyDelete
  13. peberet dilla ni kak ikan kerisi..tpi suke yg goreng atau masak asam pedas..yg masak kukus camni tak penah try..

    ReplyDelete
  14. salam singgah kak...wahhh mmg terliuq sungguh..dahla arini masak bubur je sbb ank demam..mak pun ikut demam..

    ReplyDelete
  15. perghhhh...terangkat la kak....walau pun main campak2 ja....

    ReplyDelete
  16. Aduhaiii....mmg takkan tolak punya bila ada ikan panggang + buduuuu...feveret akak tauuu...hehe

    ReplyDelete
  17. @elhahahahhahahahah ko bikin akak gelak lah wehh dikkk ekekeke :)

    cepat2 beli canon .. pic mantopsss dikkk :)

    ReplyDelete
  18. hihi,jat kalau ada ikan singgang+ikan pari+ikan kerisi greng+budu=xpndg kiri kanan.

    ReplyDelete
  19. aduhh,fokus lak tu satu2 mknnye,mmg sedap kak ;)

    ReplyDelete
  20. sedapnya kak.....paling suka rebung tu....nyum nyum...

    ReplyDelete
  21. pameran makanan yang buat kita telan air liur berkali2..semalam akak buat tomyam juga.

    ReplyDelete
  22. cicah budu ek kak.. sedapnya!! saya suka mkn budu sbb dulu duk trg.. skrg dah duk kedah.. susahlah sikit..

    ReplyDelete
  23. seb bek dh bekpess ni kak....hehe

    ReplyDelete
  24. masak lemak rebung tue pehhhhhhh sedapnya kak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...