Friday, December 9, 2011

Threaded Comment ~ THANXS TO YUS


salam semua

2-3 hari nie memang tension ngan tutorial threaded comment nie .. nak cuba buat , tapi x tahu kenapa x menjadi2 .. susah betul org yg bute IT nie nak paham ekkeke :) last2 semalam buat entry emo sikit , bukan kerana tutor comment tuu aje , tapi banyak lagilahh .. sesekali tuu kenalah emo sikit kan .. kalau ashik gembira je nanti org cakap kak ieda nie hipokrit ke ?? ahahhaha ..

ye sesekali kena luahkan juga apa isi dlm hati ini .. susah senang rasa suke nak kongsikan dengan rakan2 di alam cyber ini .. mana yg boleh di kongsi insyaallahh akan dikongsi bersama .. mana yg agak2 sensitippp tuu simpan baik2 dlm hati :) ... ok2 .. bukan nak cerita pasal emo2 nie .. tapi nak ucapkan 
JUTAAN & RIBUAN terima kasih buat rakan blogger YUS yg sudi membantu ieda dlm solution pasal threaded comment nie .. terbelit2 lidah nok nyebut nyeee kekekek ..

 
haaa kul 10 mlm yus call .. sungguh2 terharu .. mula tuu akibat dah tension sgt , terus tutup blog x mo tgk2 dahh .. tu yang bila yus call ieda dah landing untuk TIDO ekekke .. syukurrr sgt2 ada teman blogger mcm yus .. sudi tolong ieda , x kedekut ilmu2 berkenaan IT terutama kod2 HTML nie ngeeeeeeeeee :)) 

dlm lebih kurang 15 minit lepas tuuu yus call cakap dah siap , suh ieda tgk .. hoh ! dah siap ke ?? perghhhhh cekap betul yus nie ... ieda duk buat 2-3 kali , naik berpinoor mata ... yus buat x sampai 1/2 jammm ... huhuh jeles2 ... :)) thanx yus .. akhirnyaaaaaaaaaa jadilah ini ...


tapi kan yus .. ieda kena guna pop up comments ke comment emmbered bellow post nie ?? yg mana satu nak guna ?? any idea friends .. buat masa nie , ieda guna pop up comment .. tapi bila nak balas komen2 kawan tuu tukar kan ke embered bellow post ye ?? 

23 comments:

  1. aju pon suke gi blog kak yus, byk tutor kan, hari2 upgrade blog, aju jugak tak reti2 hehehhe

    ReplyDelete
  2. @ajumohit aah dik .. nie dia yg tolong nie .. buat x jadi2 .. eiii geram ekeke :)

    ReplyDelete
  3. suka hati ieda nak guna pop-up windows comment atau embedded below post. Kalau nak semua nampak threaded comment ni kena guna embedded below post lah.

    Cuma time ieda nak balas komen, ieda tekan dekan reply button, bawah nama blogger yang ieda nak balas tu kan, dengan sendirinya dia akan kuar pop-windows, orang lain je nak komen dia kena embedded below post kalau ieda setting mcm tu.

    Kalau ikut cadangan yang buat tutor ni, mmg dia suruh guna embedded below post komen tu, barulah semua orang nampak kotak komen yang cantik ni kan...hihi.

    Yus ikhlas tolong, kesian pulak kawan yus seorang ni sampai pening2...:)

    take care ya ieda, jangan pening2, kotak komen aje pun....dah jadi kan.

    Terima kasih buat entri ini untuk yus...:)

    ReplyDelete
  4. Wahh Ieda dah success.. kira okey laa nie..cantik.. dan kemas.. gitu.. :)

    ReplyDelete
  5. okey le tu kak...last2 menjadik jugak...lieya ni lagi bute IT kak...aritu try tukar template...ilang terus link kawan2..cuak dah dibuatnyer....lepas ni tak mo laa tukar2lagi hahaahhaah....takut!

    ReplyDelete
  6. kalu akak tanye dilla...konpem hancusss bab2 camni..huhuhu

    ReplyDelete
  7. @~ yus ~ OO OK2 ... thanx friend .. lega sgt2 .. :)

    ReplyDelete
  8. @lieyalatif haaa kite same dik .. ekekke
    hurmm tapi kena juga tukar kadang2 tuu .. bosan kan .. tapi x leh amik yg susah2 lahh .. yg basic2 je :)

    ReplyDelete
  9. @Dilla Ady ahahhaha :) same je ngan akak nie dikk ! :)

    ReplyDelete
  10. akak pun surrender kalo bab camni, rasanya cam rumit sgt

    ReplyDelete
  11. baik kak yus ni tolong kan..

    ReplyDelete
  12. hmmm cantek jugak cm ni.tp kalau pop out best lagik kot kak.

    ReplyDelete
  13. Akhirnye menjadi juga ye kak..
    cantik juga komen box mcm ni..^^

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Ieda

    itu untung nya berkawan dgn bloger....

    Wassalam

    ReplyDelete
  15. ooooo ini ke threaded komen...heheeh br tau...

    ReplyDelete
  16. tahniahh dear!!blog makin canggih mangkih niiiiii...;)memang ada kelasss gituu...syabas dear!

    ReplyDelete
  17. Wahhh!..sue pun tak bleh buat mcm ni..Akaknya blog sentiasa ada perubahan..Bagus..bagus (^_^)

    ReplyDelete
  18. Hik3!!! Cantik gak sis kotak komen camni.. Cun2!!!

    ReplyDelete
  19. wah!!!!! jelesnyer....
    nak jugak.... terjah blog yus jap.. hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...