Wednesday, December 21, 2011

tiba - tiba jadi PUDING ROTI bersama PISANG


salam semua

dah lama x buat puding roti nie .. alahh simpl2 aje .. pun suke campak2 .. x der sukatan kekeke menjadi pulak tuu .. ingatkan x jadi .. x risau sgt sbb kalau x berapa nak menjadi anak2 akak nie makan je .. :)

kali nie memang akak buat x prepare ape2 .. cuma kebetulan adan pisang kat rumah , so akak potong2 dan masukkan sekali dlm bekas tuu .. hurmmm menjadi , cuma x nampak sgt lah sbb lupa nak gaulkan bersama roti dan kismis tuu .. sepatutnya gaulakn lah kan .. supaya bila kita potong adalah rasa dan nampak pisang tuu .. ekekkeke x per2 .. lain kali boleh try lain lak :)



ahahah buruk kan puding akak .. hurmm cukup rasa semua , 
manis dan lemak2 tuu ada :)
cuma akak x lah buat kuahnye .. x pandaiiii ekkeke @ malas ! .. aciii !!! :))


awal2 lagi anak2 dah sound .. ibu nieee , kita dah lama x makan tau .. kenapa buat sikit sgt .. huhuhuh loyang yg akak gunakan yg sedang2 je .. tapi tulah , kalau x plan nak buat mcm nie lah jadinya ekekek

layannnnnnnnnn jelahhhhhhhhhh

28 comments:

  1. telan air liur..:p

    ekekke

    ReplyDelete
  2. mana ada buruk beb nampak sedap....

    ReplyDelete
  3. uiks... nampak menarik jugak nihh!!!

    ReplyDelete
  4. benda yg x plan tu yg lg sedap kak.. hiks..

    ReplyDelete
  5. sedapnya...
    bilalah nak try buat sendiri ni..hehehe

    ReplyDelete
  6. alamak.ada pisang xbesh lah.hehehe

    ReplyDelete
  7. buruk ke? tak la kak! cantik jek, terliur tgk..kalu makan sejuk2 ade pulak kuah die..perghhh!

    ReplyDelete
  8. cantik je , akak tengok.sedap tu, first time akak nengok campur pisang, lemkali boleh akak cuba.

    ReplyDelete
  9. waw sedap tu..bila sikit lagi la bertambah sedap kan :)

    ReplyDelete
  10. @Cik Ina Do Do Cheng aloor malunyee .. x leh lawan akak .. akak sifuu :) jelesss tau .. tu yg belajar2 nie ekekek :)

    ReplyDelete
  11. wah! nampak sedap ieda...teringin pulak...takd roti kat rumah...huhu:)

    ReplyDelete
  12. anak2 suka itu yg plg best

    ReplyDelete
  13. bestnya anak2 request makan, menarik puding roti tu & first time jugak dgr letak pisang hehe

    lain kali bolehlah try

    ReplyDelete
  14. wahhh sedapnya puding roti...

    ReplyDelete
  15. uwawawawwaaa kak, pos sini skit.. ;)

    ReplyDelete
  16. kak, kalo moist sedap kak, hurm kuah dia senang je, hehehe..tgk my resepi ade...saya de wat puding coktel skali, dah tak ingat bahan utk kuah,heeee.....

    ReplyDelete
  17. eiii...kejam tau akak ni...terliur tau..

    kak, kalau saya dtg kuantan, akak buatkan saya puding ni boleh?

    ReplyDelete
  18. sama ngan anak Alin yg pompuan suka puting roti nie..

    ReplyDelete
  19. nmpk sedap je kak...apa yg akak campak dlm tu sampai jd gitu, cube bg resepi kita nk try plk...hikhikhik

    ReplyDelete
  20. YummY!!!

    Jangan tgk luarannya jee
    Cerrrr rasaaaa...
    Pasti sedapppppppp!

    :)

    ReplyDelete
  21. kak, rupa x jd masalah, asal rasanya sedap.hihi

    ReplyDelete
  22. @~Siti Hajar~ aloor dikk bab nak bagi resepi nie yg paling fail .. try tgk blog blogger memasak kita dik
    pasti x mengecewakan ekkee :)

    ReplyDelete
  23. @wahida boleh .. boleh waaaaaa .. kena call sebelum dtg .. akak masak insyaallahh mana yg mampuu .. x pandai masak sebenarnya nie :)

    ReplyDelete
  24. @eMMe oh dikk .. thanx dik .. insyaallahh akak singgah tgk resepi nanti :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...